29 Ağustos 2008 Cuma

Josico ve İspanya Milli Takımı


Şekip Mosturoğlu: Josico eğer sakat olmasaydı Euro 2008 kadrosunda yer alacaktı.

Neretva: Bundan eminim ama bana şimdiye kadar Josico'nun kaç kere milli olduğu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Şekip Mosturoğlu: Eeeee öööö

Neretva: U21 takımı ile Avrupa Şampiyonluğunu kazanan bir oyuncu.

Şekip Mosturoğlu: Hımmm.

Neretva: Başka sorum yok.

Rafa Benitez'in Korkusu


Rafael Benitaz gruplarında yer alan Atletico Madrid'i şimdiden grubun kendileri için en zor takımı ilan etti. Vicente Calderon atmosferini överek aynı Liverpool taraftarı gibi itici güç olduklarını söyledi. Aynı zamanda kendi gruplarını da ŞL'nin en zor grup olarak nitelendirdi. Kadrosunda Sinama Pongolle ve Luis Garcia gibi Liverpool'un eski oyuncularını da bulunduran Atletico şimdiden grubun istenmeyen çocuğu durumunda. 4. gruptan gelmesi sebebi ile hiçbir takımın grubunda görmek istemediği Atletico ön eleme maçında Schalke 04'ü 4'ledi. Piyango Liverpool'u vurdu. Agüero, Forlan ve Pongolle'nin Liverpool'un başını ne kadar ağrıtacağı tartışılır ama maç seçen Luis Garcia ve Maxi Rodriguez Atletico'nun önemli silahları. Ujfalusi de geçen sene defansta yaşanan sorunları bir nebze de olsa giderdi. Bekliyoruz. Özellikle Torres'in Calderon'da neler yapacağını.

Parayı veren?


Riera Benitez'in ısrarlı sol kanat arayışları sonucu Anfield'in yolunu tuttu. Liverpool bu transfer için Espanyol' 8 milyon pound ödeyecek. Liverpool şehrinin diğer takımı Everton Riera için 12 milyon pound tekli etse de transfer gerçekleşmedi. Riera ben Liverpool'da oynarım Everton'da değil dedi. Espanyol da 4 milyondan oldu...

Saha Everton'da


Louis Saha Everton'la 3 yıllık (1 yılı opsiyonlu) anlaşma imzaladı. Man U'da 214 maçta 42 gol atan Saha 18 kez milli ve milli takımda 4 golü var. Everton'un bu sezon Lars Jacobsen ve Segundo Castillo ile 3. transferi olan Saha 2004 Ocak ayında Man U'ya neredeyse 13 milyon pounda transfer olmuştu. Yakubu ile iyi bir ikili olacağını düşünüyorum. Bu sezonun her 2 maçında da gol atan Yakubu biraz rahatladı diyebiliriz. The Guardian öyle diyor...

Fener ve Grubu


Fener'in grubunun geçen seneden daha kolay olduğuna dair bazı iddialar üzerine fikirlerimizi yazalım dedik. 1. torbayı olduğu gibi alıp bir tarafa koymak gerek. O torbadan kimi çekseniz başınıza iş alırsınız. Fener'de olsanız, Porto'da olsanız. Çok da ayırmamak gerek. Önemli olan şu...Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev futbolu Fener'den daha hızlı oynayan takımlar. Daha iyi takımlardır, defansları daha iyidir, forvet hattı kuvvetlidir demiyorum. Bunları bir kenara koyalım. Daha hızlı takımlar. Quaresma'nın Inter'e gitmesi Porto'yu ne kadar yavaşlatsa da Fener'den daha yavaş oynayan bir takım yapmaz. Fener 2 Partizan ve Antep maçında resmen satranç oynadı. Düşüne düşüne. Geveleye geveleye. Geçen sene PSV maçlarını özellikle analiz edin. PSV'nin 2 maçta Fener'e gol atmayı bırakın posizyon dahi bulamadığını göreceksiniz. Fener gruplarda 7 gol yedi. PSV'ye pozisyon dahi vermedi. Fener'in kilit rakiplerinden Porto'nun hızlı oyununa özellikle oradaki maçta cevap vermesi gerekecektir. Cevap vermesi gereken durumlarda geçen sene hep Deivied devreye girdi. Fener'in bu tempoya cevap verecek bir oyuncusu daha var bu sene. O da Emre. Ama Fener her 2 oyuncudan da faydalanamıyor. Bu oyuncular Fener'i hızlı bir şekilde hücüm hattına taşıyacak ve topu olumlu kullanacak oyuncular. Şut atabilen oyuncular. Uğur ve Kazım size 25 kere saç baş yoldurur 1-2 yerde İlker misali Hakan Şükür'ün beynine atar. Bu onları 3-4 maç götürür. Sonra yine Uğur ve Kazım kardeşimiz yine İlker misali ayağının altından top kaçırır Fener yıllar sonra İnönü'de Beşiktaş'ı yener.İyi bir Deivied, iyi bir Emre'ye Fener'in o kadar çok ihtiyacı var ki...Hele bu grupta. Dinamo Kiev Artem Milevskyy ve İsmael Bangoura ile bu sene daha rahat pozisyon buluyor. Le Mans'da 2 sene önce Fransız Ligi'nin en çok gol atan 2. adamı idi İsmael. Fener'in işi çok daha zor. Çünkü Fener bıraktığımız yerde değil. Yavaş oynuyor, çok yavaş.

Villareal ve Fener


Villareal ve Fenerbahce 3. torbadan kuraya katıldı. İkisinin de amacı gruptan çıkmak. Villareal Josico'ya yol verdi ihtiyacı olmadığı için. Senna'yı bırakmadı, Josico'yu bıraktı. Fener Josico'yu kadrosuna kattı ihtiyaçlar doğrultusunda. Ne kadar doğru iş yaptığını zaman gösterecek.