5 Kasım 2008 Çarşamba

They Broke Every Rule

Gün geçmiyor ki diye başlamayacağım çünkü çok da garip bir durum yok ortada. Garip olan don değiştirir gibi teknik direktör değiştirmemiz ve 6 aylık programlarla yürümeye çalışmamız. Amacımız ligde kalmak, amacımız kupayı almak, amacımız kupayı almak ve aynı sezon ligden düşmek. Lige bir başlayalım da kötü bir gidişat olursa shortlistten bu sene yorumculuk yapan hocalara bakarız yaklaşımı. Geçen sene Bülent Korkmaz Bursa'dan 9. hafta ayrılmış. Ve Gençlerbirliğinin başına geçmiş. Bu sene Samet Aybaba 9. hafta Bursa'dan ayrıldı ve Gençlerbirliği'nin başına geçti. "Aaaaaa" diyor musunuz, demiyorsunuz...Herkes "aaaaa" bunun neresinde diyor? Normal bir vaka. Normal olmayanı görememek garip aslında. Bu posta da bu film giderdi...
Late post: Flying Dutchman çok güzel yazmış, matemetik yaptığımda benim de önerim aynı şekilde olmuştu. Yorgan altından yazıyı çıkaralım, yeridir.

Kurtar'ın Bursaspor'daki İlk Macerası


Engin Aksöz'ün kaleminden...

Güvenç Kurtar, 1972-1973 sezonunda Feriköylü Baykul ve İskenderunsporlu Tezcan’la birlikte Bursaspor’a transfer edildiğinde, çelimsiz fiziği çok konuşulmuştu. Ayni pozisyona (santrfor) 3 adam transfer etmek(!), eleştiri kültürü bugünkü gibi gelişmediği için, o günün medyasında fazla yankı bulmadı. Diniz Yönetimi, Güvenç’i Baykul ve Tezcan’la birlikte başkaları kaçırıp, kandırmasın diye Gemsas’da kurdurulan bir çadırda kampa almış(!), göz kulak olması için de başlarına Hisar Grubu liderlerinden Mehmet Aktoptan’ı dikmişti. İmza atılana kadar üç oyuncu bu çadırda bekletilip, daha sonra Bursa’ya getirilmişti. Dün Güvenç Kurtar’ın Bursaspor’da teknik direktör olarak göreve başladığını öğrenince bu anektod aklıma geldi. Nostalji yapmadan edemedim.