17 Ekim 2008 Cuma

Paçalı don istemiyoruz







Şu formalara inaılmaz derecede takmış durumdayım. Geçmişe duyduğumuz özlem aslında geri gittiğimizden değil, saflığımızı ve temizliğimizi kaybetmemizden. Kaybolan saflığımızı arıyoruz bir nevi. Bu "maddecilik"e o kadar sıkı sıkı bağlıyız ki özlemini duyduğumuz "maneviyat" bize her zaman çok ama çok uzak olacak bundan sonra. Efsane formaları satışa çıkarmak bile bir yerde o duygularımızın sömürülmesi değil mi? Formalar aynı ama zamanın saflığı çok uzaklarda. Geçelim bunları. Adidas'ın, Puma'nın, Nike'nin geçmişi pazarlayarak 2000'li yıllara nasıl tutunduğunu tüm modellerinden görebilirsiniz. Yoksa bu devirde küçükken hergün parlattığım Stan Smith'leri kim giyerdi. Bunu giyeceksin dediler ve giydik. Onları giyerken bile aslında dayatılanın farkında mıyız acaba? Bu fotoğrafları neden seçtim biliyor musunuz? Nostaljinin neresinde durduğumuzu görebilmek için. Hala futbolcuları sahada bir basketbolcu ya da boksör şortuyla görmekten inanılmaz derecede rahatsız oluyorum. Bazı futbolcuların diz kapakları dahi görünmüyor. Palyaço gibi. Hadi devir değişiyor. 1.85'in altındaki defans oyuncularına burun kıvırılıyor. Kötü mü duruyor Van Baten'de yukarıda. Az kısaltın şu şortları. Şort değil paçalı don sanki. Üstü kaval, altı şişhane. Yakışmıyor topçu adama. Hadi bu kadar da kısa olmasın ama paçalı don kıvamına da sokmayın.

TED-Fıratpen Tenis Turnuvası


Turnuvadaki tüm maçlar ücretsiz olup program aşağıdaki gibidir efendim. Final maçı sonrası sucuk-köfte ziyafeti verilmektedir. Maçlar, Tarabya TED'te olup daha fazla bilgi almak isteyenler 0 212 262 90 80 numaralı telefondan Nermin Hanım'a ulaşabilirler. Turnucayı 9 sene boyunca teklerde ülkemize kazandıramamış olmamıza rağmen bu sene İpek ya da Pemra'dan kupayı bekliyoruz. Maçlara da bekliyoruz. Aşağıda yazılı ama detay geçelim ki maçlar kapalıkortta...


Türkiye’nin 25.000 $ ödüllü bayanlar kapalıkort tenis turnuvası olan “9. TED-FIRATPEN Cumhuriyet Kızları Uluslararası Tenis Turnuvası”, 27 Ekim - 2 Kasım 2008 tarihleri arasında TED Spor Kulübünde yapılıyor. Turnuva ayrıca Türkiye’nin en uzun süreli kapalıkort bayanlar tenis turnuvası olma özelliğini de sahip.

Yaklaşık 49 ülkeden 376 sporcunun müracaat ettiği turnuvada bu yıl dünya sıralamasının 124. sırasında yer alan Beyaz Rusya’dan Anastasia Yakimova turnuvada 1 numaralı seribaşı. Turnuvada, 2 numaralı seribaşı Avusturyalı Patricia Mayr (138) ve 3 numaralı seribaşı Alman Anne Schaffer (195) diğer iddialı isimler.

Dünya Tenisinde ülkemizin en üst sıradaki raketi (Teklerde 315 – Çiftlerde 301) Pemra Özgen (TED) ve uluslararası klasmanda adını en çok duyurmuş tenisçimiz İpek Şenoğlu (Teklerde 852 – Çiftlerde 87) (TED) geçen yıl olduğu gibi bu sene de turnuvada yer alıyorlar. Bu yıl kendisinden büyük başarılar beklediğimiz Pemra Özgen kupayı kaldırmayı hedeflerken, bir başka başarılı raketimiz olan Çağla Büyükakçay da (ENKA) turnuvada adından söz ettirecek sporcularımızdan biri. Eylül Benli, Aslı Semizoğlu, Tuğçe Doğan, İdil Hacıarifoğlu, Filiz Demiroğlu ve Dilara Yurtkuran ise turnuvaya elemelerden katılıyorlar.

Turnuva Programı
26-27 Ekim 2008 Elemeler
28 Ekim -2 Kasım 2008 Ana Tablo Maçları

1 Kasım, Cumartesi* 14.30 Tekler Yarı Finalleri* Müteakiben Çiftler Finali
2 Kasım, Pazar* 14.30 Tekler Finali* Ödül Töreni* Şenlik (abur cubur)