19 Eylül 2008 Cuma

İskoçyalı Sinan..



Pazar günü Man United'i ağırlayacak Stamford Bridge sakinleri. Maç eksiğiyle Mavilerin 6 puan gerisinde olan United kesin olarak kazanmak istiyor haliyle. Sezon başında Scolari' nin ılımlı açıklamalarını elinin tersiyle itip o dakikadan beri Chelsea ve Scolari' ye giydiren Ferguson yine boş durmamış. " Arsenal maçları Chelsea maçlarından her zaman daha büyük olmuştur." diyerek yine ayarı vermeye çalışmış. Amaç ne? Şimdi Arsenal maçları daha önemli oluyor diye sen daha rahat mı alacaksın bu maçı. Ya da topçuların " Ulan sanki Arsenalle oynuyorz ooolm, bi sakin olun be!" psikolojisine mi girecekler. Rakibin moralini bozmak falan da değil bu. Anelka' nın da çıkıp " Gül gibi Arsenal' i bırakmaz olaydım" diyecek hali yok. Neresinden bakarsanız bakın her yönüyle bir Sinan Engin açıklaması bu. Bizim Sinan çıksa " Galatasaray maçları Fenerbahçe maçlarından çok daha önemlidir bizim için" dese " Hoop noluyoruz birader gene!" demez mi herkes. Belki örnekteki gibi derbi değil United Arsenal maçları ama çemkirme konsepti aynı. Sadece bizim ligde olmuyor boş açıklamalar, Sir diye kayırmamak lazım..

Nostaljinin Nostaljisi..

Sadece Fener malzeme değil


İngiltere aşağıdaki maç sonuçlarını tartışıyor. Son PL ve ŞL şampiyonuna neler oluyor? Ronaldo'nun Real Madrid flörtü soyunma odasının ahengini mi bozdu? Carrik'in sakaltlığı takımı bu kadar etkiledi mi? Berbatov yoksa olmayacak mı? Man U bu haftasonu Chelsea'ye de kaybederse neler olur? Fener'i geçtiler valla. Durun bakalım yahu. Galiba Owen H.'in sakatlıktan yeni çıkmış olması, verimsiz oynaması ve M. Carrick'in durumu Alex Fergosun'u fazlasıyla zorluyor. Scholes'in durumu da pek parlak değil. O bölge sorunlu. Liverpool'da Mascherano ve Alonso özellikle Carrick sakatlandıktan sonra epey ağır bastı. Maç orta sahada kazanılır klişesini tekrarlama yazısı yazmıyoruz burada. Ama sanki görünen köy Alibeyköy. 20 dakika Anderson aradım sahada cumartesi günü. Owen ise kayboldu. Lampard, Deco ve Obi Mikel. Against Man United. Coming Soon.


Community Shield: Manchester United 0-0 Portsmouth

Premier League: Manchester United 1-1 Newcastle

Premier League: Portsmouth 0-1 Manchester United

European Super Cup: Manchester United 1-2 Zenit St Petersburg

Premier League: Liverpool 2-1 Manchester United

Champions League: Manchester United 0-0 Villarreal

Yorumsuz


Avrupa Fatihi Galatasarayımız, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında İsviçre temsilcisi Bellinzona'yı St. Jakob Park Stadı'nda ezdi geçti, tur biletini şimdiden cebine koydu! Aslan, süper transferi Milan Baros'un attığı 2 golle kükredi! Son sözü 'dünya yıldızı' Lincoln söyledi. Cimbom, 2 Ekim'de Ali Sami Yen Stadı'nda oynayacağı rövanş maçını formaliteye çevirdi.


Başlıktaki gibi yorumsuz kalamıyorsun maalesef. Ezmek ve geçmek. Dün akşam. Aynı maç. Adamlar 10 kişi. İsviçre Ligi. Kalamıyorsun yorumsuz. Tutamıyorsun kendini.


El Diego ve Inter


I think we'll link up with him. He still has great appeal and it seems to me that he is out of the tunnel," Moratti told La Gazzetta dello Sport.


Inter Maradona ile danışman olarak anlaşmak istiyor. Birinci ağızdan bunu okuduk.


Zanetti, Cambiasso, Cruz, Burdisso, Walter Samuel, Crespo takımdaki mevcut Arjantinliler. Olayı Güney Amerika boyutuna taşırsak yukarıdaki isimlere Mancini, Nelson Rivas, Maicon, Cesar, Jimenez, Adriano, Maxwell ve Cordoba'yı da eklemek gerekiyor. 7 İtalyan, 6 Arjantinli, 5 Brazilyalı...1930'lardan beri sever İnter Arjantinlileri. En az İtalyanlar kadar. Ama Napolilerden daha az.

Birşeyler eksik mi?


Euro 2008 formalarımızda dikkatimi çeken bir nokta oldu. Bu nokta daha çok bir eksiklik gibiydi. Ya da ben öyle olduğunu düşünüyorum. Klasik formalara geçişimiz beni her ne kadar mutlu etse de göğsün ortasında ayyıldızın değil de numaranın kullanılmasını klasik anlayışımı biraz darmadağan etmişti. Euro 2008'in diğer formalarını inceledim bu sebeple. Acaba numaranın göğsün tam ortasında mı kullanılması gerekiyordu. Hayır öyle bir zorunluluk yoktu. Bu klasiklik özlemimizi gidermeyen formalarda neyin eksik olduğunu diğer takım formalarını incelerken buldum. Hem klasik hem de bir değişiklik. Güzel olurdu herhalde. Ülkelerin çoğunun formasında futbol federasyonlarının amblemi var da bizim neden yok? Göğsün ortasında ayyıldızı, sol tarafta TFF'nin logosunu sağ tarafta da numarayı kullanamaz mıydık? Yine Euro 2008'in en sade formalarından biri olurdu. Bu eklemeye rağmen. Euro 2008'in formalarını inceleyin. Hemen hemen hepsinde ülke bayrağı yok ama futbol federasyonlarının amblemleri var. Biz de bayrağı çıkalım demiyorum. Aksine karşıyım. Bayrak da olsun TFF'nin amblemi de olsun. Ha ya da olmasın da diğerlerinden bir farkımız mı olsun? Yorumlarınızı bekleriz.