21 Ocak 2009 Çarşamba

Beyazıt Kütüphanesinin Astımı Tetiklemesi Üzerine (Medya ve Sporda Şiddet)


Bir iletişim mezunu olarak bazı çıkıntıların törpülenmesi tabi ki kayıtsız kalabileceğimiz bir şey değil. Anketimizi doldurduk ve gönderdik. Bu anket umarım faydalı olur. Bu köşede daha önce de bahsetmiştik. Bitirme projemiz "Medya ve Futbolda Şiddet" idi. Beyazıt kütüphanesinin tozlu ciltlerinin içinde epey Fotomaç, Fanatik ve diğer gazetleri irdelemiştik. Vaka incelememiz ise Galatasaray-Leeds maçı idi. Maç öncesi ve maç sonrası yazılanlar ve çizilenler tek tek arşivden çıkarılmıştı. Sizleri aşağıdaki bölümle baş başa bırakıyorum. "Medya ve Devletin Sporda Şiddet Üzerine Ters Etkileri" çalışmasının sonuçlarını beklemek üzere defter kapanmıştır.


Osman Tamburacı “Bırakın ahkam kesmeyi. Türk milletini suçlu gören bütün görüşleri protesto ediyorum. Bir avuç fişlenmiş holiganın her ülkeye bela taşıması karşısında kendisini suçlayan tek ülke biziz. İki holiganın ölümündeki ayıp İngilizlere, üzüntüsü bize düşer”.


Yine Temel Özalak yazsından bir alıntı yapmak istiyorum “ Ama İngiliz gazeteleri olayları çarpıtıp, Türkleri ve Galatasaray’ı suçlamayı sürdürüyorlar. Üstelik Leeds’li fanatiklerin tehtidleri de ortada. Türklerden kurşunu esirgemeyeceğiz. Onlara kurşun serbest diyorlar. Esirgemesinler bakalım ne olacak? Orada Türkler hem Türkiye’den hem de Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelip, tribündeki yerlerini alacaklar. Kimden korkacaklar ki?” Yazının sonunu getirin ben kaçtım.