2 Eylül 2008 Salı

Anket

Sadece yorum ihtiva eden futbol programlarıyla ilgili sizlerin görüşlerini almak istedim. Sağ üst köşeye yerleştirdik anketimizi. 26 gün boyunca oylayabilirsiniz. Neden 26 gün? Ben de bilmiyorum onu..

Mavi mi Kırmızı mı?


Manchester ekipleri transferi son düzlüğünde atağa kaktılar. Mavi tarafa Robinho, kırmızı tarafa ise Berbatov gitti. Robinho transferi Kırmızı tarafınkinden daha sürpriz oldu şüphesiz. Bekleniyordu Berbatov' un alınması. Nistelrooy'dan sonra kısa pıtı pıtı forvetleri seyretmekten bunalan Old Trafford sakinlerini memnun etti Berbatov transferi. Nokta atışı yaptı yine Red Devils yüksek maliyetle de olsa. Değer bu paraya. Robinho transferi için ise aynı şeyleri söylemek zor. Real Madrid' de sol tarafta içeriye dönük oyun stiliyle izledik onu hep. İzlerken uyuz olduk. City' de sol çizgiyi yardıra yardıra kullanan bir Petrov var, forvete koyalım desen- ki bu bölgede zaten olmaz- Jo transferi kesiyor önünü. 11' e biraz zorlamayla girecek. (Bu adamın benim futbolumda hiçbir zaman yeri olmadı ya neyse) Sağda da SRPhillips bağlamacı. Fiyatı ise ayrı bir tartışma konusu, €42 milyon edecek futbolcu değil Robinho. City' nin bu transferi yapmaktaki amacı biraz da " Bu piyasada biz de varız!" deme çabası bana göre. Az da tutsa çok vereceklerdi. Arap Bank'ın parası fazla. Harcamaya fazla zaman bulamadı transfer bitti. Hughes de bu zamansızlıktan faydalandı. Yoksa gidiciydi. Bakmayın sitede Robinho ile mutluluk pozları vermesine. Birinin koltuk sıkıntısı var biri de Chelsea falı açarken Man City'ye kaldı. Real de ne üzüldü ne üzüldü. Bakalım yapılan transferler şehrin mavi yakasını tekrar kırmızı yakanın önüne geçirebilecek mi? Şimdiden Hughes için sezon sonunu bulabilecek mi anketleri varken Alex'e karşı işi çok zor Hughes'in. Arap Bank'ın bundan sonraki ilk transferi Marc Hughes yerine teknik direktör getirmek olur. Benden söylemesi.

Bojan Krkiç ve İspanya Milli Takımı


Vicente Del Bosque Torres'in sakatlığından dolayı Bojan Krkiç'i kadroya aldı. Almamıştı ama almak zorunda kaldı. Bu çocuk için Antiç şöyle demiş: "'Bojan'ın babası yakın arkadaşım ve kendisiyle Bojan'ın bizimle oynaması konusunda konuştum. Bizim için büyük onur olur''. Bojan da "İspanyolum ve İspanya Milli Takımı'nda oynayacağım" demiş. Yahu bu çocuk zaten U16 VE U17'de İspanya Milli Takımı'nda oynadı. U17'de Avrupa Şampiyonu oldu hatta. Yine U17'de Dünya 3.'sü kendileri. U21'de bile oynuyor. A Milli Takım forması giymemesinden dolayı Sırbistan'da da forma giyme hakkı var yasal olarak. (Bu çocuğun annesi Katalan babası Sırp.) Ama kararını vermiş yaptığı açıklama ile. İspanya'da oynayacağım demiş. Benim anlamadığım A Milli Takım'ın haricinde giyilen formalar "sen küçüksün senin aklın ermez bu işlere" gözüyle bakıldığı için mi milli takım belirlemek için yeterli değil. Çocuk oyuncağı mı bu?

Ntv Spor ve Ntv


Ağustos ayı ölçülmeyen kanalların izlenme payları geldi. NTV tüm günde 1,3%, PT'de ise 0,8% izlenme payına sahip. NTV Spor ise tüm günde 07%, PT'de ise 0,8%. NTV Spor PT'de abisinin izlenme oranlarını şimdiden yakalamış durumda. İlerleyen zamanlarda bu konunun daha detaylı analizini yapmak üzere.

Capello'nun Kadrosu


İngiltere'de bir Almanya maçı sonrasında İngilitere Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapmanın ne kadar zor bir şey olduğunu hisstemiştim. Kevin Keegan hem kovuldu hem de inanılmaz hakaretlere maruz kaldı. Hamann 30 metreden golü çaktığında Wembley'de yıkıldı yeniden yapılmak üzere, İngillizler de. Elimde Kevin Keegan imzalı bir Fulham forması vardı. Baktıkça hatırlarım o günleri. Bu zor göreve Capello getirildi. Capello Andorra ve belalısı Hırvatistan ile yapacakları maçlar öncesi forvet hattı tercihini Rooney, Walcott, Defoe ve Heskey'den oluşturdu. Peter Crouch'un kadroda düşünülmemesi pek sıkıntı yaratmadı ama Michael Owen'in olmaması başta Shearer olmak üzere spor medyasının eleştirilerine neden oldu. Shearar BBC'ye verdiği röportajda şu cümleleri kullandı. "Her iki maçta 1 gol atan ve uluslararası alanda kadrodaki oyuncuların onun İngiliz formasıyla gol rekoruna dahi yaklaşamadığını düşünürsek büyük şok. Owen öyle bir oyuncu ki Hırvat maçında 1-0 gerideyseniz gol atmanız gerekir ve Owen bunu yapar" Diğerleri yapamaz ya da yapamayabilir gibi bir anlam çıkabilir tabi bundan. Bir başka yorum ise şu şekilde."Crouch ve Owen 117 milli maçta 54 gol attı. Rooney, Defoe, Walcott ve Heskey'in ise 121 maçta 24 golü var. Futboldaki bütün amaç karşı takımdan daha fazla gol atmak değil mi?" Capello'nun işi hiç kolay değil. Hem de grupta Hırvatistan'a ek olarak dişli bir Ukrayna ve iç sahada sorun çıkarabilecek bir Belarus varken. 10 Eylül'de Zagreb'te oynanacak maçta İngiltere Dünyanın en formda 5 takımından biri ile oynayacak. Hele birkaç kontra atağı ucuz yollu yerse Walcott ya da Defoe'den biri Capello'nun kulaklarını Owen sesleri çınlatacaktır.

Berbatov'un Zor Kararı Buysa


Dimitar Berbatov'un Man U'ya transferi sonrası The Telegraph yazarı Tim Rich aynen şunları yazmıştır. "Dimitar Berbatov bir futbolcunun hayatında karşılaşabileceği en zor testlerden birine maruz kalmıştır. Sir Alex Ferguson'a HAYIR demek." Hayırlısı olsun. Man City'nin Arapları Berbatov için teklif verirlerken adam sağlık kontrolünden geçiyordu. Aslında yakınsınız birbirinize. Haberiniz de mi olmadı şehre geldiğinden.

Fellaini Everton'da


Transferin son saatlerinde Marouanne Fellaini Goodison Park'ın yolunu tuttu. Fellaini, 15 milyon pound ile Belçika'nın ve Everton tarihinin en pahalı transferi oldu. S.Liege forması ile Liverpool maçları ve Pekin'de sergilediği performans uzun zamandan beri DM arayışında olan Everton'un dikkatini çekti ve 20 yaşındaki Fas asıllı Belçikalı imzayı attı. 2 ay önce Liege ile sözleşme yenileyen Fellaini de hayatında bu kadar hızlı gelişmelerin olmasına şaşırmıştır. Mehmet Topal'a selam olsun.

St Etienne


St Etienne bu hafta büyük rakibi Lyon'a kendi sahasında 1-0 yenilerek 94 yılından beri kazanamadığı Lyon maçlarına bir yenisini ekledi. Lyon ise Benzema'nın golü ile kazandı. En son 1981'de şampiyon olan St Etienne'nin 10 şampiyonlukla hala Fransa'nın en çok şampiyon olan takımı olması durumunu biraz Liverpool'la benzeştirmiyor değil. Hala kasıyorlar. Olabilseler yıkılacak ortalık. St. Etienne'nin şampiyon olması için bir Michael Platini daha beklemesi bu süreyi epey uzatır. St. Etienne sondan üçüncülüğe demir atmış durumda.

Fatih Serkan Kurtuluş


Barış Özbek ve Sabri'nin sakatlıkları ile Linderoth'un eline bakan Galatasaray, A2, U19, U18, U17, U16 ve U15'te 50 kere milli formayı giyen Fatih Serkan Kurtuluş'u Bursaspor'dan renklerine bağlayarak faydalı bir iş yapmıştır. Bu çocuk BJK'li Serdar Kurtuluş'un kardeşidir ve GS bu transferi 1 milyon Euro'ya bitirmiştir. 1,80 boyundaki Kurtuluş sadece sağ bek oynamaz. Orta sahanın sağında ya da sağ içte de forma giyer. 16 yaşında bir Beşiktaş maçında Engin İpekoğlu tarafından sahaya sürülerek Türkiye Ligi'nde forma giyen en genç futbolcu olmasına rağmen bu Batuhan Karadeniz tarafından bir Kasımpaşa maçında tarihe gömülmüştür. Batuhan 24 Nisan 91'li Fatih Serkan ise 1 Ocak 90'lıdır. Türk Futboluna nice hizmetler vermesini bekliyoruz.