3 Kasım 2008 Pazartesi

Meşaleler Yanarken


Bu hafta Velodrome'de Marsilya-St. Etienne'yi konuk etti. 22'de Cheyrou golü atınca meşaleler yandı. Sönmeden 23'de Gomis beraberlik golünü attı. Ulan biz bu meşaleleri neden yaktık gibi bir durum. Söndürsenize oğlum neyi kutluyoruz bakışmaları. Marsilya maçı 3-1 kazandı. Neyse...4 Aralık 94. Yer Kadıköy. Maçın hakemi Oğuz Sarvan. Tayfur Fener'i 68'de 1-0 öne geçirir, 69'da Evjdlfur Gjafar Sveerisson skoru belirler. Lig literatürümüze "meşaleler yanarken" kavramını sokan maçtır. 14 sene öncesine bir gittim, hemen döndüm. Hakan Tecimer'in yanında Emre Aşık otururken diğer tarafta Ali Gültiken'in yanında Metin Tekin oturmaktaydı. Hey de hey...Meşaleler yanarken. Fotoğraf çakma idare edelim.

44,44


İstikrar Göklerdedir'e 2 takım daha eklenince (Gençlerbirliği ve Hacettepe) yüzdemiz 44,44'e yükseldi. Şimdiki amacımız %55,55'i görmek. %55,55 olması için 2 takımın daha hocasını kovması gerekiyor. Mesela bizde de şöyle bir durum olsun. Ocak ayında istediği transferler yapılmadığı için bir teknik direktör bıraksın. Ya da faydalanmayı düşündüğü bazı oyuncular teknik direktör karşı çıkmasına rağmen satılsın. Bu sebeple bıraksın. Ya da siz benim işime çok karışmaya başladınız desin. Bıraksın. Eylül, Ekimde olmayan Ocak da hiç olmaz ya bu sefer de böyle olsun. Körbişli ve Kigın'a da selam olsun.

Bonhof

City'nin Araplarının da 3-5 sene sonra olacağı Abramoviç'in bugünkü halidir. Hep beraber bu filmi seyredeceğiz. Abramoviç kemer sıkma potikası kapsamında 15 scouta yol verdi. Koskoca La Liga'da şimdiye kadar 22-23 Almanın top teptiği gerçeğini göz önüne alırsak Bonhof'un o yıllar Valencia forması giymesi ve La Liga'da forma giyen 7. Alman olması cesaretli bir adımdır. Abramoviç'in kapıyı gösterdiği 15 kişi arasında Chelsea'nin Almanya ve Avusturya bölgesini tarayan Bonhof'ta vardı. Yaş oldu 56. Doğru dürüst antrenörlük kariyeri yapamadı, ardından da ekonomik kriz vurdu. 4-5 sene önceki Abramoviç olsa gül gibi geçinir giderlerdi ama devir değişti.

Neşeli Günler (Daddy Cool)


İngilizler Kewell için söyler söylemesine ama bu tadı vermez. Galatasaray taraftarına teşekkürler. Her iki efsaneyi aynı anda hatırlattıkları için. Ziyaaaaaaaaaaaaaaa. Daddy Cool'un Neşeli Günler'de kullanılmasına bir detay daha eklesek hiç de fena olmaz. Pastane sahnesi. Oya Aydoğan yakın plan. Gazozlar.Çarşı maceralarına Sami Yen'de güzel eklemeler yapılıyor. Fenerbahçe taraftarı için diyebileceğimiz ise "kombine yaratıcılığı öldürüyor mu?" Fenerbahçe'nin ceza aldığı since 2002'den beri yok "rising sun over Europe" yok "itaat et". Bir kez daha teşekkürler. Eski günleri yad ettik.
Late post: Aziz Yıldırım reklam ajansı ile anlaşırsa bu yaratıcılık sıkıntısı ortandan kalkar. Yer Kadıköy. 1500 Beşiktaşlı var. Maç 0-0 bitiyor. Ricardinho'nun altıpas'tan kaleciye nişanladığı maç. Fenerium ve Maraton tarafındaki Fener seyircisi cep telefonları ile Beşiktaş taraftarının şovunu kaydediyor.