27 Eylül 2008 Cumartesi

Hadi TSL'yi geçtik


Bank Asya Ligi D Spor'da yayınlanıyor. Cumartesi günü saat 20:00'da Malatya-Bolu maçı var. Karşısında Beşiktaş maçı var. Pazar günü yine saat 20:00'da Kasımpaşa-Karşıyaka maçı var. Karşısında da Galatasaray maçı. Geçen pazar günü de Karşıyaka-Samsun maçı vardı D Spor'da. Karşısında da Kocaeli-Galatasaray maçı. Ben bu ligi seyretmek istiyorum. Ama saatinden dolayı seyredemiyorum. Mesela hala Manisa'yı seyredebilmiş değilim. Kasımpaşa'yı seyredebilmiş değilim. Sadece pazartesi günü saat 2o:00'da yayınlanan maçı mı seyretmek durumundayız. Yorgun yorgun gel, işten eve yetiş pazartesi maçı seyret. TSL ile BABL naklen yayınları çakışan saatlerde. D Smart'ın BABL ile Digitürk'e kafa tutacak hali yok. Bu sebeple böyle bir şeyi istemesi mantıksızlık. Sevgili TFF, BABL maçlarını şöyle cumartesi ya da pazar günü saat 14:00 suları seyretsek fena mı olur? Hadi geçtim TSL'de gündüz maçı yayınlama davalarını. BABL maçlarını neden gece oynatıyorsunuz orasını anlamıyorum. Digitürk, D Smart'ın 100-200 izleyicisini de çalsın diye mi yoksa statlara kimse gitmesin diye mi? Geçen sene ne güzel 14:00'da seyrediyorduk. Bir bilen yazarsa minnettar kalırız sayın arkadaşlar.

Evet Ben de Funkhu Diyorum..



Shaolin Soccer ise Kung-fu diyor. Hayatımda Zohan ile beraber izlediğim en geyik filmdir bu. Shaolin Soccer. Topal kalmış eski bir Japon futbolcu günün birinde Kung-fu yapan bir gençle tanışır. Genç sadece Kung-fu yaparsa hayatımdaki en geyik film olamaz tabi, ama bu gencimiz Kung-fu ile futbolu bir harman yapmaya çalışırsa olabilir. Topal futbolcuda şimşekler çakıyor tabi Kung-fu futbol harmanıyla, hemen işe koyuluyorlar. Bu gencin 5 tane de kardeşi var, alıyorlar takıma. Sonra Puma sponsorluğunda oyna babam oyna. İzleyin gülün diyorum, funkhu diyorum..

Merseyside Kırmızı


Liverpool Torres' in iki golüyle kazandı. Bu maç ile ilgili söyleyeceğim şey şu, Aragones bu maçın son 20 dakikasını alsın oyuncularına izletsin. Sadece "Takım geriye geldiğinde nasıl alan paylaşımı yapılır?" sorusunun cevabını anlatmak için. Ya Aragones bunu istiyor da oyunculara zor geliyor, ya da Aragones' in oyun anlayışında bu yok. Bana ilki gibi geliyor, çıkamıyorum işin içinden..

Arsenal v.1.04


Arsenal' in 4. jenerasyonu yolda gibi. Sachin Nakrani bu yeni jenerasyonu taşıyacak 5 oyuncuyu kaleme almış. Bakalım teker teker:
1) Carlos Vela, Striker(19): 2007' de transfer olduğunu düşünürsek bu arkadaşımızın, debut' unun biraz geciktiğini söyleyebiliriz. Wenger kiraya falan da verdi bunu, artık hazır olduğunu düşünüyor demek ki. O da yazdığı 3 golle hocasının yüzünü kara çıkartmadı. Vela' nın Wenger yorumuyla bitirelim; "It was the reputation of Arsène Wenger that brought me to Arsenal in the first place because he is well-known for giving players a chance. He has given me a lot of advice already, mainly to keep working hard and take my opportunities when they come."
2) Jack Wilshire, Midfielder(16):
Artık Arsenal' in ligde forma giyen en genç oyuncusu ünvanı Wenger' in takıma 2001 yılında kazandırdığı bu bacaksızda duruyor. Çok içine kapanıkmış kendileri. "İnsanlar onu Arsenal efsanelerinden Liam Brady' e benzetiyor" diyor Wenger. Yere çok dengeli basması ve çok kolay yön değiştirmesi onu Liam' a benzeten özelliklerinden bazıları.
3) Gavin Hoyte, Defender(18): Kaderi abisi Justin Hoyte' a benzemez umarız. Abisi Wenger' in istediği düzeye gelemeyip Boro' ya satıldı. Kendisi ise abisi gibi full-back değil centre-back oynuyor. Arsenal' de kalıcı olması temennimiz.
4) Fran Merida, Winger(18): Cesc gibi Barcelona' dan geldi o da, ama 2006' da. Geçen yıl Carling Cup' ta Newcastle' a karşı forma giydi ilk olarak. Wenger onun için şöyle diyor; " Absolutely amazing!"
5) Mark Randall, Midfielder(18):
Arsenal akademisinin en uzun süreli hizmetkarlarından birisi. İlk 11 için ne kadar iddialı olduğunu şu sözler anlatıyor aslında; "I am really happy at Arsenal and I know I must keep working hard to get where I want to be, which is in the first-team"

Hakkını istediğin yerde kullan


TSL'de son 6 sezonda şampiyon olan takımın ortalama 23,16 kayıp puanla şampiyon olduğunu yazmıştık. Fener 23,16'nın 9'unu daha ilk 5 haftada kullandı. Geriye kaldı 14,16. Yine son 6 sezonda GS-FB-BJK ve TS arasındaki ligde hiçbir takımın 14 puandan daha fazla alamadığını da dikkate alırsak 4 puan da buradan gitti. (Fener daha BJK-GS ve TS ile oynamadı) Geriye kaldı 10,16. Tabi maksimum 14 puandan bahsediyoruz. İster namağlup 5 beraberlik de istersen 3 mağlubiyet 1 beraberlik. Karar senin. İster bu hakkını hemen kullan ister önümüzdeki haftalara yay. Yürüye yürüye devam ettiğin için düşünmek için de vaktin bol, yürüye yürüye şampiyon olmaya da. Hem görüntü hem matematik tıraş bitiyor losyonu hazırlayın diyor başkanım. Sen ne diyorsun?