9 Eylül 2008 Salı

Bir Maç...Belki Fazlası...Kim Bilir


Anlamadığım biz Ermenistan takımına orada nasıl 1-2 yenildik. 88.ve 90. dakikalarda golleri yememiz yenildiğimiz gerçeğini değiştirmiyor. Erivan'daki maçta Aydın'ların, Ceyhun'un ve Batuhan'ın olmamasına bu mağlubiyeti bağlamak yeterli bir sebep değil herhalde. İstanbul'da 11-12 korner attık, %60-65 topla biz oynadık. Ermenistan takımı arka arkaya 3 pas neredeyse yapamadı. Her geçen gün kendine güvenini biraz daha kaybeden İlhan Parlak orada bu maçı koparacak bir kapasiteye sahip. Ama bu kapasiteye sahip olması yeterli olmuyor. Kapasiteyi kullanması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde ben varım diyen takımların 4 forvetli kadrolarına baktığımızda İlhan Parlak'ın olmaması Fener için bir sorun. Semih ve Güiza'nın alternatifi olması sadece kadro üzerinde. Güvensiz, bitik. Fener'de yok, milli takımda yok. Kayserili arkadaşları sürekli oynuyor. Zico ile yok, Aragones ile yok. Mandıralı ile yok. Kısaca yok. Kayboluyor. Batuhan'a birileri Zlatan olmadığını anlatması lazım. Ümit Milli Takım'da abileri ile oynuyor aslında. Yetenekli, futbolu iyi biliyor ama beyni sahada kaldığı sürece. Disiplin sorunu gerçekten var. Kendine oynamaya başlıyor belirli bir süre sonra. Hele golünü atıp rahatladığı zaman. Hele Ermenistan maçındaki gibi 2 gol atıp biride asortikse. 60 dakika sahada olmadığının farkında değil. Her zaman varyete yapmasına gerek olmadığını her gün hocaları anlatıyordur. Zamanla öğrenmesini diliyoruz çünkü insanı heyecanlandıran bir stili var. Tavsiyem özellikle çabukluk çalışması. (burası çok önemli) Diğerlerini halledecek kapasitede. Belki George Best'in Beckham için dediği gibi olacak ama bunların dışında fena değil:))) Bu takımdan bize ekmek çıkar mı derseniz evet çıkar. Batuhan, Karabulut ve Kurtuluş...Arkalarından Aydın Yılmaz olur mu? Olmaz. En çok Gökdeniz olsa öpüp başımıza koyarız. Ceyhun'da o ışık fazla yok ama Servet-Zan mecburiyetinden dolayı üzerinde durulması gerekir. Giray-Ceyhun ikilisini Yanal oynatıyor. Yanal ve Song çok büyük şans ikisi için. 3 gol atana şapka çıkartıyoruz peki 3 asist yapana. 5 gün...2 maç...2 gol...3 asist...Karabulut gereğini yaptı. Sol ayağını kullanırken çektirdiği fotoğraflara dikkat edin. Le Guen falsolarını herkes veremez. Çabuk düşünüyor, uyguluyor. Batuhan'a selam ederiz.

Bir de utanmadan Milli Marş neden ıslıklanıyor diye yazıyorum


Sami Yen'de bir avuç seyirci var. Sarııı kırmızıııı Şampiyon Cim Bom Bom diye başladılar. Aziz -Tümer askere diye devam ettiler. 10 dakika milli takımın lehine ya bağırdılar ya bağırmadılar. Ayağa kalkmayanı Ermeni yaptılar, şehitler ölmez vatan bölünmez diye bitirdiler. Biz de bundan önceki enrty'de Ermenistan Milli Marşı'nı ıslıklayarak elinize ne geçti diye soruyoruz. Dangalaklık bizde afedersiniz. Milli maçta milli takımı desteklemeyenlere soruyoruz bunu. O zaman neden oradasın kardeşim. Git takımını takımının maçında destekle. TFF'nin 75. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan maçta da Hagi oynayıp oynayacağına pişman olmuştu. Maçın başından sonuna kadar Ulusoy istifa ve Beşiktaş lehine bağırıldı. 10 yıl önce 1o yıl sonra. Aynen İtalyan medyasının yıllar sonra Napoli'ye milli maç verildiğinde attığı başlığı kullanacağım. "Bari bu sefer destekleyin"

Milli marş ıslıklamak

Türkiye-Ermenistan U21 maçında Ermenistan milli marşını ıslıklayanlara küçük bir şey sormak istiyorum. Ne mesaj verdiniz, elinize ne geçti?

Ne durumdalar?


2005 yılında Peru'da düzenlenen U17 FIFA World Cup'ta Brezilya'ya İgor'un son dakika golü ile yenilmiştik. Hollanda'ya da 2-1 kaybedip 4.lükle yetindik. Aklımızda ne kaldı derseniz 0-3'ten 3-3'e getirip 4-3 kaybettiğimiz Brezilya maçı kaldı, Nuri Şahin, Caner ve Tevfik kaldı...Çocukların ağlaması kaldı. Bugün Belçika maçı kadromuzda o gençlerimizden sadece Nuri Şahin var. Karşında o gün oynayan Brezilya'da A Milli olan kim var? Bir tek Man U'lu Anderson. Bu sene Zenith ve Porstmouth maçına 11 başladı. Zamanla yeri Sir Alex'in yanı olacaktır ayrı. Ama o takımdan çıkıp A Milli olamasa da iyi takımlara transfer yapanlar var. Marcelo Real'de geçen sene 30 maç oynadı. Carlos da zaten veliahtını ilan etti. (Mezenga garip ama Orduspor'da. Araştıracağım bu nedir ne değildir diye U15ve U17 milli. Bu küçük bir bilgi yoksa diğerlerinin arasına katmayın.) Sidnei Benfica'da oynuyor. Bu sene 5 yıllık transfer yaptı. İlk maçına da çıktı. Roberto Paraneense'de. Denilson Arsenal'de devam. Az çok giriyor, çıkıyor. Tutundu ama. Bizi yıkan Igor Sevilla'da ama ortalarda yok. Bir yerlerde kiralık. Ramon CSKA'da oynuyor. Caner'in takım arkadaşı. Renato Leverkusen'de oynuyor. Celso Sporting'de ortalarda yok. Haaa diyeceğim A Milli olamasalarda Real gibi, Arsenal gibi, Leverkusen gibi, CSKA Moskova gibi, Benfica gibi takımlarda forma giyiyorlar. Dünyaya açılan ve iyi takımlarda forma giyen 5-6 adamları var. Bizde Murat Duruer Ankaragücü'nde oynuyor. Trabzon maçında oynadı. Emre Balak Gençler'de oynuyor. Aydın Yılmaz Galatasaray forması ile Kayseri maçına çıktı. Sonrası gelmez. Anıl Taşdemir Ankara'da ama piyasada yok. Tevfik Köse Kayseri'de banko oynuyor. Onur Kıvrak Ersun Yanal'ın gözüne girmiş görünüyor. Nuri umarız bu sene Dortmund'da daha fazla forma şansı bulur. Ferhat Hannover'de ama oynamıyor. Deniz Yılmaz Bayern B'de. Caner CSKA'da bir oynuyor 3 oynamıyor. Yılı 10 maçtan kapatıyor. Volkan Babacan abisinin sakatlanmasını bekleyecek. Onlarda da kayıplar çok bizde de. Ama bizden daha istikrarlılar. Ve normal olarak daha iyi takımlarda oynuyorlar. Oynadıkça daha iyi oluyorlar. Şunu daha net göreceğiz ki 3 sene sonra onlar A Milli takıma belki 2005 kadrosundan Anderson'a ek olarak 2 adam daha verecekler ki biri Marcelo. Bu görevin tamamlandığı anlamına gelir zaten. Biz belki Abdullah Avcı'yı A Milli Takım'ın başına getirirsek Nuri ile birlikte sayı 2 olur önümüzdeki yıllarda.

TFF'nin gariplikleri


“Süper Lig kulüplerinin katılacakları resmi müsabakalarda, müsabakanın oyanacağı tarihte kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az iki yıl süre geçmiş, 01.01.1885 ve daha sonra doğmuş bir TC vatandaşı profesyonel futbolcuyu 18 kişilik müsabaka isim listesinde bulundurmaları zorunludur.”


Trabzon-Beşiktaş maçından sonra bir de Gençlerbirliği -Bursa maçı çıktı. Bursa kadrosunda 85 doğumlu oyuncu var ama 2 yılı tescilli değil. Bu da unutulmuş, gitmiş, bitmiş. İtiraz eden olmamışmış. Lig tescil olmuş, herşey bitmiş. Yasaya göre...Olması gereken ne? Maçın Gençler lehine 3-0 tescil edilmesi. Ya düşseydi Gençler? O dönem itiraz olmadığı için...Ya da bu 3 puandan dolayı birilerini düşürseydi Bursa. Neden Gençlerbirliği Ulusoy yönetimine itiraz etmek durumunda kalıyor burasını anlamıyorum? Yanan sadece Gençlerbirliği olmayabilir burada. Bu 3 puan 3-4 takımı birden ilgilendirebilir. x takım şunu mu desin yani. "Biz aslında düşmemiştik ama Gençler itiraz etmeyince düştük." Al işte Sivas'ın durumu. Maç Trabzon-Beşiktaş maçı, Inter Toto'ya giden Sivas. Sadece yenilen takımı ilgilendirmeyen bir durumun oluşabileceği bir gerçek var. Yasa demek ki karşı takım itiraz etmeli diyor. Ya da birileri itiraz etmeli diyor. Demesin kardeşim yasa bunu. Federayon gereğini yapsın. Yapsın da o zamanın federasyonu da olayın farkında değil ki...Ben federasyonda görevli olacağım ve böyle bir durumdan haberim olacak. Kafamı kuma gömmek yerine açarım telefon Trabzon'a ya da Gençler'e. Durumu anlatırım. Bundan da gocunmam. Bu yanlışı görmeme rağmen susup daha sonra 4-5 takımın kaderi ile oynayabilecek bir duruma işi getirmektense bunu yaparım. Federasyonun kendinden haberi yok. Bu farkedilmiş olsaydı birileri haber uçururdu. Çıkardı öyle bir delikanlı...Ama olay dediğim gibi...