7 Eylül 2008 Pazar

Dead Man Walking


Az önce 4-4-2 da okudum. Dunga'yı "Dead Man Walking"a benzetmiş. Brezilya'nın tarihinde 4 maç üst üste gol atamama sadece 91'de Falcao döneminde varmış. Dunga eğer bu sabaha karşı Şili'ye karşı Türkiye'nin Şili'ye yaptığını yapıp 1 gol atamazsa tarihe adını yazdıracak. Venezuela 0-2, Paraguay 0-2 ve Arjantin 0-0. Hele hele çarşamba günü Bolivya maçında da bir terslik olursa Dunga'nın yürüyüşü sona erebilir. Zamanı olanlar için 04:00'da NTV Spor'da.

West Ham Shortlist


West Ham shortlist'ini oluşturdu.


1) Slaven Bilic

2) Gianfranco Zola

3) Roberto Donadoni

4) Michael Laudrup


Biz tercihimiz fotoğraftadır. West Ham'ın kültürü onu kaldırır. Kan uyumu yukarıdaki 4 aday arasında en fazla onunla sağlanır. Başarısız Brondby deneyimi de başarılı Getafe deneyimi de. Yalnız PAO işi bitirmek üzereymiş West Ham'ın bilgisine.

25 Kasım'dan 6 Eylül'e


Dünya Kupası eleme grupları 25 Kasım 2007 tarihinde çekildi. O tarih itibari ile FIFA sıralamasında 16. sırada olan Türkiye kuraya 2. torbadan girmişti. Kura çekimi bugün yapılmış olsaydı Türkiye FIFA 10.'su, UEFA 8.'si olduğu için 1.torbadan kura çekimine katılacaktı. 25 Kasım'da 1. torba İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Portekiz, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Hırvatistan'dan oluşuyordu. (1.torbada 9 takım var) Yani FIFA ve UEFA 1.si İspanya grubumuzda olmayacaktı bugünkü sıralama ile. Şu an 1. torbada Yunanistan yerine Türkiye var. Fransa hala kılpayı 1. torbada. 25 Kasımda 2. torba İngiltere, Romanya, İskoçya, Türkiye, Bulgaristan, Rusya,Polonya, İsveç ve İsrail idi. Bugün ise Rusya, Romanya, İngiltere, İskoçya, Bulgaristan, Yunanistan, İsrail, Ukrayna ve Polonya. Yunanistan 2'ye düştü. Ukrayna, İsveç'i 3. torbaya gönderdi. Şanssız kuralar başınıza her zaman dert olabiliyor. 1. torbada olsanız dahi. Ama diyeceğim şudur. Artık yıllardır başaramadığımız istikrarı sağlayarak 1. torbanın nimetlerinden faydalanmanın vakti geldi. 2012'de 1. torbanın nimetlerinden faydalanmak üzere.

Ben ne diyorum siz ne yapıyorsunuz?


Andorra maçının 3'lük 5'lik olmasına şartlanan İngilizlerin maçın 2-0 bitmesinden sonra biraz hayal kırıklığı yaşadı. Maçtan sonra Capello'nun şu açıklamaları bana göre inanılır gibi değil. Bu maçın 2-0 bitmesinin sorumlusu ben değil Joe Cole ve Wayne Rooney'dir demek gibi bir şey bu. " Verdiğim taktiğin anlaşılmasında sorunlar var. İkinci yarının başında Cole ve Rooney Heskey'nin yanında başladı. (Goller de zaten 10 dakikada geldi demek istiyor kendileri) Fakat maç 2-0 olduktan sonra her ikisi de orta sahaya geri döndüler ve Heskey'i yalnız bıraktılar. Onlara iletmeye çalıştığım buydu." Koskoca Capello Chelsea ve Man U'da oynayan iki adama Heskey'nin yanında oynayacaksınız diyor ve ikisine bunu iletemiyor. Ya da anlatamıyor. Ya da ikisi Capello'yu sallamıyor. Aldı mı Zagrep korkusu.

West Ham'ın 4.adamı...Yalandan




Kendi evlatlarından pek vazgeçmek istemeyen West Ham'ın manager arayışlarındaki son ismin Paolo Di Canio olduğunu okuduk. Managerlik kariyerime West Ham ile başlamak harika olur diyerek kendini yamamaya çalışmak diyelim. The Sun'a "West Ham shirt is like my second skin" demiş. Sanki vücudunda yer kaldı dövmelerden. Redknapp, Biliç ve Mancini'den sonra adı West Ham'la anılan 3.evlat diyelim. 5 yıllık Uptown Park tecrübesi olmasına rağmen 118 maçta 48 gol atarak Lions'ların gözünde ayrı bir yerde. Kariyerinin en iyi dönemini West Ham'da geçirdiği düşünülürse bu normal. Başkentte Ultras ile o deplasman senin bu deplasman benim kovalayan Di Canio bu açıklamayı The Sun'a yaptığına göre gülüp geçmek gerekir. İzlandalılar Di Canio'yu hiçbir teknik direktörlük tecrübesi olmadan takımın başına getirmek gibi bir hata yapmayacaklardır herhalde. Şu an için GSE ile deplasmanlara gitmesini kendisine öneriyoruz. Where's your famous, where's your famous, Where's your famous Di Canio...

Avusturya-Fransa


Fransa'nın kabusu devam ediyor. Eurospot maçla ilgili güzel bilgiler verdi. Raymond Domenech için Fransa basınında 3 maçı kaldı yorumları yapılırken biri gitti 2 kaldı. Domenech'te değişiklik yok ama alt kadroda değişiklikler var. Boghassian Domenech'in yeni yardımcısı. (Ah Parma maçları ah)Bu sabrı inanın hala anlayabilmiş değilim. Yardımcıları değiştirelim bir de böyle deneyelim. 38 yıl sınra Avusturya Fransa ambargosunu deldi böylece. Öyle 2 gol attılar ki birbirinin fotokopisi. 2 duran top 2 gol. Mexes bir golü kendi kalesine attı son pozisyonda da karakucak indirdi adamı. Penaltıyı yaratan oldu. Bir önceki pozisyonda da Fransa'nın şutu direkten dönmüştü. Guy Roux'un futbol zevkimi hırpalayan hediyelerinden biridir Mexes. Çözemedim, çözemeyeceğim de herhalde. CM'de çözememiş hakkından fazlasını vermiş kendisine. Avusturya'nın 11'inin 9'u lejyoner. Çek Karel Brückner Avusturya ile harika bir başlangıç yaptı diyebiliriz. Biz grubumuzu öpelim başımıza koyalım. Bu akşam bana öyle diyor.