12 Eylül 2008 Cuma

Futbol...


Futbol bazen herşeyi unutmaktır. Interneti, TV'yi, yazı yazmayı, google yazarlığını unutmaktır. Masa başından kalkmaktır. Maça giderek maç yazmaktır. Sosisli yemektir. Dünyayı bir kenara koymaktır. Bir balıkçının oltasına vuran balıktan aldığı zevki sol ayağının içiyle 20 metre top attığında arkasından izleyerek almaktır. Futbol oynayamadığın için yanmaktır. Mücadele etmektir. Pes etmemektir. Kar yağarken halı sahada özellikle maç alıp fotoğraf çektirmektir. Oynamayanı kınamaktır. Polise derdini anlatıp rakip takımın yabancı taraftarı ile atkı değiştirmektir. O atkının akıbetini düşünmektir. Başka takımı tutsan da Kayseri seyircisinin Atletico Madrid maçında yaptığı gibi yapmayıp büyük takımı seyretmeye gitmektir. Hatta iyi takımı seyretmektir. Isınırken Heskey'i, Zlatan'ı seyretmektir. Boksic'i, Vieri'yi, Zanetti'yi, Fabiano'yu, Kaka'yı, Pirlo'yu, Gerard'ı seyretmektir. Kalanları anmaktır. Nihat'ın idmanlarını seyredip idmandan sonra 30 metreden 100 şut atarken "ha şimdi atacak bir tarafları" diye düşünmektir. Tabi bana göre böyledir. Az bilmek, çok bilmek önemli değildir. Futbolu sevmek yeterlidir...Ama bazen...

Saygıyla ve özlemle...


Kulübümüzün "Mehmetçik" lakaplı eski sporcularından (Futbol) Basri Dirimlili ölümünün 11. Yılında mezarı başında anılıyor.1997 yılında aramızdan ayrılan Basri Dirimlili için 15 Eylül 2008 Pazartesi günü saat 11.00'de Karacaahmet mezarlığında tören düzenlenecektir.FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Saygıyla ve özlemle...


Galatasaray Futbol Takımı’nın unutulmaz yıldızlarından Metin Oktay’ı 13 Eylül Cumartesi günü ölümünün 17. yılında Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 10:00’da anıyoruz.Özlemle ve saygıyla...
Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörlüğü

Debut Legends

Guardian hazırlamış, 6 tane efsane debut. Sıradan gidiyorum..

1) Jonathan Woodgate(2005): 561 gün bekliyor kardeşimiz Real Madrid forması için. Muradına eriyor çıkıyor maça ama ne çıkmak. Önce takıyor kendi kalesine, 66 dakika sonra da ikinci sarıyı görüp attırıyor kendini. Sen sağ, ben selamet diyor..
2) Eric Thorstvedt(1989): £400.000' e transfer oluyor Tottenham' a, kaleci. Fiyatı falan önemli değil tabi çok, önemli olan nokta 80ler' de İngiltere' de yabancı kaleci bulmanın samanlıkta iğne aramaya benzemesi. Haliyle bir önyargı oluşuyor adama karşı. Neyse efendim Nottingham Forest ile oynuyorlar kendi evlerinde Eric' in ilk maçında, ne lisetesi olduğundan yola çıkarak tahmin edebileceğiniz üzere bir acayiplik oluyor ilk maçında. Nigel Clough baya uzaktan yaslıyor bi tane, bizim eleman seyrediyor. Baya makaraya alıyorlar bunu. Sonra gel zaman git zaman toparlıyor sevdiriyor kendini. Ne mutlu..
3) Alan Shearer(1992): Blackburn formasıyla ilk kez Crystal Palace deplasmanına çıkıyor. Blackburn' e gelirken Manchester' ı reddetmiş adam Shearer. 3-3 biten maçta iki tane yazıyor, biri oldukça yüksekten gelen topu tavana yapıştırarak, diğeri ise soldan tek başına yardırıp uzak çatala plase yaparak. Ferguson' a da izlemek kalıyor tabii..
4) Jay-Jay Okacha(1998): 4 numarada tanıdık bir isim var, Fenerbahçe' den PSG' ye giderken en pahalı Afrikalı rekorunu kıran şov adamı. Bordeaux deplasmanına çıkar PSG, fena tokatlanır. Lakin akşam eve giderken taraftarların konuştuğu tek şey vardır, Okocha' nın iki kamili tokuşturup 30m' den attığı gol..
5) Massimo Taibi(1999): MUFC' nin kalesini yalnızca 4 maç koruyabilmiş bir adam bu. İlk maçında Anfield' a çıkıyor, hatalı bir gol yiyerek başlıyor maça. Sonrasında inanılmaz 4 kurtarışa imza atarak kurtarıyor arkadaşlarını. 2-3 bitiyor maç. Maçın adamı Massimo tabi, her yerde kahraman. Fakat uzun sürmüyor macerası Southampton ve Chelsea maçlarında yumurtlayınca. İngiliz basını çarmıha geriyor tabi acımadan..
6) Fabrizio Ravenelli(1996): Benim için efsane olan adamlardan birisidir. Juventus ile Şampiyonlar Ligi kazanıp Boro' ya transfer oluyor, ne alakaysa artık bilen varsa detayını belirtebilir. İlk maçında içerde LFC karşısında. 3 kez geriye düşüyor Boro, üç kez giri saçlı kahraman sallıyor ağları. 3-3. Hepsini de formasını kafasına geçirerek kutluyor. 31 gol atıyor o sezon Boro için. Boro düşüyor, Ravanelli Marsilya yolunu tutuyor..

Özlü Sözler


United fan Steve Bibby "Liverpool, home or away, is more than a game. I hate Liverpool Football Club and I’m pretty sure they hate me right back. As such, all rational thought is lost.

İşin garibi Bibby'nin sözlerini Manchester United web sitesinden aldım. Gerçi kötü bir şey demiyor sadece Liverpool'dan nefret ediyorum diyor. Bizim forumlarda bunların alası var ama offical web sitelerimizde pek olmaz bunlar. En azından ben görmedim şimdiye kadar. Normal abicim bunlar adamlarda. Adamlar aşmış:))

Konuyla ilgili bilgisi olan varsa aydınlatılmak isteriz


Abi biz senin elin açık gol sevincini hatırlıyoruz sürekli. Bu fotoğrafı görünce şaşırdım tabi. Eskiden böyle sevinirdi bu sevinci Newcastle yıllarında değiştirdi diye bir bildiğiniz varsa öğrenmek isteriz. Ya da özel bir sebebi varsa bu değişikliğin. Made in Newcastle retired Newcastle. Premier Lig tarihinin ezber bozan takımı kim derseniz Blackburn deriz. Shearer'li Sutton'lu şampiyon kadro. Kenny Dalglish'e de selam ederiz. Man U 1 puan gerisinde bitirmişti ligi. Sherwood ve Le Saux'u da hatırlıyorum ama gerisine yetişemiyorum. Alt tarafı gol sevinci nerelere geldik. Ezber bozan Blackburn. Güzel oldu.

Son Dakika...


Daha önce gelen haberler doğrultusunda Torres ve Gerard'ın Manchester maçında oynayamayacak durumda olduğu ile ilgili yazılar yazmıştık. Üstüne de maç Anfield'de olsa da Liverpool'un bu 2 önemli eksiğinden dolayı işinin zor olduğunu belirtmiştik. Hem Torres hem de Gerard yarın Man U maçında oynuyor. Rafa Benitez hem medikal ekibe hem de iyi çalıştıkları için her iki oyuncusuna da teşekkür eder ve dersini çalışmaya gider.

Fowler Blackburn'a imza attı


Blackburn Fowler ile performansa bağlı 3 aylık sözleşme imzaladı. Cardiff'in sözleşme teklifini reddeden Fowler Paul Ince'nin takımına imzayı bastı. Çocukluğunda Goodison Park'ın tribünlerini sık aşındıran, Toxteth mahallesinin ilahlarından ya da Anfield'daki adıyla "God". Formasının altına "Liman İşçilerine Destek Verin" tshirti giyerek kalbini Toxteth'e gömen adam. 33 oldun ama olsun. Sen saha da ol biz seyredelim.

Dinime Küfreden Müslüman Olsa




Fotomaç diyor ki; Ne oldu bize? Biraz saygı lütfen! Hani bize saldıranlara biz, gül atacaktık! Hani biz, turnuvaların en centilmen takımıydık! EURO 2008'de bütün dünyanın alkışladığı A Milli Takımımız'a bu öfke hiç yakışmadı! Son olarak millilerimize Ulu Önder Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isteriz: "Ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim!"
İsviçreli Futbolcuları kadın kılığına sokup "Futbol erkek oyunudur buyrun er meydanına" başlığı ve görseli ile çıkan Fotomaç gazetesini bulup mail atan arkadaşımıza buradan şükranlarımı sunacağım. Elimizde bu resim vardı bunu kullandık kusura bakmayın.

Çarşamba ne yaptık?


Futbolun bu ülke için ne ifade ettiğini uzun uzun açıklamanın anlamı yok. Çarşamba günü ATV'de 21:00'da Türkiye-Belçika maçı vardı. Kanal D'de ise 20:00'da özeti 20:15'de ise yeni bölümü başlayan "Yaprak Dökümü". Dizi 22:30 gibi sona erdi. Şu an böyle bir milli maçın karşısında direnebilecek tek dizi. Dizi de değil tek program. Başka hiçbir kanalın elinde böyle bir silah olmadığı için Türkiye-Belçika maçının karşısına tekrarları dayadılar. Milli maçın karşısına çıkılır mı yahu? Acun'un yeni bölümü tam 22:50'de girdi. Yani maç bittiğinde. AB Grubunda maçın 20,9 rating ve 53,9 share'i var milli maçın. Yaprak Dökümü'nün ise yine AB'de 15,6 rating ve 41,5 share. Share yani izlenme payı dediğimiz şey o an açık olan TV'lerin % kaçının o pragramı tercih ettiğinin göstergesi. Saat 21:00'dan sonra Yaprak Dökümü ve milli maç çakışmaya başladı. Mesela dikkat etmedim ama milli maçın devre arasında Yaprak Dökümü reklam girmemiştir. Milli maçtan dönenleri toplasın diye. Bu sebeple milli maçın önü ve sonu devre arasından daha iyi rating getirmiştir bence. Maç ve dizinin çakışmaya başladığı saatlerde Atv ve Kanal D'nin izlenme payı %90'ların üzerinde. AGB'nin örnekleminin ülkemize sirayet etmiş şekli ile TV izleyen her 10 kişiden 9'u Yaprak Dökümü ve Milli maçı tercih etti bu saatlerde. Beklendiği gibi Belçika maçının ratingi Ermenistan maçından yüksek (cumartesinin etkisi) ama izlenme payı düşük.

City pardon Robinho against Chelsea


City cumartesi günü Chelsea'yı ağırlıyor. Maç TSİ 19:30'da. Robinho yerine Shaun RP maçı alır götürürse kimse şaşırmasın. Petrov yok. Essien uzun süre yok. Daily Telegraph şunu diyor:" City Robinho, Jo, Elano ve Zabaleta için 150.000 pound harcayarak Chelsea maçına yetiştiriyor. Toplamda 16.000 mil yapacak Şeyhin jeti dördünü de toparlayıp İngiltere'ye dönecek. Dünya küçük insan oğlu ise kuş misali...