2 Ekim 2008 Perşembe

Blog yazarı...Peh...


Geçen gün CNNTURK Washington muhabiri Ahu Özyurt'u dinliyorum ABD başkanlık seçimleri ile ilgili. Obama'nın bilmem nerede yaptığı konuşmayı takip edenleri anlatmakta. İşte efendim şu köşe yazarları, bu muhabirler falan filan. Sözlerini tamamlarken de şunu dedi. 100'lerce blog yazarı. 100'lerce blog yazarı Obama'nın bilmem neredeki konuşması için orada. Hem blog yazıyor hem de muhabirlik yapıyor gibi bir durum. "Google yazarı değil" diyelim kısaca. Bizim en fazla yapabileceğimiz maça giderek gittiğimiz maçı yazmak bu "muhabir blogçu" anlayışı içerisinde...Ya da TRT'nin "gezelim görelim" programı kıvamında atmosferi sizlerle paylaşmak. Ama hiç olmadı kendi kendimin editörüyüm. Tepemde illa bugün Fener ya da Galatasaray yazacaksın diyen birileri yok. Galatasaraylı Esat Yılmaer gibi Fener kazansa da gazete daha fazla satsa diyen biri de başımda değil:))İstediğimi yazıyorum. İstediğimi yazmanın dışında, istediğim zaman yazıyorum. Hergün ya da iki günde bir yazmak durumunda da değilim. Hepsinden de öte rating korkun yok. Sen okunmuyorsun o yüzden senin iş hakkını feshedeceğiz demiyor kimse. Ya da sen rating için yazı yazmıyorsun. Oranı buranı açmana da gerek yok. Geçen gün bunları düşündüm. Dedim ki kendi kendime..."Google yazarıyım" ama hiç olmadı özgürüm. Hem google yazarı hem de esir değilim.

ŞL 4. torba


4.Torba: Atletico Madrid, Shakhtar Donetsk, Fiorentina, Dinamo Kiev, Cfr Cluj, Aalborg, Anorthosis, Bate Borisov takımlarından oluşmuştu bu sene. Ligde 2. hafta maçları tamamlandığında 4. torbadan gelerek 4. sırada olan tek takım Aalborg. En çok ulan bu da nereden bizim gruba düştü dedirtenler ise Atletico, Anorthosis ve Cluj...4. haftanın sonunda torba ve puan durumu karşılaştırmalarını yapmak için görüşmek üzere.

CM'nin çuvallamaları


Bu blogu takip edenlerin büyük çoğunluğunun hayatına bir şekilde CM'nin girdiğini tahmin ediyorum. CM efsanelerini yazmak yerine çuvallamalarını yazalım burada bu sefer. CM'de ortalığı kasıp kavuran ama gerçek hayatta çuvallayan kimler var acaba? Ben bir tanesi ile başlayıp diğerlerini yorumlara bırakmak istiyorum. İlgili çuvallamalarla ilgili bakalım neler çıkacak? Mark Kerr. Üç kuruşa Falkirk'den al takım gözetmeksizin sana bir sezonda 20'nin üzerinde asist yapsın çuvalla gol atsın. Ne iş yapar bu adam derseniz İskoçya dışına çıkamamış durumda. Falkirk'den Dundee United'e oradan da Aberdeen'e. Dundee United'de 160 küsur maçta sadece 2 gol. İşin ilginci A Milli olamamış durumda. Benim hayal kırıklığım Mark Kerr'dir.


Not: Maxim Tsigalko değerlendirme dışıdır. Scout göndermeyin:)))