22 Ekim 2008 Çarşamba

Edilgen Bomba

Hürriyet bombayı patlattı. Bursa maçının skoru ne olursa olsun Aragones'in maçtan sonra bırakacağını girdi. Tabi kaynak belirtmeden "dediği öğrenildi" tarzında. Şunun şurasında 72 saatten az kaldı. Hatta 69. Yarına kokusu çıkar. Fener yönetimi yalanladı yalanladı...Yalanlamadı tamamdır bu iş. Xabi Alonso transferi olmaz. Aradan 15 gün geçtikten sonra Fener yönetimi çıkar "asılsızdır" der. Bu sefer öyle olmaz. Yarına kokusu çıkar bu işin.

Baseball Sopası

Mississipi Burning'de "siyahların beyazlara karşı sopa sallayabileceği tek yer beysbol sahalarıdır" repliği geçer. Fotoğraftaki küçük adam Barrack Obama'dır.

Büyük Kaptan telefondaydı


Wikipedia ve sözlüğün yazdıklarını teyit ettirmek istemiştik. Teyid falan bahane aslında. Telefonun diğer ucunda büyük kaptan Fethi Heper'in olması bile beni oldukça duygulandırdı, mutlu etti. Türkiye Ligi'nin 69-70 ve 71-72 yıllarının gol kralı, Anadolu Üniversitesi Maliye Profesörü, Finlandiya takımı Mikkeli'ye bir maçta 4 gol sallayan Fethi Heper. Hepsinden öte Akademi'den yaratılan Anadolu Şimşeklerinin önce Türkiye daha sonra da Avrupa'da çakmasının lideri. Evet Türkiye'de 1.Lig'de oynamış ve profesör olmuş başka oyuncunun olmadığını kendisinden öğrendik. Tekrarladı Büyük Kaptan telefonda. “Biz o sene elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Eğer yöneticiler ağırlıklarını koyabilseydi Eskişehir şampiyon olabilirdi” Üstüne bir kez daha bastı ki alalade söylenen bir söz değildi o. O söyledi bizim canımız yandı.
Fotoğraf: Fethi-Ender filelere gönder

Kayıp kuşaklar


Evet "hep destek tam köstek". Roberto'yu "ne eylese iyi eyler" pozisyonuna sokan zihniyeti herkeslere hissettirmek, garibanlarla dalganı geçip ıslıklamak...Bu iki yüzlülük Roberto bir maç sakat ya da cezalı olsa (sakat olmadığı sürece tapulu malı olduğu için)onun yerine oynayacak Vederson'u "ne eylerse güzel eyler" felsefesiyle alkışlar mı acaba? 80 sonrası kendini kaybeden, bulmak için de çaba sarfetmeyen kuşağı görüyorum Fenerbahçe kombinelerinde. Bastırılmış, sen bunu düşüneceksin denen kuşak. Diktelenen kuşak. Tepkisini tam gösterecekken önce etrafına bakan daha sonra da düşüncesine ket vurulan kuşak. Tepkisiz ve aynı renk-aynı kesim takım elbise giydirilen kuşak. Kayıp kuşak. Hepimiz bu kuşakta hıncımızı Kemal Sunal filmlerinden, halı sahadaki arkadaşımızdan, ilişkilerimizden, mizah dergilerinden almadık mı? Yansıtma teorisini en iyi şekilde uygulayan kuşak olmadık mı hep? Roberto'ya gösteremediğimiz tepkiyi Maldonado'dan ve Volkan'dan çıkarmadık mı? Yansıtmadık mı? Tepkisiz, kayıp bir kuşak görüyorum Fenerbahçe tribünlerinde. Tepki vermesi gerektiğini düşünen ama nereye vereceğini bilemeyen. Bilse de sol, sağ ve alevi-sünni gibi bölünen ve birbirinin sesini bastırmak için nefesini tüketip gerçekleri göz ardı eden bir kuşak görüyorum. Takkeler vardır. Düşer ve keller görünür. Ama bazıları kelleri de görmez. O zaman güneşin çıkıp keli parlatması beklenir. Güneşi beklemek...Zaten en zor kısmı da burasıdır. Destek artık köstek oldu...Tepkisizlikten...Nereye tepki vereceğini bilememekten. Kayıp kuşak oldu Fenerbahçe kombineleri. Ama şu da bilinmelidir ki Fenerbahçe Kulübü'nün sahipleri Fenerbahçe taraftarlarıdır ve Fenerbahçe taraftarı sadece kombinesi olan taraftar değildir. Eylem gerektiren sevgi bu değildir. Sevgi için sevgili gerektiğinde acı konuşur. Ama doğru konuşur.


Maç sonrası bir arkadaşım aradı. Olur mu dedi? "Ne olur mu" dedim bende. Galatasaray da Chelsea'den 5 yedikten sonra UEFA Kupası'nı almıştıya getirdi lafı. Bunu hatırlamak çok güzel de anlayamadığım "bu Fenerbahçe nasıl sana bunu hatırlattı"? Bunu bir kayıp kuşağın kombinelisi olarak düşünebilmesi de aslında hoşuma gitti.


Ramsey attıktan sonra Wenger'i gördünüz mü? 90. dakikada gelen golden ziyade Ramsey'in ilk ŞL maçında gol atması oyuncusunun geleceği için çok mutlu etti Wenger'i. Bu görüntü Wenger'in hayellerini gerçekleştirmesinin hafızamda donarak kaldığı görüntülerden olacaktır.


Bundan önceki postta siz Uche'yi hiç yerde gördünüz mü diye sormuştum. Edu ve Lugano'yu libero önü çift stoper kıvamına sokan Selçuk ve Maldonado'ya ne sözümüz olabilir ki. Eğer ki sen Arsenal maçına Selçuk-Maldonado olmadı Josico diye çıkarım diyorsan benim ıslıklarım Maldonado ve Selçuk'a olmaz. Olanlar kayıp kuşaklardır. Son sözüm yine kayıp kuşaklara. Siz hiç Zlatan'ın, Nistelrooy'un, Berbatov'un, Adebayor'un, Inzaghi'nin, Etoo'nun hatta Toni'nin deli dana gibi sahayı bir baştan bir başa katettiğini gördünüz mü? Bu arkadaşların deli dana gibi sahayı bir baştan bir başa katettmeye güçleri yok mu? Yoksa en güçlüleri Güiza mı? O gücü son vuruşlara saklasa daha iyi olacak.

Hep Destek Tam Köstek

" HEP DESTEK TAM KÖSTEK" OLUYOR ARTIK. KÖSTEK OLMAYA DEVAM.