8 Eylül 2008 Pazartesi

Bojan Krkiç-Çocuk Oyuncağı


Bosna maçında oynamayan Krkiç hala Sırbistan için oynayabilir bu arada. Çocuk oyuncağı ya bu. AMilli seviyesine kadar İspanya'nın her kademesinde oyna, ben İspanyolum de ama Sırbistan için hala oynama şansın olsun hukuki olarak. Tamam Krkiç bunu istemiyor ama ya isteseydi...Bu dünya vatandaşı kavramını biraz fazla abartıyoruz.

Diego Capel


Şurada oynar, çok hızlıdır, öyledir böyledir yazıları yazmayacağım. Diego Capel'i bilen biliyor. Ama isterim ki kendini yere bırakarak hem hakemi, hem kendini hem de alınan puanları töhmet altında bırakmasın Capel. Bosna maçında bir güzel atladı yine. Hakem de yedi ve penaltıyı çaldı. David Villa kaçırdı. Futbolun biraz delikanlı duruşu kaldı o da bize kalsın. Emek hırsızlığına hiç tahammül edemiyorum. Capel bunu alışkanlık haline getirdi. Bir değil, 5 değil...Artık kendisi de kendisine bir temas olduğunu düşünmeye başladı kendini her yere attığında. Bir de neye çıldırıyorum biliyor musunuz? "Bunun cezası belli.O cezayı göze alıyor zaten eğer hakem yemezse" görüşlerine. Akşamları rahat uyuyursa onun için sorun yok. Ama ben temiz futbol seyretmek istiyorum.

Futbol Kulübü-Kime niyet kime kısmet

Futbol Kulübü'nde Arap Şeyhlerinin özellikle Man City'yi almak için İngiltere'ye gelmediğinden bahsedeldi. Arsenal kulübünden resmi açıklama var. "Önce bizi almak istediler. Olmayınca City'yi aldılar"

Pavel's Dream


Nedved: "I would give up everything for the Champions League title"


The Czech (who scored against Fiorentina) continues to dream of a Champions League title at his age (36): "I'm willing to give up everything -including golf- other than my family. The club did a great job with the new acquisitions. Our opponents will have to sweat to beat us"


O da eksik kalsın be Nedved (LGDS'den alınmıştır)

Pekin 2008


Çin olimpiyatları aldığı 2001 yılından bu zamana kadar tam 42 milyar dolar harcamış. Yunanistan'ın Atina 2004 için 15 milyar harcadığı düşünüldüğünde büyük rakam. Analistler tüm bu harcamaların önümüzdeki yıllarda Çin'e 450 milyar dolar olarak geri döneceğini hesaplamış. Çin'in 35 milyar dolar olan reklam hacmi %22 artarak 42 milyar dolara ulaşacakmış. Peki Mc Donald's ne yapmış Çin'de? "I'm lovin' it" sloganının sonuna "when China wins" eklemiş. Bu kadar altın madalyaya epey sevilmiştir Mc Donald's Çin'de.

Sen niye çıkarsın İtalya dışına


Zdenek Zeman 81'den beri aralıklarla teknik direktörlük yapıyor. Şimdiye kadar 15 farklı takım çalıştırmış. İtalya dışında çalıştırdığı 2 takım var. Biri Fenerbahçe bir diğeri de az önce kovulduğu Kızılyıldız. UEFA'da Apoel'e elendiler ligde de durum içler acısı. 2 ay dayanamadı. Fener bir Pendik macerası yaşamıştı kendisi ile. Kaç ay Fener'in başında kaldı hatırlayamıyorum. Hatırladığım Pendik maçı sonrası bir gazetemizin attığı "Fener Pendiklendi" başlığı. Pek çıkmasan İtalya dışına. Hani yaş da 61 oldu pek yaramıyor sana. Acaba hala 4-3-3 takıntısı var mı Zeman'ın. Ben bunu oynatırım, malzeme önemli değil diyerek.

Hey gidi Crespo Hey


Mourinho geçen hafta Crespo'nun adını UEFA'ya vermedi ŞL için. Adriano, Zlatan, Julio Cruz ve Mario Balotelli Inter'in ŞL'deki forvet hattı. Hiçbir zaman Milan, İnter ve Chelsea'de esas çocuk olamayan Crespo, hala Lazio ve Parma taraftarları arasında esas çocuk. Crespo 75 doğumlu. Helalinden bir tranferi daha var. İtalya gol krallığı var, Serie A ve Premier Lig şampiyonluğu var, Libertadores'i var, UEFA Kupası var, Arjantin Ligi şampiyonluğu ve gol karallığı var ama ŞL Şampiyonluğu yok. İstanbul unutulmaz. (ordaydım belgeseli)Hani belki Mourinho onu kadroda tutsaydı da belki Inter bu sene...Çok zorladığımın farkındayım...Crespo'nun derdi beni gerdi.

Yahu ben Uğur Uçar'ı unutmuşum


Skibbe ile ilgili bir yazı http://theneretva.blogspot.com/2008/09/skibbenin-karn-kaslar.html yazmıştık burada. Sabri sakat, Barış sakat, Emre Güngör sakat, Linderoth da Arnavutluk maçında sakatlandı. Serkan Kurtuluş transferinin önemini anlatmıştık. Yahu biz bir de Uğur Uçar'ı unuttuk. Adam neredeyse 7 aydan beri forma giyemiyor. Unutturdu kendini bize. O maçı TV'den seyretmiştim. Konya'daki zeminin Uğur'un sakatlığında büyük etkisi vardı. Zaten futbol maçından başka herşeye benzemişti o maç. Uğur 87'li. U21'den geriye doğru 88 kez milli. Serkan'da bu rakamı yakalayacaktır 50'nin üzerine koyarak. Uğur, 2006'da 1 sene Kayseri deneyiminden bu yana Galatasaray'da. Umarım sakatlığını çabuk atlatır. Yahu bu Skibbe hakikatten çok şanslı adam. Bu kadar sağ kanat sorununa rağmen hala Ayhan'dan sağ bek yapmak durumunda kalmıyor. Bence nimet ki ne nimet...

1 değil 3 oldu


Dunga tarihe geçmekten kurtuldu. 2 Fabiano ve 1 Robinho ile Şili'ye 1 değil 3 gol atarak 0-3 kazandı Seleçao. Elimize görüntüler henüz ulaşmadığı için yorum yapamıyoruz.