11 Ocak 2009 Pazar

Allah Aşkına Ömer Abi (Slow)


Barnetta ilk golü attı. Spiker ancak darbe olursa TRT kadrosundan ayrılacak Ömer Üründül'e sordu.
S: Gole ne diyorsunuz?
ÖÜ: Tipik bir Alman şeysi. E tabi...Leverkusen tam kadro. Galatasaray epey eksik öööeee.
Ömer Abi olimpiyatlara bile el attın...Litvanyalı Yasikeviçyus'u senden dinledik. Az innovasyon be abi. Az alan daraltma...Bol tandem. 5 sene önce Serie A anlatırken bi takım gol yediydi şunu dediydin. E tabi tipik İtalyan takımı. Defansa çekildi golden sonra falan. La la lay lay lay saldır Galatasaray...Siz bağırın ben Levent Özçelik Abi'yle sizi ortaya karışık yapıyorum. Bira, çerez ohhh. Kayınçoyu da çağırdım. Yoksa bizim hanımın bünyesi arka arkaya Tokat-Fenerbahçe, Siena-Juventus, Mallorca-Real Madrid, Galatasaray-Leverkusen, Osasuna-Barcelona, Milan-Roma kaldırmaz. Akın kardeşim her haftasonu BEKLİYORUZ.

Alin Taşçıyan, Recep İvedik, Gora, Arog, Galatasaray ve Diğerleri


Alin Taşçıyan, Sayım Çınar'a röportaj vermiş. Kafa hep futbola gidiyor b.. yiyesiye.
Son zamanlarda gösterime ardı ardına yüksek bütçeli Türk filmleri giriyor. Sizce sinemamız ticari olarak kaydettiği başarıyı sanatsal anlamda ne kadar yakalayabiliyor?
Sinemamız deyince ben evrensel nitelikli filmlerimizi düşünürüm. Zeki Demirkubuz'u, Nuri Bilge Ceylan'ı, Kutluğ Ataman'ı, Yeşim Ustaoğlu'nu, Derviş Zaim'i, Semih Kaplanoğlu'nu ve onların kuşağının uluslararası düzeydeki sinemasını. Onlar Türkiye'de değilse de dünyada ticari başarı elde ediyor ve sanatsal yetkinlikleriyle beğenilip saygı görüyor. Türkiye'deki ticari sinemanın teknik ve sanatsal düzeyi çok düşük. Eğer iddia edildiği kadar yüksekse o bütçeleri nereye harcadıklarını merak ediyorum doğrusu. Senaryolar senaryo yazım tekniğinden nasibini almamış. Görüntü ve ses kalitesi çok fena. Ses kurgusu bilinci hiç yok, miksaj usulen yapılıyor. Müzik kullanımı hepten yanlış. Zaten tamamen popülist yaklaşımlarla gişe geliri elde ediyorlar. İzleyici kitlesinin eğitimsizliğinden, yoksulluğundan, eğlence için televizyona teslim oluşundan yararlanıyorlar. Bari bilete ödedikleri paranın karşılığını versinler. Propaganda içeriğini hiç sevmediğim Hollywood yapımları bile mükemmeldir yapım olarak.

Benjamin Button & Aragones








Bu senaryo tutarsa Fener'i kimse tutamaz.

Allegri Affet Beni

Mourinho Inter'in başına geçtiğinden beri Serie A'yı izlemem için bir neden oldu. Özellikle Inter maçlarının takip etmeye çalışıyorum. Ekran başına da "bi Cagliari geçirse" diye oturdum. Her Inter maçının başına da bu şekilde oturuyorum. O oturuşlarımızı genelde Zlatan şapkadan tavşan çıkartarak bozuyor. Extra Maicon da destek veriyor buna. Gol gelinceye kadar maç Güntekin'le benim aramda gitti geldi. Allegri'ye "habire giydiriyordum". Güntekin'in en hakim olduğu lig Serie A. İtalyan Lisesi'nin bunda büyük etkisi var. Cagliari'nin takım savunmasını regular bir İtalyan takımı gibi nasıl başarıyla yaptığını anlatıyor. Doğruları söylüyor. Güntekin dedikçe de ben "iyi de Allegri kardeşim, insanın aklının ucunda bir kırıntı da olsa hücum olmaz mı diyorum". İçimden ekliyorum. "Elinde Aquafresca gibi bir tabanca var. Biraz orta sahayı itsene adamın ayağı topa değsin, bu adam zaten Inter'in topçusu. İyiden iyiye forvet arayan Inter'e hırs yapmıştır.". Ekliyorum "zaten deplasmanda şimdiye kadar tek galibiyetin var o da Torino'ya" Ekliyorum " sorun takımın güç sorununda değil senin zihniyetinde" Ekliyorum "Mourinho'ya bir kapak yapsananın etkisi var bunda çaktırmıyorum". Demeye kalmadı Walter Samuel sineklendi ve Aquafresca golü yapıştırdı. Maç başına 1 golü olan Cagliari golü buldu. Sonra da Zlatan'ın golü gelinceye kadar Biondini efendinin saçma sağan sağ ayak içi hesaplamasından solayı 1 puana razı oldular. Geleceğim yer şurasıdır. Allegri'den özür dilerim. Aquafresca'nın golünden dolayı değil golden sonra Mancini, Zlatan, Quaresma, Crespo'lu kadroyu görüp gereksiz bir yaslanma psikozuna girmeyip pozisyonlar arayıp bulduğu için. Mourinho'nun takımı yine çökemedi. Sevemedim gitti şu takımı.

Eski Fenerbahçe

NTV Spor'da Valencia-Villareal maçının devre arasında spor haberleri var. Haberleri sunan arkadaşımız diyor ki "Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico CSKA ile anlaştı". ÖSS sınavlarında arka arkaya 4-5 soru gelirdi arka arkaya. Aşağıdakilerden hangisinde anlatım bozukluğu vardır şeklinde. Haberi dinlerken o günler geldi aklıma. Eski olan Fenerbahçe değil teknik direktör. "Fenerbahçe eski Teknik Direktörü........" yani. Biz burada kim bilir ne yanlışlar yapıyoruz ama ÖSS'nin en kadim sorusunun NTV Spor'da yanlış işaretlenmesi dikkat çekiyor. Fuat Abi'ye iletelim.