11 Eylül 2008 Perşembe

Waiting for saturday


Of Liverpool's last 55 league games at Anfield they have lost only twice…both to Manchester United. (LFC Web Site)

Bir JC Efsanesi


Jamie Carragher is also an Everton fan and has an Everton tattoo on his arm, thats why he wears long sleeve shirt for Liverpool. (Rivayet edilir yıllardır. Hatta wikipedia'nın da okeylediği söylenir. Sonradan değiştirilmiş varsa da ben bulamadım. )


TomBingham: Hi Jamie mate. I'm a massive Liverpool fan but i know that as a kid you supported Everton. Right now do you still have love for Everton as you did when you were young?


Jamie Carragher: No at the moment that's well gone and I do not have an Everton tattoo.


Valla var ya da yok. Bu adam yıllarını Liverpool'a vermiş. Çok sıkıntı yapanlar için kısa kollu giydiği ender maçlardan biri yukarıdadır. (Photoshop mu yoksa) Fikir verir mi vermez mi bilmem ama Olimpiyat Stadı'nın duşlarında sıkıştırıp "nerde lan senin tattoo" diyemedim. Çok severiz kendisini Bülent Korkmaz'ın Liverpool versiyonudur. Uçana kaçana vurur. (Aceto JC yazınca aklıma geldi bu efsane paylaşayım dedim)
Kewell'a sorun o bilir...

Özlü Sözler


"Champions aren't made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them - a desire, a dream, a vision. They have to have last-minute stamina, they have to be a little faster, they have to have the skill and the will. But the will must be stronger than the skill."
Muhammed Ali

Uğramak gerekir, paylaşalım istedim (TFF'nin sitesinden alınmıştır)


Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştireceği "Milli Gurur Milli Forma" sergisi 15 Eylül Pazartesi günü, İstanbul'da açılacak. Dolmabahçe Sanat Galerisi'ndeki açılış saat 12.30'da başlayacak.
5 Temmuz günü hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergide TFF'nin kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar A Milli Takımımızın giydiği formalardan örnekler sergilenecek. 1923-2008 arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide 24 formanın yanı sıra ay yıldızlıların o dönem içerisinde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler ile dönemin orijinal gazete ve fotoğrafları da yer alacak.
16-21 Eylül'de İstanbul'daki Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak.

Sonuç normal...


Beklediğimiz gibi gelişti ve bitti. Milli takımın üst düzey 2,5 adamı var. Hamit, Nihat, Marco...2,5'undan da faydalanamadık bu seride. Orta saha ile Tuncay bağlantıyı koparınca Kompany ve Simons'un beyni ağırdı kafa atmaktan. PSV ve City'de 5 maçta bu kadar kafa vurmamışlardır herhalde. Tomografi öneririz. Halil hiç bozulmasın neden oynayamıyorum diye. Bu maçtan dolayı değil, genel durum itibari ile. Hiç bir zaman kadromda düşünmeyeceğim bir oyuncu kendisi. Ne yapar? Neyi iyi yapar? Şunu deyin? Verecek cevabınız var mı? Terim sonuna kadar haklıdır Halil tercihlerinde. Everton'ın bulunmaz Hint kumaşı gibi taraftarın önüne attığı Fellaini ve Verthongen, Bolognalı Mudingayi ile 2. yarıda tek taraflı düşüncelerini uyguladılar. Belçika'nın bu kadro ile olduğu olacağı budur. Hatta oradaki maç bizim için tartışmasız daha kolay olacaktır. Belçika'ya biraz oynamaya çalış bakalım düğünde masada oturup oynayanlara bok atması kolay derim. Eninde sonunda sende Belçika'da piste çıkacaksın. Düğün sahibisin ayıp olur. Ama ne çare ki kaydedilen 2 puana çare. Böyle maçlarda Arda'ya ihtiyacın çok var ama bu çok olmanın arkasında da Hakan Balta elzem. Uğur Boral, Çağlar olayı değil yani. Euro 2008'in Hamit ile ayakta kalan 2-3 adamında biri olan Balta hem Uğur'dan hem de Çağlar'dan daha diri tutacaktı Arda'yı. Nihat, Hamit, Balta, Tuncay, Marco...Normal bu sonuç...Ki biz her şeye rağmen galibiyete daha yakın taraftık. Gökhan'ın her eksisine Kazım artı yazmalı. Ya da tam tersi. Ama ikisi de eksi yazıyor. Gökhan-Servet malum. Bu skor gerçekten normal. Eğer yenseydik şamda kayısı olurdu. Sonuç: Aslında alternatifi çok görünen ama az olan bir kadro yapımız varmış değil mi? Estonya ve Ermenistan maçında tamam da Bosna maçında umarım başımız ağrımaz. Sami Yen'deki gibi hatır gönül işi olmayacaktır bu sefer. Oradaydım oradan biliyorum.