7 Ekim 2008 Salı

Son durum

KALECİLER
1-VOLKAN DEMİREL 2- SERDAR KULBİLGE 3- TOLGA ZENGİN
SAVUNMA OYUNCULARI
4- SERDAR KURTULUŞ 5- SABRİ SARIOĞLU 6- SERVET ÇETİN 7- CEYHUN GÜLSELAM 8- İBRAHİM KAŞ 9- HAKAN BALTA 10- ÇAĞLAR BİRİNCİ 11- UĞUR BORAL 12- SERKAN BALCI
ORTA SAHA OYUNCULARI
13- KAZIM KAZIM 14- AYDIN YILMAZ 15- AYHAN AKMAN 16- MEHMET AURELIO 17- NURİ ŞAHİN
18- CANER ERKİN 19- ARDA TURAN 20- YUSUF ŞİMŞEK
HÜCUM OYUNCULARI
21- HALİL ALTINTOP 22- MEVLUT ERDİNÇ 23- BATUHAN KARADENİZ 24- MEHMET YILDIZ

Son durum budur. Turgay'a Sepp Blatter'den izin çıkmadı. Bazı oyuncuların farklı bölgelerde de oynayabilecekleri gözönüne alındığında Servet-Kaş ve Gülselam 3'lüsü alternatifi en kısıtlı bölge. Takımın abisi Servet ve Volkan'dan sonra en fazla milli olan oyuncu Marco.

Şimdi daha doğru oldu

19 Ekim haftası Galatasaray-Trabzon
23 Ekim 2008 Galatasaray - Olympiakos
26 Ekim haftası Eskişehir-Galatasaray
2 Kasım haftası Galatasaray-Gaziantep
6 Kasım 2008 Benfica - Galatasaray
9 Kasım haftası Fenerbahçe-Galatasaray
16 Kasım haftası Galatasaray-İBB
23 Kasım haftası Ankaraspor- Galatasaray
27 Kasım 2008 Galatasaray - Metalist Kharkiv
30 Kasım haftası Galatasaray-Hacettepe
3 Aralık 2008 Hertha Berlin - Galatasaray

Türkiye Kupası maçları es geçilmiştir. Yukarıdaki tablo biraz daha manzarayı net görmemizi sağladı bence. Metalist ile BJK oynamadan önce keşke bu maçı dışarı alıp Benfica maçını içeri alsaydık diyenler olacaktı ama Ukrayna'daki maç bunu engelledi sanırım. Hertha ile hem de Berlin'de oynamak deplasman hakkının doğru yerde kullanılması gibi bir durum. Yunanistan'da mı oynasaydık? E bu gruptan çıkış maçlarının da Sami Yen'de olduğunu düşünürsek, gayet güzel gayet şık. 2-6-9 Kasım rallisi Galatasaray'ı elbette hırpalayacaktır ama 5 Kasım günü Fener'in de Londra'dan döneceğini gözden kaçırmamak gerek. Ki bu durumda Antep maçının içeride olması büyük avantaj. Antep'ten Portekiz'e gidip sonra -bu durumda Sami Yen olacaktı- Fener maçına çıkmak adamı daha fazla geren bir süreç. Fener'in hiç olmadı UEFA macerasının devam etmesi, Galatasaray'ın ise bu gruptan çıkması ütopya değildir herhalde...Yoksa çok şey mi istiyoruz.

UEFA Kupası'nda Gruplar


A GRUBU
Schalke, PSG, Manchester City, Racing Santander, Twente
B GRUBU
Benfica, Olympiacos, Galatasaray, Hertha Berlin, Metalist Kharkiv
C GRUBU
Sevilla, Stuttgart, Sampdoria, Partizan, Standard Liege
D GRUBU
Tottenham, Spartak Moskova, Udinese, Dinamo Zagreb, NEC, Nijmegen
E GRUBU
Milan, Heerenveen, Braga, Portsmouth, Wolfsburg
F GRUBU
Hamburg, Ajax, Slavia Prag, Aston Villa, Zilina
G GRUBU
Valencia, Club Brugge, Rosenborg, Kobenhavn, Saint Etienne
H GRUBU
CSKA Moskova, Deportivo, Feyenoord, Nancy, Lech Poznan
Kura değil de hangi maç nerede ve ligde hangi maçların arasında oynanacak? Öneme önem katan yer orası. Tabi bir de Galatasaray'ın durumu.

Hamburger SV


Boca'nın olur da Hamburg'un olmaz mı?

Milli Takım


Dün Milli Takım'ın özellikle Belçika beraberliğinden sonra çok önemli iki maça çıkacağını ama TSL'den dolayı ortamın toz duman olduğundan bahsetmiştik. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, aday kadroda bulunan Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Gökhan Ünal, Gökdeniz Karadeniz, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'un sakatlıkları nedeniyle çıkarıldıkları bildirildi. Gökhan Gönül ve Emre'yi bekliyorduk zaten. Sevinelim ki Arda'nın durumu iyi bu durumda. Yusuf ve Turgay eklemesinden sonra Gökhan Zan'ın durumunun iyi olduğunu düşünmüştüm ama yanılmışım. Şimdi Servet-Kaş-Gülselam 3'lüsünden Servet ve Kaş'ı defansın göbeğinde seyredeceğimiz kesinleşti. Sağda Kurtuluş ve Sabri alternetiflerinden Sabri'nin oynamasını bekliyoruz. Hakan Balta 4'lüyü tamamlayan diğer adam. Bu arada dün bir hata yapmışım ki Topal kadroda zaten yok. Topuz da mide probleminden kadro dışı bırakıldı. Topuz ve Milli Takım olayının 1. ağızdan net bir şekilde açıklığa kavuşturulması temennimiz. Neler oluyor? Sakatım dedi Kayseri'de maça çıktı, Terim bunun için kendisini Euro 2008'e almadı muammaları, mide rahatsızlığı...Hep soru işaretleri...Belçika maçından çok daha zor şartlarda Bosna karşısına çıkıyor Milli Takım. Marco, A. Akman, Arda ve son olarak sağda Turgay'ı takımdan görürsek şaşırmayalım. Fransa'nın kralı Mevlüt bir diğer banko bu durumda...Yarım sıfır olsun bizim olsun...Milli Takımın şu durumunda dahi kadroda kendine ihtiyaç olmasına rağmen yer bulamayan Can Arat ve Yasin Çakmak'a da selam olsun. Ama hala diyorum ki hocam şu Kayseri defansının göbeğine neden bakmazsın?