14 Ekim 2008 Salı

Alpet ve NTV


Alpet istasyonlarında akaryakıt deyince bardak da akla geliyordur artık. Ne kampanyaymış be. İnanılmaz başarılı reklamlarından:)) sonra az önce bir reklam daha seyrettik. Arka fonda Beşiktaş'ın "hadi hisset bu hislerimi" şarkısı. Bardaklar ise 4 takımın bardağı. "Taraftarınızla içtiğiniz ayrı gitmesin diye" diyerek bitiriyorlar. İngiltere'den iki kere sekiz yedikten sonra Yaşar'la Fatih o kadar iyi arkadaş ki yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor muhabbeti insanın aklına gelmiyor değil. Neyse konu bu değil. 4 takımın şarkılarıyla bunu yapıyorlarsa yani biz reklamın sadece Beşiktaş versiyonunu seyrettiysek ehhh hadi...Ama hadi hisset bu hislerimi tek reklamsa bu biraz şuna benzemiş. NTV'nin yıllarca La Liga tanıtım müziği olarak Barcelona'nın şarkılarını kullanması gibi bir durum. Belki ben Valencia'lıyım belki de Trabzon'lu. Alpet ve NTV.
AZ ÖNCE SEYRETTİM Kİ HER TAKIMA BİR ŞARKI EŞLİĞİNDE BARDAK KAMPANYASINI GERÇEKLEŞTİRMEKTELER. EHH İŞTE.

Çok üzgünüm


U21'ler Belarus'a 2-0 yenildi. Avrupa şampiyonası ve Olimpiyatlar da böylece ellerimizden kaydı gitti. Takviyeli milli takım mağlup takviyesiz galip. Maçı 2. yarısından itibaren sessiz olarak takip ettim. Ve şu fotoğrafı çektim. Cuma günü oynayan arkadaşlarımız yü rü dü. Resmen kaldıramadık iki Belarus maçını. 75. dakikada bulduğumuz pozisyon konrataktı. Galip gelecek pozisyonları bulduk bulmasına ama kolayca harcadık. İki takım var. Biri çok daha yetenekli ama fizik olarak ilk maçtan haşamat olmuş. Diğeri ise hızlı oynamaya çalışan ve fizik olarak diğeriyle kıyaslandığında oldukça kuvvetli. Bu takımlar halısahada. Yetenekli olan takım kaleci dahil 6 kişi diğer takım ise kaleci dahil 8 kişi. Topu aldığın gibi karşında birini görüyorsun. Amip gibiler. Heryerden çıkıyorlar. Bozuyorlar. Sinir katsayını artırıyorlar. İstediklerini yapamadıkça çıldırıyorsun. Bulduğun pozisyonları da harcadıkça umutların tükeniyor. Ve soyunma odasına çıldırmış bir halde gidiyorsun. Cebinde kalmamış umutlarınla. Şu takımın Avrupa Şampiyonası'nda dışarıda kalması çok acı. Ardalı U21'ler şampiyonada iyi işler yapabilirdi. Eren Güngör 85'de sanki karşısındaki adam Messi'ymiş gibi boynuna dolanarak kendini attırdı. Ayakları yerden kalmaz gibiydi. O adam 5 kere kaleciyle karşı karşıya kalsa birini atardı eminim. Ama Eren'in aradaki 50 cm için bu kadar çaresizce rakibin boynuna atlaması yaşadığımız çaresizliğin bir göstergesiydi. A Milli Takıma 4 oyuncu veren U21'lerimizin durumu buydu. Arda Turan, Aydın Karabulut, Aydın Yılmaz, Eren Güngör, Ferhat Öztorun, Ceyhun Gülselam, Sercan Yıldırım, Mustafa Pektemek, Özer Hurmacı, Caner, Serdar Kurtuluş vs vs.....Avrupa Şampiyonası'nda yoklar.

İyi oldu

Belçika-İspanya maçı bizim maçtan 15 dakika sonra başlasa da yayınlanması iyi oldu. Devre arası falan derken yakalayabiliriz kıyısından köşesinden. Birileri dediğimize geldi sonuçta. Grubumuzdan maç görebileceğiz. 21:45 Futbol Smart efendim.

"Bela" Rus Belarus


Perşembe sabahı The Sun'un "Bela Rus" tarzında bir başlık atıp İngiliz topçulara ve Capello'ya giydirmesi pek de şaşırtcı olmayacak bizim için. Beklentimiz o yönde. İngilizler tehlikenin farkında. Hem Kazakistan karşısındaki oyunun bir kandırmacadan ibaret olduğunu biliyorlar hem de yarın "Andorra" ile oynamayacaklar. Bakın ne kadar zor maç demek için Belarus'un Arjantin, Almanya ve Türkiye ile oynadığı hazırlık maçlarının beraberliklerle bitmesi kullanılıyor. Euro 2008 elemelerinde Hollanda'nın Belarus'a 2-1 keybetmesi keza. U21'lerinin Türkiye ile play-off oynaması ve şansının hala devam etmesi alttan gelenlerin durumu hakkında da bilgi veriyor. Bate'nin Juve ile 2-2 berabere kalması korkuları biraz daha arttırmış durumda. Bate'nin kadrosunun %85'i Belaruslu. Takımdaki 4 Rus'u saymazsak 3 yabacı var. Hleb, Kutuzov ve bu senenin başında Spartak Moskova'ya giden Filipenko Bate'nin yetiştirdiği değerler. Bate U21'e 3 Dinamo Minsk ise 4 futbolcu veriyor. Bate'nin kadrosuna bakarsanız zaten 85 ve yukarı doğumluların kolej takımı gibi. A.Hleb ve Kutuzov'u biliyoruz asıl tehlike bunlar değil Bulyga ve Kulchy diyen İngilizler analizlerle Kulchy'nin defansın arkasına bıraktığı topları anlatıp duruyor. Terry ve Ferdinand beraber oynasa bu analizlere belki bu kadar yer vermezler ama Upson'dan çekiniyorlar. Hele James'e bıraktığı bir top vardı ki hepsi Torsten Frings oldu Wembley'de. Ukrayna'ya golü 95'de Sheva'nın penaltısından yemeleri ayrı bir detay. Son maçta gelen 3 golü de Belarus liginde oynayan oyuncuları keydetti. 3'lü orta saha kurgusu ile başladığı Kazakistan maçının ilk 45 dakikasında sıfır pozisyon üreten Capello'nun aslına dönmesini bekliyoruz. Bunula beraber, problem 4-4-2'ye döndükten sonra Walcott, SRP ya da Rooney değil orta sahanın ne yapacağıdır. Yani Lampard ve Gerard'ın Kazak maçındaki turistik hücum hattı denemeleri. Orta saha hücum hattına yölendirme görevini yerine getiremedikçe bir duran top bekliyorlar. Gelse de gol yapsak. Perşembe günü The Sun'u bekliyoruz. Olumlu ya da olumsuz.