30 Ağustos 2008 Cumartesi

Kenan Başaran'ın Yazısı

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=46989 Sn. Kenan Başaran'ın Referans'ta yazdığı yazıya medyatava'da rastladım. Ülkemizde yayınlanmakta olan 13 lig, bu liglere kanallarımızın ödediği paralar. Sizlerle paylaşmak istedim.

UEFA Süper Kupa


Şampiyonlar Ligi'nin başlangıç tarihine kadar gidip 1992'den 2008'e Süper Kupa'yı kimler kazanmış merak ettim. Daha doğrusu merak ettiği şu idi. Şampiyonlar Ligi şampiyonları mı önde yoksa UEFA Kupası Şampiyonları mı? 92-08 yılları arası UEFA Kupası Şampiyonları 9-8 önde. Zenith'in dün akşam kupayı alması dengeyi UEFA'cılar lehine bozdu. Bu yıllar içerisinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak 3 final oynayıp 3'ünü de kazanan Milan'ı bu kupada ayrı bir yere koymak gerek. UEFA'cıların 9 skoru da farklı takımlardan. Parma, Barcelona, Chelsea, Lazio, Galatasaray, Liverpool, Valencia, Sevilla ve Zenith...Değişik bir istatistik...

Porto ve Platini


UEFA Başkanı Michael Platini'nin Porto'nun Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını spor ahlakı ile bağdaştıramadığına diar açıklama yapması Fenerbahçe için olumlu bir gelişme. Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından iptal edilen 1 yıllık ceza için Platini şöyle devam etmiş. Rüşvet olayına karışmış bir kulübün Şampiyonlar Ligi'nde olması mantıklı değil ama karara saygılı olmak durumundayım. Fenerbahçe şu anda UEFA için önemli bir takım. Geçen seneki başarılarından dolayı yükselen bir değer. Futbolu çeşitlendirip İngiliz, İtalyan ve İspanyol kulüplerinin hemogonyasını arada sırada kırabilecek bir kulüp olarak bakıyorlar Fenerbahçe'ye. Bu onların bakış açısı tabi ki...Olur olmaz orası meçhul. Bu bakış açısının oluşmasında Şenez Erzik'in de parmağı var. UEFA Finalinin Kadıköy'de olması ve Platini'nin Kadıköy çimlerinde Zico ile top sektirmesi hep bu bakışın desteklenmesidir. Uzun lafın kısası, PORTO Platini'nin kara listesinde. Bu da Fener için iyidir. Kimse her sene çeyrek finalde Chelsea, Liverpool, Man U, Real Madrid, Barcelona, Milan, Juventus, Bayern istemez. Türk takımı istemezuk der bunlar devri bitti. Heyecan lazım.

Premier League Seyretmek Hiç Bu Kadar Zor Olmamıştı


NTV'den TV8'e geçtiğinde epey üzülmüştük. Artık Kosova'nın ağzından Liverpool maçı dinleyemeyecektik. TV8'den Fox'a geçtiğinde de üzüldük. Ölçülen bir kanal olan Fox'un lig ilerledikçe ligi rating kurbanı yapacağı besbelli idi daha en başından. Öyle de oldu. Son haftalarda neredeyse sadece Tuncay'ın maçını verir olmuşlardı. Özellikle pazar günü 18:00'e denk gelen maçlar rating kurbanı oldu. Bu sene Digitürk aldı Premier League'yi (PL) Saran'dan. Artık açık kanaldan PL seyretmek de böylece sonra erdi. Elimizdeki nimetin farkındaydık aslında ama yazık ettiler bize. Aylık 22,90 YTL'lik Ekonomik paketle ne Turkcell Super Ligi ne PL'yi seyredebiliyorsun.68,80'lik Ekospor paketi ile Lig Tv evinde. Ama bu paketle de PL'yi ve Beko Türkiye Basketbol Ligi'ni(TBL) seyredemiyorsun. Geçen sene NTV'nin 1 milyon'un altında satın aldığı TBL 7-8 milyona Digitürke gitti. İnanılmaz bir alışveriş. Bunu TFF'nin D Smart'a yapabildiğini düşünsenize. Hah aylık 84,80 YTL ödeyerek rahat edeceğiniz bir paket var. Spor Paketi. Lig Tv'ye ek olarak PL ve TBL'yi de izlemek isterseniz fazladan 16 YTL ödemeniz gerekecek. 84,80*9=763,2 YTL. İngiliz aylık 36 sterlin yani 77,4 YTL ödüyor PL'yi seyretmek için.(http://acetobalsamico.blogspot.com/2008/08/futbol-aknn-bedeli.html) Hazıra konduk, teşekkürlerimizi iletiriz. Diyeceğim şudur ki PL'yi izleyelim izlemesine ama İngiliz'den de pahalıya seyretmeyelim. Benim canımın sıkıldığı nokta burası...Lig benim değil ayrıca benim İngiliz kadar param yok.