21 Eylül 2008 Pazar

Carlo'nun cibinliği


Dakika 65. Artık Milan'la ilgili küçük bir post girmenin zamanı gelmiştir. Lazio ilk 2 haftanın sükseli takımıydı. Milano'da şu an maç 4-1. Carlo yanına cibinlikli bir kulübe yaptırmış. Sivrisinek falan gelmesin diye. Yanına da Ronaldinho, Sheva ve Flamini'yi oturtmuş. Nazarlığı da asmış. Kaladze-Maldini demiş. Sola Çeki koymuş sağa da Zambrotta'yu koymuş. Boriello zaten evlat. Pato, Seedorf, Gattuso, Ambrossini, Kaka...Abbiati kaleci o sayılmaz. Tamammmmm. Carlo "Tranfer mransfer dedik .......2 hafta da 0 çektik. Ben bi Zambrotta koyarım yanına da 10 tane kaşar koyarım alırım 3 puanımı" demiş. Yani yılların eskitemediği gelenek. Köklerine dönmüş Milan bu hafta. Son söz Zambrotta'ya "Baba sen ne yaptın öyle ya". Kaka'nın golünü 2-3 ayda bir de olsa bizim ligde görürüz hadi bir şekilde...Ama kanattan biri alacak, gidecek, gidecek 31 metreden bam...İşte bu çok zor.

Tek kimlik




Bundesliga'da böyle bir kural yok. Formanın sırtının üst tarafına Bayern "Bayern München" yazıyor, Bremen ise Ozil. Tabi ki tercihimiz en üstte takımın isminin yazması, numaranın altında ise futbolcunun isminin. PL'de ise yazı karakterine varıncaya kadar aynı. Sadece renkleri değiştirebiliyorsunuz. Numaraların içindeki amblemler falan bile düşünülmüş. Adidas da olsa, Umbro da olsa, Le coq da olsa. Bizim lig de hangi takım ilk bunu yapar, numaranın üzerine çakar takım ismini biz de alkışlarız bunu.

Sebep?


Bellinzona maçında Galatasaray'ın giydiği formalar üstte. Kocaeli maçında da Galatasaray aynı turuncu formaları giydi. Tek bir farkla. Neydi o fark? Sırt numaralarının rengi. UEFA büyük ihtimalle "olmaz kardeşim turuncu formaya koyduğunuz kırmızı numaralar görünmüyor" dedi. Galatasay da sırt numaralarını siyaha çevirdi. Buradaki hakemler x ışını kullanıyor ya gerek yok. Orada öyle burada böyle...

Kocaeli- Galatasaray Maçının Devre Arası


Maçın devre arasındayız şu an. Kocaeli 10. dakikada Taner'le golü buldu. Golü bulana kadar topla oynama %80'e %20 falandı herhalde. Moral bozucu GS'li futbolcular için. Baros golü bulana kadar Kocaeli'de top oynayan 11 futbolcu da 80 dakika savunma yaparak biz bu maçı bitiririz diye düşünüyordu herhalde. Tek silah kafayı kaldıran 20 metre Bülent'e atacak, Bülent de 25 metre Taner'e atacak. Tek hücum planı buydu ilk yarı Kocaeli'nin. Galatasaray Baros'la golü bulması x kişi ile golü bulacaktı. Böyle maçlar seyrettiğim zaman üzülüyor insan. Kemal Aslan'a üzülüyor, Engin İpekoğlu'na üzlüyor. Türk futbolcusunun pozisyon gereği değil de itirazdan saçma sapan kartlar görmesine üzülüyor. Galatasaray bu takıma karşı 5 net gol pozisyonu bulur ve 2 de gol atar diye bekliyorum ikinci yarı. Bakalım Kocaeli koskaca bir 45 dakika bu sefer de maçı berabere bitireyim diye mi sahaya çıkacak?

Guti' nin Halleri..



Tam adı Jose Maria Gutierrez Hernandez. Real Madrid' in metroseksüel topçu tayfasından geriye kalan son adam belki de. Bana, " Maçı izlerken sahadaki en yakışıklı adam olarak gözüken ama kamera yakın çekime girince hiçbir şeye benzemeyen adam kimdir?" diye sorsalar tartışmasız Guti derim. Bakımlı durur uzaktan, saçlar falan.. Neredeyse her sene de formasının sırt yazısını değiştirir bu. Yalnızca Guti H. ve şu an kullandığı Guti Haz.' ın fotoğraflarını bulabildim. Aklımda kalan diğer sırt yazıları ise şunlar; J. Guti, J.M. Guti ve Guti Hernandez. Başka sırt yazısını bilen varsa beri gelsin, yorumlarda aydınlatsın bizi..