15 Ekim 2008 Çarşamba

Bu haftanın maçı


Bu haftanın maçı Galatarasay-Trabzon maçı gibi görünse de bana göre değildir efendim. Yıllar sonra Bursa ve Eskişehir'in karşı karşıya gelmesi tam Four Four Two'ya malzeme şeklindedir. Bu konu hakkında daha uzun yazacağım zira Bursa-Eskişehir husumetine ilişkin kaydı arşivlerden buldum. Ama kısaca bir ön giriş yapayım dedim. Eskişehir'e Bursa'da otellerin dolu olduğunun söylenmesi, takımın Mudurnu'da konaklaması, stadda kova yüzünden çıkan olayın Eskişehir'e bire 10 milyon katılarak anlatılması sonucu bütün Bursa dönercilerinin camının çerçevesinin şehirde inmesi, 16 plakalı bir mercedes'in porsuk çayına atılması, 16 plakaların Eskişehirden geçerken 26, 26 plakaların Bursa'dan geçerken 16 olması, daha sonra olayın tatlıya bağlanması...Nereden nereye...Daha detaylarla ballandırmak üzere şimdilik hoşçakalın...
Mudurnu nereden çıktı yahu. Yeni fark ettim ki Mudanya. Kendimizi ayıplıyoruz.

Karaaa Gümrük


Beşiktaş trübünlerinde Karagümrük taraftarının oldukça fazla olması sebebiyle aşağıdaki Karagümrük'ün efsane marşı Beşiktaş tribünlerine de sirayet etmiştir. Semtin ağırlıkla Beşiktaşlı olmasından dolayı da hiçbir sorun olmamıştır. Hatta yakışmıştır İnönü'ye. Vefa'da geçmiş yıllarda Karagümrük maçı seyretmişliğim vardır. Bu sebeple Beşiktaş taraftarı ne zaman "Kara" dese ben arkasından "Gümrük" diyesim gelir. Yumruklar havaya diyerek başlar. Yakışıklı marştır vesselam.


Gün Doğdu Hep Uyandık Statlara Dayandık

Gün Doğdu Hep Uyandık Statlara Dayandık


Karagümrük Uğruna da Bayraklara Dolandık

Karagümrük Uğruna da Bayraklara Dolandık


Semtimiz erkek semti aşık eder herkesi

Semtimiz erkek semti aşık eder herkesi


Üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi

Üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi


İşte biz kötü günde hep Omuz Omuzayız

İşte biz kötü günde hep Omuz Omuzayız


Övünmek gibi olmasın biz Karagümrüklüyüz

Övünmek gibi olmasın biz Karagümrüklüyüz


Karaaa Gümrük Karaaa Gümrük

Üfff Püff


Marsilya maçında çıkan olaylardan dolayı UEFA V.Calderon'u 2 maç kapatınca işler biraz arap saçına döndü. Madrid'den en az 300 km uzakta oynanacak maç yerini A.Madrid yarın öğlene kadar UEFA'ya bildirecek. Mestalla olabilir. 3000-3500 Liverpool taraftarı Madrid'e uçak bileti parasını ödemiş ve konaklama için yer ayırtmış durumda. Ödeyen var ödemeyen var. Liverpool Supporters' Union da demiş ki "Marsilya maçı oynanalı 2 hafta oldu. Karar alınması çok gecikti. Başkalarının hatasını biz neden çekmek durumunda kalıyoruz". Hani bazen Galatasaray'a böyle cezalar verilirdi de Almanya'da 60.000'e oynardı takımımız...Misal Monaco maçı. Bizim basın da taklalar atardı 20.000 değil 60.000 kişiyle bekliyoruz diyerek. Bu sefer Liverpool da A. Madrid de V.Calderon da oynamak istiyor maçı. Buna yaptığı açıklamalardan anladığımız Torres dahil. Bu arada Aguirre de 2 maç cezalı. Marsilyalı Mathieu Valbuena'ya mütemadiyen küfür ettiği için. Ayrıca FIFA bu maçın öyle ya da böyle Madrid'de oynanmasını 4 sene önce Madrid'deki İspanya-İngilitere maçındaki ırkçı tezahüratlardan dolayı istemediği için UEFA üzerindeki baskısını saklı tutuyor. Geçmiş de peşinizi bırakmıyor. Sanki Valencia'ya Atletico taratarı değil de Valencia taraftarı gidecek.

Sirk


Rio Ferdinand: Capello'dan önce İngiltere milli takımı "sirk" gibiydi.