4 Ekim 2008 Cumartesi

Metzelder


Alman Milli takımı teknik direktörü Joachim Löw, Dünya Kupası elemelerinde Rusya ve Galler ile yapacağı maçlar öncesinde aday kadrosunu açıkladı. Serdar Taşçı kadroda Mesut Özil ise yok. Metzelder sakat falan değil diye biliyorum. Dünya Futbolu adına Löw'ün kendisini kadroya almamasına sevindim. Çok mutlu oldum. Bu adam Real'in kadrosunda. Schuster kontenjanı.


Kaleci: Robert Enke (Hannover), Rene Adler (Bayer Leverkusen), Tim Wiese (Werder Bremen)

Defans: Clemens Fritz (Werder Bremen), Arne Friedrich (Hertha Berlin), Marcell Jansen (Hamburg), Philipp Lahm (Bayern Münih), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Taşçı (VfB Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke 04)

Orta saha: Michael Ballack (Chelsea), Torsten Frings (Werder Bremen), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Jermaine Jones (Schalke 04), Simon Rolfes (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih), Piotr Trochowski (Hamburg)

Forvet: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Patrick Helmes (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern Münih), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Lukas Podolski (Bayern Münih)

Kriz..

Öp başına koy


EPL'de son 7 sezonun ortalamasına baktığımızda bir takım maç başına 1,2903 gol atıyor. TSL'de ise bu rakam 1,3867. 70 puanla şampiyon çıkardığımız sene bu rakam 1,2026. 01-02 sezonunda ise 1,4869'u görmüşüz. 7 sezonun en yüksek ortalaması. EPL 02-03 sezonunda 1,3315'leri görmüş. Son 7 sezonun en yüksek rakamı bu. EPL'de ilk 6 TSL'de ise ilk 5 haftaya baktığımızda EPL 1,3898'de biz ise 1,2555'deyiz. EPL soz 7 sezon ortalamasının %7,71 üzerinde, biz ise %9,4 gerisindeyiz. Bu şekilde devam edersek Hacattepe-Denizli ya da Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında ortalama 2,7734 gol seyredip stadı terkedeceğiz. La Liga'da maç başına bir takımın attığı gol ortalaması şu an 1,23. Sporting Gijon'a rağmen. Serie A'da ise ilk 5 haftanın acı tablosu gözlerimizin önünde. 1,08. Juventus'un sorunu hepsinin sorunu anlayacağınız. Bundesliga ilk 6 hafta sonunda uçuyor. 1,5185 ortalamayı tutturmuş durumda. İlk 5 takımın 2,30 ortalama yakalaması ayrı bir mevzu. Inter-Werder maçını seyrederken bile bu takım ne zaman gol atacak diye bekliyorsun? Anarthosis maçında gol atamamalarına rağmen kaleye 20'nin üzerinde şutları olduğunu hatırlatmak isteriz. Fransa'da ise ortalamanın Serie A'dan geri kalır tarafı yok. 1,071'deler. Avrupa'nın 6 ligi içerisinde Bundesliga'dan sonra 2. sıradayız. Dünya'da gol ortalamaları kademeli olarak düşüyor. Öpüp başımıza koymamız gerekir. ŞL'yi ilk iki haftanın sonunda baz aldığımızda bir takımın maç başına 1,1718 gol attığını görüyüruz ki Serie A ve Lig 1'in doğal olarak üstünde...Liglerin değerlerini bir kenara koyalım. Overrated bir lig olduğumuz Avrupa Kupaları'ndan takımlarımızın gösterdikleri performanslardan belli. 77 milyon Euroluk Beşiktaş'ın Delgado'su 8 milyon Bobo'su 7,5 milyon. Alex 12-13 milyon civarı. Delgado'yu o paraya Katar'a satarsın ancak. Ronaldinho'nun 21 milyon ettiği yerde...4-5 haftada bir verileri güncelleyip sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Lig kızıştıkça bakalım nerelere giedeceğiz. Ama şimdilik...Öp başına koy...