15 Eylül 2008 Pazartesi

Hazırlık Maçları


İngiltere Futbol Federasyonu Slovenya ve Slovakya ile hazırlık maçı yapacağını açıkladı. 1 Nisan'da İngiltere'de Ukrayna ile 9 Eylül günü ise yine İngiltere'de Hırvatistan ile oynayacaklar. Bu 2 maç İngiltere için hayati derecede önemli. İngiltere 28 Mart günü Slovakya ile 5 Eylül günü ise Slovenya ile oynayacak. Bununla ilgili Capello da bir açıklama yapmış " Benzer stile sahip takımlarla yapılacak hazırlık maçları oldukça önemlidir. Slovakya ve Slovenya maçları Ukrayna ve Hırvatistan maçları için oldukça iyi bir hazırlık olacak. Slovenya maçını örnek alırsak neredeyse 1 yıl önceden alınan bir hazırlık maçı. Son hazırlık maçını Şili ile oynadık Ermenistan ve Belçika maçına çıktık. Zamanında Almanya ile Olimpiyatta oynayıp Arnavutluk'a gitmişliğimiz de var. Doğru yaptığımız hazırlık maçlarımız da var yok değil. Milli Takımın ne zaman hazırlık maçı yapabileceği takvim belli. Şu an TFF'nin hazırlık maçı butonu tıklamıyor. Bilginize.

İmza atıldı


Beklenen oldu. Steve Clarke West Ham'a imzayı attı. Siz sağ biz selamet. Uzun bir süre Steve Clarke yazmayacağım gına geldi.

Lugano'ya hava kötü


Chelsea maçına şeyh uçağını kaldırdı ve takımında ne kadar Güney Amerikalı milli olan varsa aldı geldi. Lugano hava muhalefetinden gelemedi İstanbul'a. Uruguay'ın son kadrosunda Lugano hariç 11 Avrupalı var. Herhalde onlar da takımlarına dönemedi. Şimdi şunu soruyorum. Fener 3. hafta Hacettepe ile değil de Galatasaray ile oynasaydı Lugano İstanbul'da olur muydu olmaz mıydı? Geçen seneki maç seçme hastalığı aynen devam ediyor. Önce yönetim maç seçmeyecek. Ne de olsa Hacettepe maçını yürüyerek değil emekleyerek kazanırız deyip "sen dinlen Porto maçı var" derseniz Lugano'ya, Emre'ye....İkisi de ilk 11 çıkmayacak ama gelip Aragones'in yanına oturacak. Ben oturturdum. Can ve Yasin Hacettepe maçında alternatif olamıyorsa işi var Fener'in Şampiyonlar Liginde. Çünkü Lugano ve Edu çok az kart gören oyuncular:)) Adam MTK maçında bile sarı kart görmek için yırttı kendini. Bir de tabi performans problemi var Can ve Yasin'in. O ayrı bir tartışma konusu.

Euro 2012 ve Siyaset


Euro 2012'yi Ukrayna ve Polonya'nın birlikte düzenleyecek olması siyasetin sporun ne kadar içinde olduğunun göstergesi değil midir? Ukrayna ve Polonya. Avrupalılar "bu iki ülkeyi sana yedirmem ey Rusya" demiş midir? Bizce demiştir. Hırvatistan ve Zagreb ortaklığınıdan kulağa daha hoş geliyor Avrupa için.

Fikri Takip...Steve Clarke


Mourinho'nun 3 sene birlikte çalıştığı Steve Clarke için Zola'ya söyledikleri oldukça önemli. Managerlik tecrübesi olmayan Zola'ya "Steve Clarke senin için büyük nimet mutlaka bu işi bitirin" mesajını vermiş Mourinho. Clarke ile ilgili görüşlerimizi "yolcudur Steve bağlasan durmaz" diyerek bu köşede yazmıştık. Tabi Steve Clarke'yi bırakmamak için elinden geleni yapa Chelsea'lileri de ayar etmiş durumda Mourinho. Mourinho'da genç takımın hocalığından alıp asistanı yaptığı Steve Clarke'yi anlatmış Zola'ya. Zola ile Steve Clarke'nin Stamford Bridge'de beraber top tepmişlikleri var. Zola "ben sana topçuluğunu anlatayım sen de hocalığını anlat Steve'nin" kıvamında söze girmiş olabilir Mourinho ile. Bu iş sarpa sarıyor. Zaten iki kulüp birbirini çok seviyor, iyice pekişecek bu sevgi.