14 Eylül 2008 Pazar

İtalya İtalya


İtalya Balotelli ve Amauri'nin A Milli olmasını ciddi ciddi düşünüyor. 90 doğumlu Gana asıllı Balotelli 12 Ağustos olan doğum gününden 1 gün sonra 13.08.2008'de İtalyan vatandaşlığına geçti. U21'de şimdiden 2 milliliği var. Palermo doğumlu. Bir yandan Gana bir yandan İtalya. Balotelli ben İtalyanım dedi aynı Krkiç'in ben İspanyolum demesi gibi. Mourinho'nun elinde daha da bir serpilecek diye bekliyoruz. Amauri 8 seneden beri İtalya'da. İtalya'nın değişik kulüplerinde gezdi durdu. Ama en parlak zamanını Palermo'da yaşadı. Balotelli'nin memleketinde. Palermo 2006'da Chievo'ya 8 milyon vermişti onun için. Amauri 28 yaşını bulmuş durumda. Mecutlara gelirsek. Del Piero 35'e merdiven dayadı. Iaquinta 4 Dünya Şampiyonu İtalya'nın forveti mi? Luca Toni İtalya için daha genç (31). Sadece Bayern'de değil Fiorentina'da da attı, Palermo'da da. Ben değil rakamlar bunu diyor. Ama 31 yaşındaki Toni ilk milli maçına çıkmak için 2004 yılına kadar bekledi. Euro 2004'ü de pas geçti. Vieri'nin gazabına uğradı hep. Hem Toni hem Vieri gereksizdi çünkü. Hem Palermo'da oynarken Trapattoni'nin gözüne girmek...Bilmiyorum...Bak kadrolara topçuların oynadığı takımlar belli o yıllarda. 2002'de de Vieri engeldi. Hem o zamanlar leblebi gibi gol atan bir de Montella vardı esas çocuğun yanında. Ama milli takımda sadece 3 golü olan Montella. Toni'ye gerek yoktu. Gilardinho için kısa kesmek gerek. Olacak gibi değil...Di Natale küçük takımların büyük golcüsü. Toni sana 1-2 sene daha oynadı oynadı. Ki hala bu adamın ne işi var İtalyan Milli Takımı'nda diye tartışılıyor. Kimi koyarsın dersen cevap yok orası ayrı. 4 kez Dünya Şampiyonu olan takımın sıkıntılarından biri bu...Artık Vieri yok, Baggio yok, Del Piero var ama yok, Altobelli zaten yok. Amauri ve Balotelli olur mu? Olur olmaz bilinmez. Ama İtalya'da bir sıkıntı olmasa sırf bu adamları milli etmeyi tartışmaz İtalya. Kimse uğraşmaz. Biz de defansın göbeğine birilerini düşünmeye başlasak mı diyorum.

Marcello Lippi


“Tactics are important, but in the 35 years of my career I’ve realised that unity in the dressing room is essential for victory." Bunu diyen Lippi. Tam Türkçesi taktik maktik önemli ama bi yere kadar. Bu saçları 35 senelik meslek hayatımda ağırttım ben. Her takım koşar, mücadele eder. Canını dişine takar. Ama takımdaki birlik, beraberlik ve takımın hatlar arasındaki uyumu zafer için çok daha önemlidir. Futbolcuların yeteneklerini bir kenara koyarsak, herkesin birbiri için mücadele etmesi ve takımda bir primadonna olmadan takımdaki herkesin kendisine eşit olarak davranıldığını hissetmesi. (Aynen Emre örneğinde olduğu gibi. Hatlar arasındaki uyum değil hiyerarşi arasındaki uyum.)
Beğenirsin ya da beğenmezsin ama 35 yıla saygı duymak gerekir. Bazen böyle sözleri hatırlamak güzel oluyor. Ve bu kadar basit sözleri tekrar duymak.

Bir de şunu diyor Lippi: "Belçika'dan iyi takımsınız ama 11 adam çok iyi olsa da güzel yemek olmayabilir. Et soteye bir de kimyon koymayın. Hatlar arasındaki uyum. Zaten banko oynayan 4-5 adamın yok. Ee bir de sakatlıktan dolayı bağlantı koptu? Hangi sakatlık...Tuncay Şanlı...Tuncay çok büyük futbolcu değil ama üstlendiği görev yemeğin hem tuzu hem biberi. Koyabildin mi yerine, koyamadın...Koyabileceğin bir adam var mı? Ben de beğenmiyorum ama Yıldıray Baştürk. Halil demekten iyidir o durumda. Yok işte ne yapacaksın elin mecbur"

City banknotları bastı



City'li çocuklar patronlarını kucaklamış durumda. Para da basılmış. Para mutluluk getirir mi? Mesut olur muyuz patron? Robinho golünü atar ama maçı 1-3 kaybeder. Welcome to city...

XL kalmadı. Beden olarak değil sponsor olarak


West Ham'ın dün WBA maçına göğüs reklamı olmadan çıkacağını öğrenip sizlerle paylaşmıştık. Acaba öyle mi oldu? Öyle olmuş. Dünkü maçtan bir kare. Morrison atar, West Ham bakar maçı da 2-3 kaybeder. Zola'ya hoşgeldin der West Ham.

Carragher's Secret


Dünkü maça da kısa kollu forma ile çıktı Carragher. Olabilir bir de omuzlarını görelim belki Everton dövmesi oradadır diyenler için yukarıda fotoğrafımız var. Herhalde öyle bir durum olsa böyle kolsuz bir Liverpool tshirti giymez. Göğsünde ya da sırtında Everton dövmesi var mıdır bilemiyorum. O fotoğraf elimize henüz ulaşmadı.