12 Ekim 2008 Pazar

Boyacı


Pires der ki


Robert Pires: FFF Wenger'i takımın başına getirmek için harekete geçmeli.

İngiltere ve üretim


"Suskunluk Sarmalı"nı kırmak istiyorum bu sebeple eleştiriler de pek umrumda değil...Olsa zaten "sarmal"ı kırmak istiyorum diye söze başlamazdım. Siz ne düşünüyorsunuz İngilitere- Kazakistan maçı hakkında? 52'de Ferdinand kafayla golü attığında maçı anlatan arkadaşımız "bu dakikaya kadar dayanabildi Kazakistan" dedi. İyi de dayanılacak bir durum söz konusu değildi çünkü İngiltere kaleyi bulan ilk topunda golü de buldu. Bu dakikaya kadar da ne bir baskı ne de rakibi zor duruma düşürebilme. Zaten demedik mi kaleyi bulan ilk top gol oldu diye. 2 v2 3 sonrası da düşünmeye devam ettim takımı. Hala James, Terry'nin yokluğunda Upson, Ferdinand, Cole, Brown, Barry, Gerard, Lampard, Rooney, Walcott ve Heskey. Bir tarafta Dünya 5.sini deplasmanda 4 golle yenmiş bir İngilrere diğer tarafta Kazakistan maçındaki İngiltere. Duran topların dışında pozisyon üretmekte o kadar zorlanıyorlar ki. Maçın 5 ya da 6 olması bu yazacaklarıma engel değil. Walcott, SRP dışında üretemeyen bir takım durumunda İngilizler. Sadece tüketmek istiyorsan az da olsa üretmen gerekir. Sadece tüketirsen, tükenirsin. 5-1'e aldanmayın. Maç 2-1'ken Kazaklar buldukları 1-2 pozisyonu yapabilseydi 1. golden dolayı A.Cole'ye saydıran Spurs ve Arsenal taraftarları ne yapardı merak ediyorum. Wembley'de Kazaklar İngilizlere 2 gol atacak ve o taraftar takım maçı alsın diye desteğini arttıracak? Protestodan ayakları tutmazdı bunların. Ünal'ın topu Wembley'de direkten döndüğünde "bizim direklerimizi ziyaret etmek bile zordur" gibi bir züğürt tesellisi ortaya atan İngilizler'e sözümüzün olmaması çok acı. Kazaklar'ın golü var bizim golümüz yok. Ha Kazaklar'ın puanı yok ama bizim puanımız var dersek bu da bizim züğürt tesellimiz olsun. Belarus maçı, düşünülenden daha zor olabilir. Olsun hatta.

Kahverengi

Toprağın rengidir. Dikkat çekmez, doğa ile çevre ile bütünleşmeyi, ama bir o kadar da silikliği, kaybolmuşluğu, kendine güvensizliği, içedönüklüğü temsil eder. Finans ve borsa sektörlerinde çalışanların kahverengi giymemesi bir gelenektir. Mekanlarda kullanıldığı zaman, hareketleri hızlandırır. Fast food mekanları kahverengiyi sıkça kullanır. Kansas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan bir deneyde, bir sergi salonunun duvarları beyaz yapıldığında ziyaretçilerin yavaş dolaştığı; kahverengi yapıldığında ise hızlı hareketler ve seri adımlarla sergiyi dolaştığı gözlemlenmiştir. Ve küçük bir öneri; bir iş görüşmesine giderken kahverengi giymeyin !

Fatih Terim'i kahverengi takım elbise içerisinde görünce daha önce okuduğum yukarıdaki yazı geldi aklıma. Serap Alptekin isimli psikolog yazmış. Fatih Terim'in kendine güven sorunu yaşadığının yakınından uzağından geçmedim ama bu yazıyı hatırlamama engel değildi. Sahi Fatih Terim'i kahverengi takım elbise ile hatırlayanınız var mı? Belki de ben hatırlayamadığım için bana garip geldi.

Milli Maç Yayınları

İlk rallide milli maçlara fazla ilgi göstermeyen kanallarımız bu sefer daha hareketliydi. İskoçya-Norveç, İngiltere-Kazakistan, Arjantin-Uruguay, Romanya-Fransa, Almanya-Rusya maçları canlı olarak ekranlara geldi. Özellikle milli maçın hemen ardından Almanya maçının 2. yarısını yakalayıp uykuya devrilmeden izlenen bir Arjantin-Uruguay maçı gayet güzeldi. Gol yemeden 9 puan alan İspanya, Estonya ile karşılaştı. Estonya ile 3 gün sonra oynayacağız, İspanya ise grubumuzun lideri. En büyük rakibimiz midir orası tartışılır. Deplasmanda oynayacağımız Belçika ve Bosna maçları gerçek rakiplerimizle oynayacağımız maçlar olabilir. Neyse...Ver şu maçı kardeşim. Ama canlı ama banttan ver. Karşısında milli maça ek olarak Almanya ve Fransa'nın maçları var dersen banttan ver. Acaba rakiplerinin hiçbir maçını canlı olarak yayınlamayan başka bir medya var mı? Mesela çarşamba. Belçika-İspanya maçı yayınlanacak mı çok merak ediyorum.