25 Ekim 2008 Cumartesi

2007 yılının Sabah Spor Servisi


Pek fotoğraf falan ekleyemiyoruz ama bir şekilde yazılarımıza devam etmeye çalışıyıruz. Madem ben bunu bir şekilde yazabiliyorum o zaman sen neyi engelledin diye de sormadan edemiyorum. Devrim'in Hıncal'la ilgili yazdığı bir yazıyı okurken zamanında yazdığım bir yazı geldi aklıma. Bir de diyeceğim şudur...Sıkmayın canınızı... Bir şekilde yazmaya bir şekilde okumaya devam. Ama bir cümle, ama 10 post. Ama az ama çok...Herkese selam olsun.

TARAFSIZ SABAH GAZETESİ SPOR SERVİSİ

31 Mart 2007 tarihli Sabah gazetesinde bir haber okudum. Galatasaray-Ankaragücü maçından 2 gün Fener-D.Bakır maçından 1 gün sonra. Tek bir nokta ve virgülüne dokunmadan alıntı yapıyorum.

”Cimbom rekora gidiyor”… 27 maçta 65 puan toplayan Galatasaray, kalan 7 maçını da kazandığı takdirde 18 takımlı liglerde en başarılı takım unvanını alacak. G.Saray bu sezon Eric Gerets yönetiminde 27 haftalık periyodda 65 puan toplayarak önemli bir başarı elde etti. Bu performans, lig tarihinde ilk 27 haftalara bakıldığında en iyi ikinci sezon. 1999-00 sezonunda Fatih Terim'in G.Saray'ı, 27 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi ile 67 puan toplamıştı. Sarı-kırmızılı ekip, 1996-97, 1998-99 ve 2002- 03 sezonlarında 27. haftayı 63 puanla geçmişti. G.Saray elde ettiği bu performansla bir rekor kırabilir. Kalan 7 maçını da kazandığı takdirde 86 puana ulaşacak sarı-kırmızılı ekip, 18 takımla oynanan liglerdeki en iyi performansa ulaşacak. Rekor, 2002-03 sezonunda 85 puanla şampiyon olan Beşiktaş'a ait. Öte yandan dün akşam D.Bakır'ı mağlup eden F.Bahçe de, bundan sonraki 7 maçını kazanırsa bu rekoru kırma şansına sahip. G.Saray, kalan 7 maçında 6 galibiyet alırsa 18 takımlı liglerde kendi rekorunu kıracak. Eski rekor, 1996-97 sezonunda 34 maçta toplanan 82 puandı.”

Yazının içinde geçen bir cümle şöyle: “Öte yandan dün akşam D.Bakır'ı mağlup eden F.Bahçe de, bundan sonraki 7 maçını kazanırsa bu rekoru kırma şansına sahip.”

Böyle mi olmalı bu haberin başlığı. Yazının içeriğini de geçtim yayınlanma tarihini de geçtim. İlk önce başlık böyle mi olmalı. Madem ki sen tarafsız Sabah gazetesisin tarafsız spor servisisin “Fener ve Cimbom rekora gidiyor” dersin. Okuyucum ne de olsa yer bunu kimse anlamaz dersin ama birileri yemez. Küçülür gidersin okuyucunun gözünde. Çünkü senin kalemin artık okuyucun gözünde tek renk yazmaktadır…

Zamanında böyle şeyler olmuş, bizde yazmışız

Bağımsızlık benim karakterimdir

"cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister." M. Kemal Atatürk
Cumhuriyetimizin 85. yılı şimdiden kutlu olsun.