31 Ekim 2008 Cuma

Fellaini


Bu sene Everton'un sadece 1 maçını seyrettiğimiz için sadece istatistik vereceğiz. Fazlası pek doğru olmaz. Fazlasını King Santillani'den dinlememiz çok daha uygun olacaktır. Dikkatimi çeken Fas asıllı Fellaini'nin Everton'da 7 maçta 3 gol atması. Moyes, Preud'homme'nin göremediğini mi gördü acaba? Liege'de 79 maçta 11 gol atan Fellaini şimdiden 3 golü buldu. Adam sonuçta Everton tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı transferi. 15 milyon pound az para değil. Leon Osman ve Yakubu ile birlikte takımın en çok gol atan adamı. Bir de Arteta'nın yarısı kadar asist yapsa yok artık Fellaini olacak.

Lyubov Hanım


Lyubov Pavlyuchenko...Roman Pavlyuchenko'nun annesi. Nam-ı değer Rebrovcenko'nun. Lybov Hanım oğlunun asla Rusya'dan ayrılmak istemediğini kulübünün kendisini sattığını söylemiş. Hatta Londra'ya gitmeseydi Lokomotiv Moskova'ya transfer olacaktı demiş. Zamanında Murat ve Hakan Yakın kerdeşlerin annesi Emine Yakın oğullarının Türkiye karşısında oynamalarına izin vermedi şeklinde bir haber çıkmıştı gazetelerde. Hatta Emine Yakın'ın "hele bir de gol atarlarsa ben bu utançla nasıl yaşarım" dediği oğullarının ise kendisini dinlediği öğrenilmişti. Hatta gazete Tercüman idi. "Dediği öğrenildi" tarzında bir haber yapma durumu vardır bizim basınımızda. Üzerine tez yazılır. Çakma haber yapmanın en kolay yoludur bu. "Dediği öğrenildi" edilgenini etkin cümle haline getirip "kimden öğrendin" diye sorsan cevap yok. Hatta edilgenine de razıyız "kimden öğrenildi" diye sorulsun. Kaynak gazetenin spor servisi. Bina içi. Çay ocağının yanı. Dediği öğrenilen Emine Hanım eminim utancından dışarı çıkamıyordur şu an. Malum Euro 2008'de Hakan Yakın golünü Türkiye'ye attı. Konu nereden nereye geldi. Emine Hanım "dediği öğrenildi" olmasa da karar mekanizmalarının çok içinde idi. Lybov Hanım bana Emine Hanım'ı hatırlattı. Biraz daha şu işlerin dışında kalsanız.

Meleke Ciner Grubu'nda (Neretva Özel)


Bir haftayı aşan süreden beri Milliyet gazetesinde Uğur Meleke'nin yazmaması ben dahil çoğu kişinin dikkatini çekti. Uğur Meleke Ciner Grubu'nun yeni gazetesi ile anlamış durumda. Sabah ekonomi servisini olduğu gibi transfer eden grup spor sayfaları için bomba transferini yapmış. Hayırlısı olsun. Gazete çıkana kadar bizim blog camiasına 1-2 yazı atsa da mahrum kalmasak...

Arazi İşleri


Bir önceki postta 22.000 kombine yazmıştık ama başına "bekleyen" kelimesini ekleyerek unutulanı düzelttik. 36.236 kapasiteli White Hart Lane'de bu sene 35.900 ortalamaya oynuyor Spurs. Bekleyen 22.000+36.000 kombine de 60.000 kişilik stad için yeterli bir gerekçe oluyor. Yalnız dün yapılan açıklamalarda güme giden bir nokta var ki stadın açılma tarihi 2014-2015 sezonunun başı. Stadın çevresindeki arazileri bir güzel toparlamakla meşguller. Keza geçtiğimiz günlerde Avrupa'nın en büyük AVM'sinin açıldığı Londra'da belediye başkanı Osmanlı torunu Boris'in çıkıp da " bu Londra'ya duyulan güvenin kanıtıdır, bu AVM şimdiden 7.000 kişiye iş sağlamıştır" demesi unutulmadı. Geleceğim yer şurası. Herhalde başkan da bu arazi işleri ile haybeden uğraşmıyor. AVM'sinden, cafe ve restoranlara kadar her bir şey yeni stadın çevresinde yer alacak. Komleksin sırıları da yukarıda yer almakta. 1897'den bu yana Spurs'un top teptiği stad tarihe karışacak. Yalnız daha ortada proje yok. Bütçelendirilmiş bir çalışma yok. Sadece kredi bulma konusunda görüştüğümüz firmalar var ve bu desteği bulma konusunda sıkıntı yaşamayız şeklinde Türk tipi yapılan açıklamalar var. Fol ve yumurtanın birbirini bulamaması. Bir galibiyet ve bir Arsenal beraberliği sonrası iklim tamamen değişmiş durumda. Martin Jol'a dayanamayan adamın J.Ramos'a bu kadar katlanması çok biledir.