4 Kasım 2008 Salı

Neresinden tutsan

Fenerbahçe maçı öncesinde sürpriz bir şekilde antrenmana çıkmayan ve ardından da ailesiyle Özlüce Tesisleri`ne gelerek Bursaspor`dan ayrılmak istediğini belirterek ülkesi Brezilya`ya giden Adriano Magrao`da sürpriz bir gelişme yaşandı. Kulüpten sözleşmesini fesih etmemesine karşın Adriano`nun Brezilya 2. Lig takımlarından Gama`ya transfer olduğu ortaya çıktı. Brezilya İkinci Lig`inde son sıralarda yer alan Gama`nın 28 Ekim’de deplasmanda Vila Nova ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada suskun golcü Adriano 90 dakika forma giydi. Adriano Magrao`nun Bursaspor ile sözleşmesini fesih etmemesine karşın Gama`da 90 dakika forma giydiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçen Bursaspor Kulübü Futbol Federasyonu ile konuyu görüşerek ortak hareket etme kararı aldı. Bonservisi Bursaspor’da olmasına karşın Brezilya’da resmi maça çıkan Adriano için FIFA’ya başvurulacak.
Brezilya Futbol Federasyonunu takdir etmemek elde değil. Ben geldim...İyi çık oyna...

Aynı biz


Sporting Gijon 1 ve Sporting Gijon 2 sonucunda takım kendini biraz daha toparlamış durumda. En son kendi sahalarında Numancia'yı 3-1 yendiler. 13 puanla La Lig 6.sı olan ve şu an lig bitse UEFA Kupas'ında İspanya'yı temsil edecek A.Madrid'in 1 puan gerisindeler. Bu takım düşedebilir. Düşmeme garantisi yok. Ama en önemli detay bana göre ne biliyor musunuz? Manuel Preciado Rebolledo'nun görevine hala devam etmesi. Kabus 6'lar, 7'lerden dolayı hala ligin en çok gol yiyen takımılar ama 12 puan yaptılar. Sporting Gijon bu adadmla devam etti. Bizde 9 haftada 9 takımın teknik direktör-direktörler değiştirmesi gerçeği karşısında ekstrem bir örnek. Neden geldim La Liga'ya derken, nereden nereye...

50,00


Samet Aybaba'nın da görevi bırakmasıyla %50'ye ulaştık. 18 takımın yarısı ilk 9 hafta sonunda teknik direktörünü değiştirmiş oldu böylece. Müzayedemiz devam edecektir.

Okay Karacan


Ben Türkiye'de spor kanalı fikrine inanmıyorum. Bunun sebebi Türk insanının spor izlemeye eğiliminin olmaması ve bu gerçeğin önümüzdeki 50 yıl içerisinde de gerçekleşmeyecek olması. Ama futbol kanalı fikrine inanıyorum. Eğer insanlara yeşil alanlar sunmazsak, çocuklar tenis, basketbol oynamazsa, yüzmezlerse yarın yüzme de tenis de izlemezler. Bakın bugün Formula 1'in Türkiye'deki popüleritesi bitmiş durumda. Bunun sebebi Türkiye'de motor sporlarını seven insanların bunu yapabileceklerine dair bir imkan tanımamış olmamızdır. İstanbul Park'ı yaptık ama pistte sporcular yarışamıyor. Bırakın yarışmayı kapısından giremiyor. Bu adamları Formula 1'e tekrar getirebilmek için herkesin haftasonları bir miktar carting yapabilmesini sağlamak gerek. Spor kanalı fikri insanların ilgisizliğinden dolayı bana pek de inandırıcı gelmiyor. Bugün insanlar Eurosport'u izliyor diye düşünebilirsiniz. Ama bugün İsveç'te bir hentbol maçını 30.000 kişi izliyor. Türkiye'deki 3 yıldaki bütün hentbol maçlarını toplasak 30.000 kişi izlememiştir. Türkiye'de kurulu olan spor kanalları bir hentbol maçını yayınlamayı karar veriyor mu? Hayır. Naklen yayın arabanızı koyup, onu anons etmek, yayınlamak kanallar için geri dönüşü olmayan bir eziyettir. O yüzden iş yürümüyor.

Sport Marketing dergisinin Kasım 2008 sayısından alınmıştır.