12 Eylül 2008 Cuma

Debut Legends

Guardian hazırlamış, 6 tane efsane debut. Sıradan gidiyorum..

1) Jonathan Woodgate(2005): 561 gün bekliyor kardeşimiz Real Madrid forması için. Muradına eriyor çıkıyor maça ama ne çıkmak. Önce takıyor kendi kalesine, 66 dakika sonra da ikinci sarıyı görüp attırıyor kendini. Sen sağ, ben selamet diyor..
2) Eric Thorstvedt(1989): £400.000' e transfer oluyor Tottenham' a, kaleci. Fiyatı falan önemli değil tabi çok, önemli olan nokta 80ler' de İngiltere' de yabancı kaleci bulmanın samanlıkta iğne aramaya benzemesi. Haliyle bir önyargı oluşuyor adama karşı. Neyse efendim Nottingham Forest ile oynuyorlar kendi evlerinde Eric' in ilk maçında, ne lisetesi olduğundan yola çıkarak tahmin edebileceğiniz üzere bir acayiplik oluyor ilk maçında. Nigel Clough baya uzaktan yaslıyor bi tane, bizim eleman seyrediyor. Baya makaraya alıyorlar bunu. Sonra gel zaman git zaman toparlıyor sevdiriyor kendini. Ne mutlu..
3) Alan Shearer(1992): Blackburn formasıyla ilk kez Crystal Palace deplasmanına çıkıyor. Blackburn' e gelirken Manchester' ı reddetmiş adam Shearer. 3-3 biten maçta iki tane yazıyor, biri oldukça yüksekten gelen topu tavana yapıştırarak, diğeri ise soldan tek başına yardırıp uzak çatala plase yaparak. Ferguson' a da izlemek kalıyor tabii..
4) Jay-Jay Okacha(1998): 4 numarada tanıdık bir isim var, Fenerbahçe' den PSG' ye giderken en pahalı Afrikalı rekorunu kıran şov adamı. Bordeaux deplasmanına çıkar PSG, fena tokatlanır. Lakin akşam eve giderken taraftarların konuştuğu tek şey vardır, Okocha' nın iki kamili tokuşturup 30m' den attığı gol..
5) Massimo Taibi(1999): MUFC' nin kalesini yalnızca 4 maç koruyabilmiş bir adam bu. İlk maçında Anfield' a çıkıyor, hatalı bir gol yiyerek başlıyor maça. Sonrasında inanılmaz 4 kurtarışa imza atarak kurtarıyor arkadaşlarını. 2-3 bitiyor maç. Maçın adamı Massimo tabi, her yerde kahraman. Fakat uzun sürmüyor macerası Southampton ve Chelsea maçlarında yumurtlayınca. İngiliz basını çarmıha geriyor tabi acımadan..
6) Fabrizio Ravenelli(1996): Benim için efsane olan adamlardan birisidir. Juventus ile Şampiyonlar Ligi kazanıp Boro' ya transfer oluyor, ne alakaysa artık bilen varsa detayını belirtebilir. İlk maçında içerde LFC karşısında. 3 kez geriye düşüyor Boro, üç kez giri saçlı kahraman sallıyor ağları. 3-3. Hepsini de formasını kafasına geçirerek kutluyor. 31 gol atıyor o sezon Boro için. Boro düşüyor, Ravanelli Marsilya yolunu tutuyor..

2 yorum:

aşkın dedi ki...

Güzel bir derleme.
Ravanelli'nin gidişi Lippi'nin forvet hattında restorasyona gitmesi nedeniyledir.
Genç Del Piero'ya yer açılırken gidenlerden biri de Vialli'ydi.

neretva dedi ki...

Dediğine ek olarak o zamanın yönetimi o kadar Del Piero'dan emindi ki Baggio giderse gitsin bizim Del Piero'muz var dediydiler. O zamanlar herkes koskoca Baggio'nun yerini bu velet mi dolduracak diyordu...