14 Eylül 2008 Pazar

Marcello Lippi


“Tactics are important, but in the 35 years of my career I’ve realised that unity in the dressing room is essential for victory." Bunu diyen Lippi. Tam Türkçesi taktik maktik önemli ama bi yere kadar. Bu saçları 35 senelik meslek hayatımda ağırttım ben. Her takım koşar, mücadele eder. Canını dişine takar. Ama takımdaki birlik, beraberlik ve takımın hatlar arasındaki uyumu zafer için çok daha önemlidir. Futbolcuların yeteneklerini bir kenara koyarsak, herkesin birbiri için mücadele etmesi ve takımda bir primadonna olmadan takımdaki herkesin kendisine eşit olarak davranıldığını hissetmesi. (Aynen Emre örneğinde olduğu gibi. Hatlar arasındaki uyum değil hiyerarşi arasındaki uyum.)
Beğenirsin ya da beğenmezsin ama 35 yıla saygı duymak gerekir. Bazen böyle sözleri hatırlamak güzel oluyor. Ve bu kadar basit sözleri tekrar duymak.

Bir de şunu diyor Lippi: "Belçika'dan iyi takımsınız ama 11 adam çok iyi olsa da güzel yemek olmayabilir. Et soteye bir de kimyon koymayın. Hatlar arasındaki uyum. Zaten banko oynayan 4-5 adamın yok. Ee bir de sakatlıktan dolayı bağlantı koptu? Hangi sakatlık...Tuncay Şanlı...Tuncay çok büyük futbolcu değil ama üstlendiği görev yemeğin hem tuzu hem biberi. Koyabildin mi yerine, koyamadın...Koyabileceğin bir adam var mı? Ben de beğenmiyorum ama Yıldıray Baştürk. Halil demekten iyidir o durumda. Yok işte ne yapacaksın elin mecbur"

Hiç yorum yok: