2 Kasım 2008 Pazar

Erman Özgür


Erman'ı düşündüğünden çok daha fazla zamandan beri özellikle seyrediyorum. Trabzon, Sebat, Ankara, Konya, Antep. Fizik olarak çok kuvvetli olmasa da futbol zekası üst düzey bir futbolcudur Erman. Topu sürekli olumlu kullanmaya çalışır. Benden gitsindeci değildir. Bugün Nurullah Sağlam 78 dakika sabretti Erman'a. Hakan, Zurita ve Tabata bana göre fazlasıyla gereğini yaptı ama bu maçlık Yozgatlı ve Erman'a parantez açmak gerekir. İnanın Sağlam'ın yerinde olsam Erman'ı sol beke, Ivan'ı önüne; Yozgatlı'yı sağ beke Erkan'ı önüne koyardım. Yeğdir. Zurita kafayı kaldırıyor yok, Tabata kafayı kaldırıyor yok, Hakan kafayı kaldırıyor yok. Arda'nın halt etmesindeki kafanın haricinde Yozgatlı dolandı durdu. Antep her ne kadar maçın 2. yarısının 30 dakikasında Galatasaray'ı hapsetse de "yalancı savunma" dediğimiz olguyu başarıyla uyguladı Galatasaray. Gösterip gösterip çekti. Olimpiyakos ve akabini bilen takımın sahada "yalancı savunma" yaparak aktif dinlenmesini seyrettik durduk. Haklıydı Galatasaray. Pozisyon bulmasına buldu Antep ama benim sözüm yukarıda da belirttiğim gibi Erman ve Yozgatlı'ya. Öndeki Erkan ve Ivan çok daha fazla zorlardı Galatasaray savunmasını. O yalancı savunmayı Erman ve Yozgatlı ile aşman çok zordu. Aşamadın da. Galatasaray büyük futbol oynamadı ama büyük takım gibi oynadı.

2 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

erman özgür'ün kapasitesi bu kadar. dardanelspor'da oynarken 4 büyük takımın da listesindeydi. tekniktir, oyun zekası vardır ama lig boyunca devamlılığı yoktur. zaten trabzonspor'da da şansını değerlendirememiştir.

Figueres dedi ki...

yillar once bi goztepe-trabzon macinda izlemistim erman ozguru, ki artik o zmnlar dardanelden cikmis, onu acilmis, buyuk istikbal vaadeden bi gencti. yillar sonra ustune hicbir sey koyamadi. futbol beyni acisindan superligdeki bicok oyuncunun ustunde olmasina ragmen istikrarsizligi yuzunden sacma sapan takimlarda savruldu gitti. gercekten yazik oldu. yusuf simsek gibi ani bi kendini bulma yasamazsa, gecmis olsun koca bi kariyer.