13 Aralık 2008 Cumartesi

Seyir Zevki için At

Eğer ki yanlış biliyorsak düzeltir ve özür dileriz. Beşiktaşlı kardeşimiz Onur Şahin Beşiktaş-Ankaragücü maçını anlatıyor. Dakika 36. Altıpasın içinde Nobre 10 cm geride kaldığı için bir gol kaçırıyor. Ne diyor Onur kardeşimiz? "AT O GOLÜ NOBRE". Biz daha küçükken, Star Tv Magic Box iken, yıllar yıllar önceyken Fener ve Galatasaray Almanya'da bir maç yapmıştı. Galiba Almanya'daki ilk maçları idi. Durum şu şekilde gelişmişti. "Dayı maçı anlatan Galatasaraylı mı?" Evet Ümit Aktan. "Futbolun güzelliği için at Aygün seyir zevki için at"efsanesine benzedi bu iş.

2 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Bunu farketmedim maçı izlerken.Eğer gerçekleşmiş ise mutlaka arşivlerdeki yerini alması gerekn bir sahne.

Üç sezon önce, Beşiktaş-Denizlispor maçı.Beşiktaş ilk yarı muhteşem bir oyun oynuyor, hakikaten muhteşemdi yani.2-0 almıştık maçı da.Ahmed Hassan ile bir kontraatak yakalar Beşiktaş, sağ çaprazdan kale içine girer Ahmed Hassan.Ortada da koşu yapan Beşiktaşlı'lar vardır, 4'e 2 sanıyorum, öyle net bir pozisyon.Ahmed Hassan süratle topu taşırken maçın temposuyla birlikte tüm spikerlik maharetlerini sergileyen Ercan Taner, Beşiktaşlı olmanın da verdiği gaz ile bağırmaya başlar:

- Ahmed Hasssan, Ahmed Hassan gitti.Çevir şunu, çevir şunu...Bir sert şuuttt Radek dışarıyaaa...

Bu ''çevir şunu'' kısmı iki kez söylenmiştir ve Radek isimli savunma oyuncusunun ismi bu yolla zihnime kazımıştır.Ahmed Hassan bugünlerde Japonya'da da, şimdiler Radek nerededir bilemiyorum.

neretva dedi ki...

Valla Salih kardeş ben de bunu kaçırmışım. Çevir şunu... Bu da literatür için güzel bir anmış. Nobre vurayım mı vurmayım mı oldu ya altıpasta işte o an. Ya da yetiştim mi yetişemedim mi anı. Onur Beşiktaşlı malum. Kaçırdı ağzından.