13 Aralık 2008 Cumartesi

Uğur Mumcu ve Barış Özbek

Barış Özbek’i beğenirim. Ama sağ kanat ama orta göbek ikilisinden biri olarak Galatasaray’a vites değiştirecek kapasitede bir adamdır. Kes-ver yapmaktansa rakibi bozar, mesafe kat eder. 5 metrekarelik alanda oynamaz bu mereti. Galatasaray’ın 5-6 sağ bekinden bir sağlam adam çıkmadığı için o tarafta forma giymektedir ki bana göre sağlam bir Ayhan Akman ile oranın adamıdır. Uzun sakatlığından sonra iyi maçlar çıkardı Barış. Ondan sonra da çıkıp ben A Milli Takımı hak ediyorum dedi. Akman’ın ağzımla kuş tutsam Terim beni almaz şeklinde bir açıklaması vardı hatırlarsanız. Barış Özbek ağzıyla kuş tutsa A Milli olamaz. 14 Eylül 1986 doğumlusun. Alman Ümit Milli Takımı’nda oynadın. Bundan sonrasını Metin Tekin’den dinleyelim.
“Yasa belli. Başka bir ülkenin ümit milli takımında oynadığı için FIFA’ya 21 yaşını doldurana kadar ben şu milli takımda oynayacağım diye bildirilmesi gerek. Biz 1 ay kala konuyu Barış’a bildirdik ama bir sonuç alamadık. Genç oyuncular bazen böyle hatalar yapabiliyor” Madem yasayı çok iyi biliyordunuz o zaman 15 Ocak 1984 doğumlu Turgay Bahadır’ı neden kampa çağırıp FIFA’dan haber bekliyoruz dediniz? Bu adam da Avusturya Ümit Milli Takımı’nda forma giymedi mi? Ya tutarsa mı yaptınız? Daha dün bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuştuk artık çok şükür yorum yapabiliriz.

4 yorum:

broda dedi ki...

abi hakikaten ya tutarsa yapmışlar turgay konusunda.turgay bir röportajında bahsetmişti, milli takıma çağrılırken durumu biliniyormuş fatih terim tarafından belki ses çıkartmazlar diye bir deneyelim demiş fatih hoca..:)

neretva dedi ki...

Valla buradan çıkan senin dediğin gibi. Milli oldunuz mu? Yok ben kampına katıldım. Peki...

firat selcuk dedi ki...

son kısımdaki ayrıntı guzel olmus.. acaba turgay oynayabilseydi ve oynadıktan sonra uefa bunun farkına varsaydı ne olacaktı merak ediyorum..

çaktırmadan iş çevirelim derken uluslararası turnuvalardan edecekler kendilerini o olacak..

neretva dedi ki...

@franchi:İş hayatımızda da aynı...Ama Almanlar öyle ama Almanlar böyle...Neyin nasıl olması gerektiğini biliyoruz ama uygulamıyoruz. Sonra da ama adamların 60 yıllık sanayi kültürü var deyip kaçıyoruz. Var var da 1950'de de Almanya'da taşın üzerinde taş yok. Avanta kültürü ile beslenmiş nesiller...Ötesi yok