31 Ocak 2009 Cumartesi

Omurganın Rotasyonu


Liverpool bu sene geçmiş yıllara oranla daha başarılı bir sezon geçirince "acaba bu sene mi" diye soranlar çoğalmıştı. Son 3 EPL maçından beraberlikle ayrıldı Benitez. İnatçılığı ve dik kafalılığı herşeyden daha fazla ön planda şu an. Son 3 maça da ilk 11'de başlayan oyuncular Reina, Skertel, JC ve Gerard. Riera-Babel ikilisi Aragones'e bağlamış durumda zaten. O kadar olmuş mu yahu gibilerinden saate bakıyorlar. Kuyt'a özel bir saygım var benim. Çok büyük bir oyuncu olduğundan değil. Ama herkesin bazı takıntıları vardır ya benimki de bu adam. Everton ve Wigan maçlarında Liverpool'un yediği goller 80'den sonra geldi. İkisi de Torres oyundan alınıp yerine bilmem kim oyuna dahil olduktan sonra? İngilizler takmış durumda buna. Neden diye soruyorlar? Hadi İngiltere'nin maç trafiğinden dolayı rotasyon çılgınlığını bir yere kadar anlıyoruz da şampiyonluğa yürümek isteyen takıma böyle hamleler yakışıyor mu diyorlar? FA Cup maçına Torres'li, Gerrard'lı, Kuyt'lu, Alonso'lu, Mascherano'lu, Babel'li kadronla çıkıyorusun lig maçına rotasyon diyorsun. Madem şu şampiyonluğu bu kadar istiyorsun şu rotasyon zımbırtısını FA Cup maçlarında daha fazla kullansan olmaz mı? Herhangi bir EPL maçına sakatlık ya da formsuzluk olmadığı sürece Torres, Gerard, Reina, Mascherano, Alonso, Skrtel'i bozmadan çıkmaya çalış bari. Babel, Reina, Benayoun, Kuyt ile yapboz yap...Kuyt yine sana küzmez Keane efendi gibi. Çıkar oynar. Torres'siz kazanılan Manchester maçı seni yanıltıyorsa onun üzerinden çok sular aktı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Her zaman söylüyorum şu adamın yüzünden Liverpool'a yakışmayan topçular bu takımda barınıyor. Riera'nın yerine Arda, Arbeloa'nın yerine Gökhan Gönül olaydı şimdiye Manu'yla ara açılmıştı iyice. Aaah ah.

neretva dedi ki...

Arda konusunda sana hak vermiyor değilim. Keşke. Ama Gökhan Gönül fizik olarak kendini toparlayamıyor. Resmen bitik. Çok koşmak, gitmek gelmek kuvvetli olduğun anlamına gelmez. Gökhan'ı toparlanma sürecinde görsem de fizik olarak çok yetersiz görüyorum. Sakat sakat çok oynadı. Etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Ha değerdir. Ama geçen seninin üzerinde değil fersah fersah gerisinde.