19 Şubat 2009 Perşembe

CM ama Düşündüğünüz Değil

Yerim Kopa Mundial teleffuzunu. Topçuların arasındaki adı "Kupa Mendıl"dı yukarıdakilerin. Daha rahatını hiç giymedim. Acaba daha iyisi var mıdır diye hiç düşünmedim. Bir diğer Adidas efsanesi de budur benim için. Toprak sahaya sürecek kadar sadist, her maçtan sonra şıkır şıkır temizleyerek okul ayakkabılarımdan daha temiz hale getirecek kadar hastasıydım. Toprak sahada 12 dişi çabuk giderdi ama çok rahattı. Nike ne kadar basketbol kokarsa bizim nesile Adidas da o kadar futbol kokar. Formalarda Adidas yazmasından ziyade yukarıdaki mavi zemine oturmuş amblemdir bizi geçmişe götüren. Çok yakışıklı krampondun be. Hala öylesin.

3 yorum:

lyotard dedi ki...

bir de diadora'lar vardı abi, adidas mı diadora mı ilk aklıma gelen emin değilim ama, top denilince ilk aklıma gelen hala mikasa olur benim!

neretva dedi ki...

Mikasa güzel toptu da derisi çok sertti. O yüzden Mikasa benim aklıma daha çok voleybolda gelir. Mikasa futbol topunda hiçbir esneklik yoktu. Bir de soğuk havada kulağına yediğin zaman aman aman. Şut idmanında mikasaya denk gelmemek için hesap kitap yapardık. Gitmezdi ibne top

lyotard dedi ki...

tam da bu yüzden aklıma geliyor zaten, ayrıca yarı toprak yarı çim sahalarda bir haftada üzerindeki deri aşınır ve ağır su çekerdi. o haliyle surata gelince hakkatten çok can yakardı.