1 Şubat 2009 Pazar

Gerçek Hedefler Peşinde Koşmak


Ya Josico'da sorun var ya da Fener'in sağlık ekibinde. Bir değil iki değil. Hadi ilk Porto maçında 3 değişiklik hakkını kullanmamıştın ama bugün Antep gibi bir takıma karşı takım 15 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Bu sorumsuzluktur. Başka bir şey değil. Fener'in bu saatten sonra yıllardır ayıbı haline gelen Türkiye Kupası'na sarılması gerekir. Bu sene Aragones'in ve oyuncuların camiaya en büyük hediyesi bu olur. Aragones'in ne yapmaya çalıştığını çok iyi anlıyorum. Fakat anlamadığım takımın sanki tamamı "yeni transferler" ve aylardan da Temmuz. 18 lig, 5 kupa, 2 partizan maçları, 6 ŞL maçları...Herkes birbirini ilk defa sahada görmüş gibi oynuyor. Önder ve Yasin herhalde "ne de olsa Aragones bizi sezon sonuna kadar oynatmaz, Gökhan, Edu ve Lugano da hiç sakatlanmaz ya da ceza almaz" gözüyle bakmışlar duruma. Sami Yen, İnönü, Avni Aker, Kayseri, Bursa, Gençlerbirliği deplasmanları Fener'i ŞL'nin de dışında tutacaktır bana göre. Kuru kuruya bir UEFA'dan ziyade yukarıda belirttiğim gibi alınacak Türkiye Kupası Fener'in öpüp başına koyması gereken başarısı olacaktır. Eğer Kadıköy'de tek bir pozisyona giremeden maçı tamamlayıp 1 de gol atıyorsan daha ne istiyorsun? Alex ve Roberto Carlos'un imzaladığı anlaşmalar Fener'in başına bela olacak gibi geliyor bana. Erman Özgür ile ilgili daha önce bir yazı yazmıştım. Erman Özgür girerken tabela değişir dedim. Ama tabelayı değiştirecek topu Erman'ın atmasını bekliyordum. Kadıköy'de Erman Özgür 15 dakika oynardı. Nurullah Sağlam 15 dakika oynattı. Murat Ceylan'ın boğuşmaktan 2. yarı yapamadığını yaptı. Depar atarken bile düşecek sandım. Motoru gitmeyen araba gibi. Ama futbol zekası üst seviyededir Erman'ın. Yapılması gerekeni bilir ama yapamaz. Bu sebeple olamadı zaten. Tabata ölü yaprağı attı Erman da Ümit Karan golünü yazdı. Az adam yapar bunu. Gelelim asıl sıkıntıya. Çöküş hızlı bir şekilde geliyor. Carlos, Alex, Emre, Uğur Boral, Güiza, Josico, Ali Bilgin, Yasin, Kazım, İlhan Parlak, Burak hatta Önder...Bu adamlardan takım kurulur. Ben asıl sıkıntıyı önümüzdeki 2 yılda görüyorum. Acaba Galatasaray'ın Lucescu sonrası yaşadıklarına Fener yavaş yavaş yaklaşıyor mu? Terim Galatasaray'ı kurtaramamıştı. Zico Fener'i kurtaracak mı göreceğiz. Ha bu arada sadece 4 puan gerideyken bu yazıyı yazdığımızı da hatırlatalım.

5 yorum:

Bolat dedi ki...

Zico Fener'u kurtaracak mi demissiniz saniyorum diliniz sürctü, Aragones olmasi lazim galiba, cümlenin genelinden cikarttigim anlam geregi.

neretva dedi ki...

Hayır Zico Fener'i kurtaracak mı? Döncekler, dönecekler Terim'i o zaman Galatasaray'ın başına getirdikleri gibi Zico'yu da Fener'in başına getirecekler anlamında yazdım...Kinayeli...

murarty dedi ki...

'Gelelim asıl sıkıntıya. Çöküş hızlı bir şekilde geliyor. Carlos, Alex, Emre, Uğur Boral, Güiza, Josico, Ali Bilgin, Yasin, Kazım, İlhan Parlak, Burak hatta Önder...Bu adamlardan takım kurulur.'
Ben burada ne demek istediğinizi pek anlamadım gerçi ama;Ali Bilgin,Burak,İlhan Parlak ve özellikle Yasin'in olduğu yerde,neden 'hatta Önder'?

neretva dedi ki...

Demek istediğim şu idi. Fener'de çöküş bu senenin başı itibari ile başladı. Ve bu çöküş hala devam ediyor. ŞL'de başarılı olabilmen için ŞL'ye gitmeye hak kazanman gerekir. Bu mümknü mü? Göreceğiz. Bence mümkün olmayacak. Mümkün değil.

Fener'in ŞL'ye gidememesi bile hedefleri ile çeliştiğinin göstergesidir. Varsayalım Fener ligi 3 ya da 4 bitirdi. Ne olur sizce? Sizce o takımda Kazım kalabilir mi? Güiza? Burak? Ali Bilgin? Josico? Yasin? Hatta (belki) Önder? İlhan? Carlos olsa ne olur olmasa ne olur? Alex kendini zaten attığı imza ile rahata aldı. E ne yapacak Fener yani sadece 11 kişi ile mi sahaya çıkacak? Haydi saldır transfere. Saldır yanbancı transferine yerli transferine. Bu kadar çok transfere ihtiyaç duyan takım risk alır. Sanki Banvit basket takımını almış da yeni takım kuruyor. Aragones dayanamaz buna. Daha doğrusu yönetim Aragones'in arkasında durmaya dayanamaz.

Bakın ben Alex kötü oyuncudur, Emre kötü oyuncudur, Önder kötü oyuncudur demiyorum. Diyemezsin zaten. Ama diyorum ki ŞL dışında kalacaksın. Sonra da şampiyonluğu sorgulamaya başlayacaksın. Bunların bir getirisi götürüsü olacak sezon sonunda. İyi kadrona 1-2 takviye etmek var bir de gerçekten rotasyonda kullanabileceğin ve ilk 11'in değişmezi olacak 3-4 adam eklemek var. Bu bütçe demek, risk demek...Hepsinden öte Aragones'in durumu risk. Da ya na ma ya cak lar. Yeni hoca gelecek. Ben bunu istemem diyecek. Şu gelsin, bu gitsin diyecek. Kolay mı bunlar?

Aziz Yıldırım ve yönetimi hepimizin toplamından daha iyi biliyorsur bu işi siz merak etmeyin.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it continues showing a very poor play and if this team gets point is thanks to its indiviualities like Alex, who scored an excellent goal yesterday.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)