12 Şubat 2009 Perşembe

Milli Marş Komedisi


Milli marşımızı hep bir ağızdan söylemeyi beceremediğimiz için başlatılan bir uygulamaydı hoparlörden sesi vermek. Malum Türk insanının müzik kulağı inanılmazdır. Her Türk müzisyen doğar. Her TSL maçından önce milli marşımızı "birlik ve beraberliğimizi arttırmak için" okuyup hemen arkasından slogan atıyoruz ya. Biz her maçta İstiklal marşımızı okuduğumuz için pek de bir farkı olmuyor milli maçların. Sadece bando geliyor ek olarak. Dün 50.000 kişi bandoyu duydu mu duymadı mı hiç belli değil. Tribünler marşı bitirdikten 15-20 saniye sonra bando marşı bitirdi ambianstan dolayı. İşte bu bana ister istemez TSL maçlarından önce okunan milli marşları bir kez daha hatırlattı. Hangi ülkede lig maçlarından önce milli marş okunuyor bilemiyorum. Bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim. Ve bilemediğim biz lig maçlarından önce neden milli marş okuyoruz. Birliğimiz mi artıyor, beraberliğimiz mi pekişiyor, iki takım taraftarları birbirlerine daha saygılı mı davranıyor? Neden? Lig TV tribünlerin üzerine sanal Türk Bayrağı uygulaması yapsın diye mi?

2 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bende Galatasaray - Kayserispor karşılaşmasından sonra yazacaktım ama zamanım olmadı.
Fakir edebiyatıysa fakir edebiyatı yapayım. 11 11 22 kişiden sadece Mehmet Topuz doğru bir hazırol duruşu yapabilmişti.
Tuhaf iş bu.
Ben yabancı futbolcu olsam, yabancı bir ülkede oynasam kim nasıl duruyorsa istiklal marşında... Bende öyle dururdum. Elleri gögüste duruyorlarsa öyle dururum. Rahattalarsa rahatta beklerim.
Herhalde bizdeki yabancılar Türk Milli marşı rahatta dinleniyor sanıyorlar.
Çünkü Türk oyuncularda rahatta dinliyor.
Bu büyük terbiyesizlik. Şu duruşu bile beceremiyorsan hiç okuma zaten ki dediğin gibi okuyamıyorsun da.
Heryerde okutuvermek marifet değil zaten biliyoruz ki milletvekillerimiz dahi okuyamıyorlar.

Önemli olan marş değil sanırım marşa saygı... Yoksa geçen perşembe Tepecik Belediyespor taraftarı Lüleburgaz'da herkes istiklal marşı okurken A... S... Burgaz diye bağırıyordu.

Bi s..emedik birbirimizi arkadaş

cagliari42 dedi ki...

futbolda herhangi bir yabancı lig maçından önce milli marş görmedim ama amerikalıların basketbol ve beyzbol maçlarında marş okuduklarını gördüm.