9 Şubat 2009 Pazartesi

Sizce?


2 yarı final ve 1 final maçı. 20 kusür yıllık kupa özlemi. Bütün senenin özeti bu olur Fener için. Antep maçından sonra bunu demiştik. Belediye maçından sonra da diyoruz. Daha kötüsü Fener ŞL'nin dışında kalacaktır. Bütçe kaybı, hedef kaybı, itibar kaybı. Daha kötüsü Aragones'in arkasında ne Aziz Yıldırım durabilir ne de daha büyük bir depremde yeni yönetim. Dün akşam GS-Kayseri maçından daha bomba hakem hataları vardı. Ama Cüneyt Çakır maçın sonucuna etki etmiş midir diye sorsalar %95 hayır der. Ya da evet sonuca etki etmiştir ama Belediye 2 değil 3 atardı yönünde görüş bildirir. Belediye 3. golünü olmayan penaltıdan ya da ofsayttan atsa da sizce maçın kaderini etkilemiş midir Çakır? Kesinlikle hayır. Herkes Alex'in dayanılmaz ağırlığını konuşuyor. Alex yüzünden Semih ve Güiza'nın beraber oynayamadıkları hedede hödedesi...Sadece orta sahayı ele alalım. Çünkü Aragones'in istediği pas trafiğinin merkezi orası. Emre banko. Yanında Selçuk. Herkes Alex derken ben size Deivid diyeceğim. Bu adamın top rakipteyken Fenerbahçe'ye katkısı Alex'in katkısından daha az. Kazım'ın daha da az. Vederson'un Alex'ten az fazla. Ya da Uğur'un durumu. Göbekteki 2 adam feriştahı olsa ne olur olmasa ne olur? Trabzon, Belediye (her iki maçta), Galatasaray, Beşiktaş , Antep, Kayseri (10 kişilik Galatasaray'a pozisyon bulamayan Kayseri)Sivas, Hacettepe, Ankara...Daha sayayım mı? Bu maçların hangisinde orta sahayı tuttun ki oyunu karşıyakada oynamak için bir avantajın olsun. Hiçbirinde. İş yine hakeme gelecek ama Beşiktaş'ın Kadıköy'deki yalandan kırmızısı olmasa neler olurdu acaba? Güiza'nın Beşiktaş'a attığı gol tipolojisini arttırarak şampiyon olamazsın. Bursa'ya attığı gollerin tipolojisini arttırarak şampiyon olursun. E o zaman ne yapacaksın? Allah'a şükür 34 puan yaptım diyeceksin. Şükredeksin. Man United, Real, Milan, Bayern hepsinin kayıp yılları olur. Olmadı mı? Ama önümüzdeki sene bu takımda banko oynayacak 5-6 farklı adam ne kadar o adamlardır orası tartışılır. Rotasyon değil de banko oynayacak transferler arttıkça risk de doğal olarak artar. Fener yönetiminin yapması gereken önümüzdeki 2 senenin kayıp geçmemesi için önlemler almaktır. Yoksa bu senenin kaybı çok da kayıp değildir bana göre...

2 yorum:

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Senden bir şey rica edebilirmyim AVrupa'da(izleyebildiğin bütün liglerde) bu sene başına göre çıkışa geçen oyuncuları ve öne çıkmalarını sağlayan özelliklerini kısa olarak yazabilirmisin(pato gibi). Ne kadar çok oyuncu yazarsan o kadar iyi olur ve ben mutlu olurum. Önemli bir iş için istiyorum senden :)

neretva dedi ki...

Zaman bullabilirsen tabi ki yazarım neden yazmayayım. Bu aralar sizin de dikkatinizi çekmiştir biraz zaman sorunu yaşıyorum.