25 Nisan 2009 Cumartesi

Belediye


Önce şunu diyelim. Eğer yanılıyorsak özür dileyeceğiz. Ankaragücü'nün, Konya'nın, Eskişehir'in Gençler'in, Denizli'nin kafası rahat olsun. Yaklaşık 4-5 haftadır sinyallerini veren durum bana göre netleşmiştir. Bu Belediye bu ligde futbol kalitesi olarak düşüyorsa...İşin içinde başka numaralar vardır. Kimden toplanan paralarla hangi kulübü finanse ediyorsunun % 39'a yansıması oldu. Abdullah Avcı'ya da yazık oldu. Alt taraf belli oldu, üst tarafa bakalım. Çok uzar bu yazı ya kısa keselim.

8 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Futbol kalitesinden önce sorgulanması gereken şeyleri bir yana bırakıp o postta adı geçen ve İBB'den on kat büyük camiaların adını ağzınıza almayın bence. Ne Abdullah Avcı sevdasıymış arkadaş? 2 seneden beri ne oynattı da böylesi iyi hoca oldu anlayamadık gitti vesselam!

neretva dedi ki...

Hiç Abdullah Avcı sevdalısı değilim. O takımın başından da neden gitmediğini herkes gibi ben de gayet iyi biliyorum. Yoksa bir istikrar uğruna değil. Ben Belediye'nin düşmesini istiyorum. Futbol kalitesi olarak değil, vatandaşın bütçesi olarak. Ama dediğim şudur. Belediye'ye yukarıdan mesaj gelmeseydi bu takım düşmezdi. Allah aşkına Konya Bank Asya'yı orta sırada bitirebilir mi?

ziggytheking dedi ki...

Yukarılardan ne mesajlar geldi de neler olmadı bu ülkede İBB'nin düşmesine mi üzüleceğiz? Darısı Ankaraspor'un başına... İBB'nin de Bankasya'da neler yapacağını göreceğiz.

neretva dedi ki...

1) Belediye eğer düşerse amacı TSL'ye tekrar yükselmek olmaz. Bu sebeple Bank Asya'da neler yapacağı çok da mühüm değil.
2) Ankara'nın düşmesine gerek yok. Ankaragücü'ne lağvedersin alttan bir takım fazla alırsın. Sen yeter ki temizleyeceğim de ligi.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Neretva hoş gelmiş.
Ve bomba gibi kendine has iki postla gelmiş.
Çok sevindik ağabey.
Yalnız boşa yorma enerjini üstat. Senin dilin ağırdır, her okuyan anlamaz :)

Temur dedi ki...

Şu kadarını söyleyebilirim ki Belediye Futbol takımının bütçeisi tamamen sponsorluk ve yayın gelirleriyle besleniyor. Belediye bütçesinden kulüp bütçesine giden mali yarıdımlar Süper Lig'e çıkınca kesilmiştir.

neretva dedi ki...

Senin ne söylediğin değil insanların neyi algıladığı önemlidir der Don Shultz. Dolayısıyla istediğin kadar yayın geliri ve sponsorluk geliri olsun. İBB'nin göğüs reklamı ne? Kalpen. Kiptaş kimin? İBB'nin. Kiptaş Konutları'nın çoğunun pencerelerini kim yapar? Kalpen. (ne hikmetse)Siz halka bu takım sadece sponsorluk ve reklam gelirleri ile yaşıyoru anlatabilir misiniz? Muamma. Anlamak isteyene anlatırsınız. Öyle olsa da öyle mi? Hayır. O zaman Don Shultz doğru diyor bence. Bu takıma gerek var mı? Yok...Başka konulara geçelim mi? Evet.

neretva dedi ki...

@extensor: Eyvallah Sinan kardeş.