12 Eylül 2009 Cumartesi

Tabata Sendromu (Devre Arası yazısı)


Geç kalmış bir yazıdır bu. Bir yönetim düşünün ki Demirören'in başkanlığı boyunca Türkiye Kupaları'yla taraftarını uyutmaya çalışsın? Bir yönetim düşünün ki 6 senede bir sadece forması bile şampiyonluk için yeterli olmasının bilincinde olmasına rağmen taraftarına sözde muhteşem başarılar kazanılmış soslu yemekler servis etsin? Bir yönetim düşünün ki son şampiyonluğunu 2003'teki son şampiyonluğun aksine FB ve GS ligde olmadığı için kazansın? Bir takım düşünün ki taraftarı da bunun bilincinde olsun? Bir takım düşünün ki Demirören başkan olduğu sürece 6 sene daha FB ve GS çuvalladığı zaman şampiyon olması mümkün olsun? Bir başkan çıkıyor ve 10 numara adam alacağım diyor. Denizli de yok yok 10,5 numara lazım diyor. Delgado gibi durumu belli bir adamı 5 ay bekliyorsunuz, sonra transferin bitmesine 2 gün kala Tabata'yı alıyorsunuz. Sonra başlıyorsunuz Tabata'ya sallamaya. Taraftarı Tabata'ya karşı kışkırtıyorsunuz. Neymiş Antep'ten Manchester United maçınaymış. Diego'yu mu bekliyorsunuz son 2 gün Juve'den? O kadar para verilir miymiş? Siz dua edin Antep 8'e değil 18'e çakmadı Tabata'yı size. Ben Antep Başkanı olsam BJK'nın malum durumlarını da göz önünde bulundurarak son 2 gün 12-13 derdim. Paşa gönlünüz bilir. Kaşınıp dur 5 ay boyunca sonra vay efendim Tabata'ya UCL'de piyasa mı yaptıracağız? E seni Yusuf şampiyon yaptı ya. Tabata'nın günahı ne? Ernst diyorsun, Fink diyorsun, Yusuf diyorsun, Serdar Özkan diyorsun, Ekrem diyorsun sonra oooooo Tabata sen kimsin diyorsun? Ha sanki kadroda Alex'in, Elano'n, Santos'un, oyun buyun var, sen Tabata'yı beğenmiyorsun? El birliğiyle adamı yemeye çalışacağınıza el verin de takıma biraz katkı sağlasın. Suç Tabata'nın değil. Tabata Beşiktaş için yeterlidir.

2 yorum:

recepcan dedi ki...

tabata beşiktaş için yeterlidir demişsin ben buna katılmıyorum.Eğer beşiktaş her sene hedeflerini şampiyonluk için yapan üç büyüklerden bir ekipse tabata gibi bir oyuncuya ihtiyacı yoktur. beşiktaş geçen sene gerek iddaa dan gerek tsl birde üstüne türkiye kupasından gelirler eklenince kasası haylice doldu .ve har vurup harman savurmaya başladılar, kasalarına güvenip her oyuncuyu getirebileceklerine inandılar fakat işlker o kadar yürümüyor eğer bir türk kulubüyseniz.geçen sene beşiktaşı şampiyon yaban adam ERNST nasıl geldi schalke den biliyoruz. beşiktaş her transferi ernst gbi hafife almasaydı.iyi işler yapabilirlerdi bi bakımdan artık amaç sadece oyuncu transfer edip takımı şampiyon yapmakta olmamalı bugün fenerin galatasarayın yaptığı gibi futbolcular üzerinden reklamıdır osudur busudur bişeyler kazanmaktır. transferin son gününde bir başka deyimle yumurta kapıya gelince yönetim transfer bekleyen taraftarı bir nebze susturmak için böyle bir yola başvurdu. taraftarı 3 ay için susturmanın bedeli 8 milyon euro olamamalı. Tabata nın futbolculuğuna sözüm yok antep te oynar antalyada da oynar fakat bjk gs fb gibi kuluplerde anadoluda parlamış yabancılara ihtiyaç yok. Yattara sanki çok mu iş yapar istanbulda?

recepcan dedi ki...

tabata nın beşiktaş için yeterli bir oyuncu olduğu kanaatinde değilim. Beşiktaş gibi tüm hedeflerini şampiyonluk doğrultusunda yapan bir takımın tabata gibi anadoluda parlamış yabancı oyunculara para vererek kulube katkı sağlayacağını düşünmesi bile çok üzücü oysa ki beşiktaş düşünmekle kalmadı bu adamı getirdi.Tabata nın antepteki performansına sözüm yok kendi çapında iyi bir oyuncudur fakat beşiktaşa katkı sağlayacak kadar iyi bir oyuncu değildir.Transferler artık öyle bir şekil aldı ki sadece iyi oynasın gol atsın diye yapılmıyor bazı şeyler adam para kazandırsın reklamda oynaın sponsorlar artsın diye artık transferler gerçekleşiyor.Bugün fenerbahçenin yaptığı galatasarayın uygulamaya çalıstığı seyde bu aslında.Futbolculara ikinci bir şans sunmakla birlikte kulübe para da kazzandıryo.bazı yorumlar gelebilir 2 . el oyuncu oluyo onlar diye soruyorum nasıl oynadığı bilinmeyen serseri mayın gibi dolaşan futbolcularea bu kadar para verip kumar oynamak mı avantajlı yoksa belli bir yere ulaşmış iş yapabilitesi yüksek adamlara yönelmek mi? beşiktaş geçen sene gerek tsl gerek tr. kupası olsun çok para girdi kasasına kasadaki paraya güvenip her oyuncuyu getiririz paramız var ortalık bir durulsun politikası izlediler ama kabak onların başına patladı tarafta transfer ister beşiktaşta baktı olmucak transferin son gününde sırf taraftarı susturmak içi,n 8 milyon euro yu sokağa attı. taraftar bunu bilse istermiydi böyle bir şeyi.?