6 Eylül 2008 Cumartesi

7 Nisan 2000 Fotomaç...İlk Leeds maçından 1 gün sonra

ŞEREFSİZ BUNLAR

“Taraftarından sonra İngiliz’in futbolcusu da şerefsiz çıktı. Çırağan Oteli’nde kalan Leeds’li futbolcular 5 milyonluk banknotların üstündeki ATA’nın resmine bıyık ve gözlük yapınca büyük tepki aldılar.”

Bu yaşandığı iddia edilen olayı kimin gördüğü belli değildir. Hatta yaşanıp yaşanmadığı da belli değildir. Olayın olduğu söyleniyor ama görgü tanığı ile ilgili bir bilgi vermiyor. Bir kitlenin tepki verdiğinin altı çiziliyor ama tepkiyi veren kitle ortada yok. Gazetenin "yarattığı bir haber" diyorum. Acaba gazete bunu çürütebilir miydi?

KÜSTAHÇA DAVRANDILAR

“Galatasaray’ın darmadağan ettiği Leeds United’ın taraftarı da futbolcusu da birbirinden çirkef. ATA’ya hakaret eden Leeds’liler ısınmaya çıkarken, sahada görevli polisimiz kalkanlarını kaldırarak tribünlerin tepkisinden onları korumaya çalışıyordu.”

Polisimizin görevi zaten Leeds United kafilesini korumak. Sanki yapmaması gereken bir davranışı sergiliyormuş gibi bir durum gazetenin dediği. Ayrıca taraftarın tepkisinin ATA’ya hakaretten dolayı olduğu söyleniyor. Böyle bir haber bir diğer spor gazetesi Fanatik’te yer almıyor. Taraftarın tepkisinin sözde ATA’ya saygısızlıkla nasıl bağdaştırıldığı bilinmeyen bir denklem.

2 yorum:

murarty dedi ki...

Bugünkü Fotogol gazetesinde de iğrenç bir başlık kullanılmıştı.

neretva dedi ki...

Maalesef...Bıkmadan dile getirmek gerek.