14 Eylül 2008 Pazar

İtalya İtalya


İtalya Balotelli ve Amauri'nin A Milli olmasını ciddi ciddi düşünüyor. 90 doğumlu Gana asıllı Balotelli 12 Ağustos olan doğum gününden 1 gün sonra 13.08.2008'de İtalyan vatandaşlığına geçti. U21'de şimdiden 2 milliliği var. Palermo doğumlu. Bir yandan Gana bir yandan İtalya. Balotelli ben İtalyanım dedi aynı Krkiç'in ben İspanyolum demesi gibi. Mourinho'nun elinde daha da bir serpilecek diye bekliyoruz. Amauri 8 seneden beri İtalya'da. İtalya'nın değişik kulüplerinde gezdi durdu. Ama en parlak zamanını Palermo'da yaşadı. Balotelli'nin memleketinde. Palermo 2006'da Chievo'ya 8 milyon vermişti onun için. Amauri 28 yaşını bulmuş durumda. Mecutlara gelirsek. Del Piero 35'e merdiven dayadı. Iaquinta 4 Dünya Şampiyonu İtalya'nın forveti mi? Luca Toni İtalya için daha genç (31). Sadece Bayern'de değil Fiorentina'da da attı, Palermo'da da. Ben değil rakamlar bunu diyor. Ama 31 yaşındaki Toni ilk milli maçına çıkmak için 2004 yılına kadar bekledi. Euro 2004'ü de pas geçti. Vieri'nin gazabına uğradı hep. Hem Toni hem Vieri gereksizdi çünkü. Hem Palermo'da oynarken Trapattoni'nin gözüne girmek...Bilmiyorum...Bak kadrolara topçuların oynadığı takımlar belli o yıllarda. 2002'de de Vieri engeldi. Hem o zamanlar leblebi gibi gol atan bir de Montella vardı esas çocuğun yanında. Ama milli takımda sadece 3 golü olan Montella. Toni'ye gerek yoktu. Gilardinho için kısa kesmek gerek. Olacak gibi değil...Di Natale küçük takımların büyük golcüsü. Toni sana 1-2 sene daha oynadı oynadı. Ki hala bu adamın ne işi var İtalyan Milli Takımı'nda diye tartışılıyor. Kimi koyarsın dersen cevap yok orası ayrı. 4 kez Dünya Şampiyonu olan takımın sıkıntılarından biri bu...Artık Vieri yok, Baggio yok, Del Piero var ama yok, Altobelli zaten yok. Amauri ve Balotelli olur mu? Olur olmaz bilinmez. Ama İtalya'da bir sıkıntı olmasa sırf bu adamları milli etmeyi tartışmaz İtalya. Kimse uğraşmaz. Biz de defansın göbeğine birilerini düşünmeye başlasak mı diyorum.

5 yorum:

aşkın dedi ki...

Dallama Camoranesi yapılırken iyi, şimdi Balotelli'ye gelince lolo yapmasınlar.

neretva dedi ki...

Bunun en az örneği bizde herhalde. Bir de şu var. Ne farkı var Henry'nin ya da Thuram'ın Fransız milliliğinden Bolatelli'nin. Adam doğma büyüme İtalyalı. Vatandaşlık da vermişsin.

aşkın dedi ki...

İçime bir şüphe doğuyor, sanki sırf siyah olduğu için bu muamlele yapılıyor gibi.
Neyse ya, kendileri kaybeder.

neretva dedi ki...

Araştırmaya henüz başlamadım ama şunu detaylı yazmak isterim. Afrikalıların etinden sütünden faydalanıyorsunuz. E bu adamlar da emekli oluyor futbolu bırakıyor. Neden bir tane saiyahi oyuncu PL'de manager değil, ya da Serie A'da, hatta hatta Fransa'da. Ya da var da ben mi bilmiyorum

aşkın dedi ki...

Bu konuda bir kişi daha şikayette bulunmuştu, ismini hatırlayamadığım emekli bir siyahi futbolcu.Bence de işin içinde bir bit yeniği var.