10 Eylül 2008 Çarşamba

Vefa


14 yıl aralıksız Bayern forması giyen 39 yaşındaki Kahn'ın futbola veda edişini daha önce yazmıştık. Almanya karması ile Bayern arasında oynanan maç ile veda eden Kahn'a en son gol atan adam da Trochowski oldu. Güzel bir anı olsa gerek. 69.000 kişi uğurladı Kahn'ı Allianz Arena'da. Maç takviminin uyuşmaması, falan filan yüzünden jübilesi tam üç kez ertelenen Rıdvan, 31 Ocak 1996’da, -5 derecelik dondurucu bir soğukta jübilesini yaptı. Soğuk yüzünden, sadece 1982 seyircinin bulunduğu maçtaki 1982 rakamı Rıdvan'ın ilk milli olduğu yıldır aynı zamanda. Jübilesinde gol atan ender futbolculardan biri olarak sahadan ayrılan Rıdvan Dilmen, jübilesinde 75 dakika sahada kalarak gol yiyen Kahn.
Ne kadar şanslı şu Rıdvan görüyor musun?


Neretva: Aytaç kaç kere Rıdvan'ı canlı seyrettin?

Aytaç: Bir

Neretva: Hangi maç?

Aytaç: İzmir'deydim Karşıyaka maçı. (Radyo başında dinlediydim)

Neretva: Ben 2 kere seyrettim, borum olsun. Hadi gidelim la bu akşam İstanbul'a akşam otobüsüyle dönderiz Edirne'ye

Aytaç: Para?

Neretva: Hallederiz bir şekilde.

Aytaç: La oğlum hava nasıl kesiyor manyak mısın nesin?

Neretva: Gitmeyelim mi?

Aytaç: Tamam gittik, donduk. Otobüse bindik gecenin bir yarısı geldik. Adam 10 dakika sahada kalacak sonra omuzlara alınacak. Basacak gidecek. Bursalı topçularla Fenerlilerin g... donsun. Hele bizim...

Neretva: O da doğru.


O akşam Edirne'nin -10 derecesinde kar altında halı sahada top oynanır. Dolu dışında pek durmazdık biz zati...Affet beni Rıdvan. Ben senin için 1982+1 olamadım. Aytaç'la? Hala görüşüyorum.
Nasıl bitireyim ki bu yazıyı...

1 yorum:

asimetrik dedi ki...

Yesiçin attığı hain tekme aslında hepimizin göz zevkinede bir darbeydi aslında. Çok boğuştu sakatlıklarla ama bi türlü olmadı. Asıl ilginci Rıdvan oynamıyorsa ülkede yas olurdu adeta, ardı ardına sigaralar yakılır, daha bir sinirli olunurdu. O derece efsanedir rıdvan. Kadıköyde orta sahada topu aldığında bir uğultu ile beraber herkes ayaklanırdı. Müthiş bir sprint halindeyken birden fren yapıp terse attığı çalım çok defansın belini incitmiş, iki ingilizi milli maçta kafa kafaya vurdurması dilden dile anlatılmıştır. Altay maçındaki slalom yaparak attığı gol ise anlatılmaz. Çok daha görkemli bir jubile yakışırdı şeytana ama nasip böyleymiş..