7 Şubat 2009 Cumartesi

Kontenjan


Vahid Halilhodzic, Zdenek Zeman, Aragones...Bu gülmeyen örnekleri çoğaltabiliriz. Fildişi Sahilleri gibi bir takımın dizginlerini elinde bulunduran Vahid Halilhodzic'in böyle bir takımın başında olması tipik disiplin eksikliği yaşayan Afrika takımlarının başına eli sopalı hoca konulması gibi. Halilhodzic'in açıkladığı kadro aynen Fildişi Sahilleri Futbol Federasyonu sitesinden arak aşağıdadır.


Kaleciler 1 BARRY Boubacar (Lokeren-Belgique) 2 ZOGBO Aristide (FC Shorta-Egypte)

Defans 3 DEMEL Guy Roland (Hambourg-Allemagne) 4 EBOUE Emmanuel (Arsenal-Angleterre) 5 GOHOURI Steve (Burusia Möchengladbach-Allemagne) 6 BAMBA Souleman (Hibernians-Ecosse) 7 MEÏTE Abdoulaye (West Bromwich Albion-Angleterre) 8 TOURE Kolo (Arsenal-Angleterre) 9 TIENE Siaka (Valenciennes-France) 10 BOKA Etienne Arthur (Stuttgart-Allemagne)

Orta Saha 11 ZOKORA Didier (Tottenham-Angleterre) 12 TOURE Yaya (FC Barcelone-Espagne) 13 N'DRI Koffi Romaric (FC Seville-Espagne) 14 GOSSO Gosso Jean-Jacques (AS Monaco-France) 15 KONE Kouamatien Emmanuel (FC Cluj-Roumanie) 16 FAE Emerse (OGC Nice-France)

Hücum 17 YAO Kouassi Gervais (Le Mans UC 72-France) 18 KEITA Abdul Kader (Olympique Lyonnais-France) 19 DROGBA Didier (Chelsea-Angleterre) 20 SANOGO Boubacar (Werder Bremen-Allemagne) 21 CISSE Sékou (Roda JC-Pays-Bas) 22 KONE Bakari (Olympique Marseille-France)


Dindane ve Kolou sakat mıdır bilemiyorum. Ufuk'un milli olmasını anlıyorum. Servet'i daha iyi anlıyorum. Yavaş yavaş forma şansı bulan İbrahim Kaş'ı da anlıyorum. Hepsini anlıyorum da Emre'yi anlayamıyorum. Abilik mi yapacak, kaptanlık mı yapacak, takıma katkı mı sağlayacak, ne yapacak bilemiyorum? İki İspanya maçından alınacak 4 puanın ala ötesi olacağı bir durum söz konusu. İspanya maçı kadrolarını görmeden Terim'i yargılamak istemiyorum. Ama...Tüğm oyuncular için kendimi Terim'in yerine koyuyorum ve bir cevap veriyorum. Makul cevaplar da verebiliyorum. Fakat Emre konusunda tıkanıp kalıyorum. Kaptan olduğu için mi, yüksek performansından dolayı mı, tecrübesi mi, orta sahada formda oyuncu eksikliğinden mi? Bu "mi"ler beni sonuca götürmüyor.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

İki İspanya maçından 1 puan bile zor görünüyor beni endişelendiren o. Emre nasıl olsa oynarsa sakatlanıp çıkar erkenden, ya da çok iyi oynar; ama milli takımda olmaması lazım. Gerçi kaptanlık elinden alındıktan sonra bir de çağrılmasaydı kıyamet kopardı.

neretva dedi ki...

1 puan bile zor demene tabi ki saygı duyuyorum ama ben de ne yapayım gönlümün sesini yazdım. İyi bir Hamit ve Tuncay'ın olduğu bir takım her takıma isyan eder. Mart'a kadar umarım ikisi herhangi bir sakatlık yaşamaz.

Adsız dedi ki...

Ah be abi o Çek Cumhuriyeti,İsviçre,Hırvatistan maçlarından sonra Estonya maçı izlemiş milletiz biz. İnşallah İspanya'ya sahayı dar ederiz. Allah'tan ümit kesilmez.

firat selcuk dedi ki...

bir bu bir de mehmet guven ile skibbe ikilisi..

bu iki teknik adamın bu iki oyuncuyu neden ısrarla takımın degismezi yapmaya calıstıgını anlamıyorum, anlayamıyorum.. anlamak da istemiyorum gerci..

neretva dedi ki...

franchi: Bir de Bülent Akın Lucescu ikilisi vardı galiba. Onu aklıma getirdin şimdi. Selçuk İnan ve İbrahim Dağaşan neden kadroda değil anlayamıyorum. Hayır neden kadroda olmadıklarını anlıyorum da Emre neden kadroda onu anlayamıyorum. Ne için? Cevap bulamıyorum. Sami Yen'de çaaat diye çakıyormuş. Çaksın biz tükürdüğümüzü yalarız sorun değil.

firat selcuk dedi ki...

fenerbahce'nin her yeni transferinin gol atmasına alıstık.. emre'ninki de sasırtmaz..

ha guiza'dan yersek inanmam o baska..

lionel dedi ki...

Servet in yanına egemen i de gormek isterdik adam inanılmaz oynuyor.
Fatih Tekke leri zaten unutturdu terim bize helal olsun ona.

neretva dedi ki...

franchi: Emre Sami Yen'de çaat diye çakar derken İspanya maçını kastetmiştim. Aman yanlışlık olmasın. Maç Sami Yen'de diye biliyorum.

firat selcuk dedi ki...

dogru sami yen'deydi mac, benim akıl direk derbiye gitmis :)

neretva dedi ki...

Yok yahu. Geçen biri bana mail atmış. Madem Galatasaraylısın git kendi takımını yaz falan diye. Fener'i neden malzeme yapıyorsun tadında. İyi de dedim ben Fenerliyim. Bir daha cevap gelmedi. Ne zaman adam oluruz: Futbolu tuttuğumuz takımdan daha fazla sevdiğimiz zaman. Zaten o zaman sorunların çoğu da ortadan kalkmış oluyor.İyi ol, iyi kal..